Turha syvyyskamera pysyy pois Samsungin huippupuhelimista

Matti Robinson

Turha syvyyskamera pysyy pois Samsungin huippupuhelimista
ÄLypuhelimissa on jo noin kymmenen vuoden ajan ollut kaksi takakameraa, mutta vasta muutama vuosi sitten valmistajat tajusivat, että pinta-alaa takakannessa riittää useampaankin.

Ensimmäisten kolmoiskameroiden jälkeen ei kauaa kestänyt, kun älypuhelinvalmistajat pääsivät neljään ja jopa viiteen kameraan.

On kuitenkin tullut selväksi, että kameroiden määrä kertoo lopputuloksen laadusta hyvin pitkälti yhtä paljon kuin megapikselitkin. Enemmän ei ole aina parempi, kun kokoonpanojen laatu vaihtelee kovasti.

Erityisen suosittu valinta nostamaan kameroiden määrää puhelimissa on ollut nk. time of flight -sensori (TOF), joka ei ole edes varsinaisesti erillinen kamera, vaan syvyyssensori, jolla avustetaan esimerkiksi potrettimoodia.Samsung päätyi viimeisimmässä huippumallissaan poistamaan kyseisen sensorin ja lopputulos ei ollut lainkaan katastrofinen. Kuluttajia tämä ei ole haitannut ja Samsung onkin liene tiennyt jo pidemmän aikaa kyseisen sensorin olevan lähinnä kosmeettinen ominaisuus.

Niinpä tulevakin Samsungin lippulaiva S22 jää ilman TOF-sensoria, kertoo ETNews.

Nähtäväksi jää milloin turhien kameroiden, olivatpa ne TOF-sensoreita tai surkeita makrokameroita, määrä vähenee myös kiinalaisvalmistajien malleissa. Applen ja Googlen puhelimissa kameroiden määrällä ei ole perinteisesti kilpailtu, joka on vain hyvä asia.

Parhaat kännykkätarjoukset

Nokia XR20 – hinta laskenut -40%

Nokia XR20
174 € Kärkkäinen
350 € Proshop
366 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 289 €

Oppo A77 5G – hinta laskenut -40%

Oppo A77 5G
149 € DNA
199 € Proshop
249 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 249 €

Nokia G10 – hinta laskenut -30%

Nokia G10
106 € Hobby Hall
149 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 151 €

Honor X7 – hinta laskenut -29%

Honor X7
70 € Kärkkäinen
99 € Power
129 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 97 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.