>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Huawei ottaa iskua myös Kiinassa - myynti romahtanut

Petteri Pyyny

Huawei ottaa iskua myös Kiinassa - myynti romahtanut
Huawein markkina meni kännykkäbisneksessä täysin uusiksi vuonna 2019, kun Yhdysvaltain vientirajoitukset iskivät siihen täydellä laidalla.

Rajoitusten seurauksena Huawein ja sen sisarbrändin Honorin uusista puhelimista tuli länsimaisen kuluttajan näkökulmasta käytännössä torsoja: Androideja ilman Googlen palveluita. Tilanne on johtanut Huawein markkinaosuuden romahdukseen mm. Suomessa ja sittemmin Huawein päätökseen myydä Honor-brändinsä.

Mutta tilanne on tukala myös Huawein kotimarkkinalla, Kiinassa. Kiinassa Googlen palveluiden katoamisella ei ole juurikaan vaikutusta, sillä maassa Android-laitteet käyttävät lähtökohtaisesti muita kuin Googlen palveluita. Mutta se, että yhtiö ei saa myöskään piirejä länsimaisilta yhtiöiltä on johtanut ongelmiin Kiinassakin.Huawein markkinaosuus on Counterpointin tilastojen mukaan romahtanut jo 16 prosenttiin, kun se vielä alkuvuodesta 2020 oli hurjat 41%. Yhtiö onkin joutunut keskittymään puhelinten huippumalleihin, joissa kannattavuus on parempaa - mutta joiden myyntimäärät ovat merkittävästi pienemmät. Tästä on ollut suora seuraus markkinaosuuden sulamisesta myös Kiinassa.

Samalla tietysti yhtiön brändinäkyvyys sulaa vauhdilla ja jos tilanne jatkuu nykyisenkaltaisena pitkään, on yhtiöllä iso vuori kiivettävänä saavuttaakseen myös edullisemman puhelinsegmentin kuluttajat takaisin - jotka ovat jo kenties ehtineet tykästymään kilpaileviin brändeihin.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.