Android 12 -betajakelu alkoi usealle mallille: OnePlussalla heti ongelmia

Petteri Pyyny

Android 12 -betajakelu alkoi usealle mallille: OnePlussalla heti ongelmia
Google julkaisi toissailtana ensimmäisen julkisen bataversion tulevasta Android 12 -käyttöjärjestelmästään. Beta on tällä kertaa ennenkuulumattoman laajalti saatavilla, useiden eri valmistajien laitemalleille.

Olemme käyneet Android 12 tulevia uudistuksia laajasti jo läpi, joten uutukaisen kokeileminen kiinnostaa luonnollisesti.

Android 12 ensimmäinen beta-versio on saatavilla mm. kaikille Googlen omille Pixel -malleille, alkaen Pixel 3:sta. Pixel 2 ja alkuperäinen Pixel siirtyvät siis end-of-life -tilaan eli niille ei enää Android 12 käyttöjärjestelmää tulla julkaisemaan.

Muista valmistajista beta on saatavilla mm. tiettyihin Xiaomin malleihin, TCL:n yhteen malliin, ZTE:n yhteen malliin, Asuksen ZenFone 8 -malliin sekä OnePlus 9 ja OnePlus 9 Pro -malleihin. Laajempi lista puhelimista joihin Android 12 beta on saatavilla, löytyy mm. täältä.Huom! Betaversiot ovat aina kokeellisia versioita ja niiden asentamisen kohdalla kannattaa ymmärtää riskit: puhelin voi seota, pahimmillaan lopullisesti. Betaversio on tarkoitettu pääasiassa sovelluskehittäjien käyttöön.


OnePlussan osalta betan julkaisu alkoi heti kehnoissa merkeissä: OnePlux 9 ja 9 Pro -käyttäjät ovat saaneet puhelimensa varsin mukavasti solmuun: laitteet ovat jääneet käynnistyslooppiin, jossa puhelin uudelleenkäynnistää itsensä aina uudestaan ja uudestaan. OnePlus onkin julkaissut ohjeet miten Android 12 kokeiluversiosta voi palata takaisin Android 11 käyttöön.

Android 12 lopullinen, valmis versio tullaan julkaisemaan mitä todennäköisimmin syyskuussa 2021. Sitä odotellessa seuraamme edelleen puhelinten päivittymistä pikkuhiljaa Android 11 -versioon.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Find X5 5G – hinta laskenut -40%

Oppo Find X5 5G
299 € DNA
453 € Proshop
599 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 500 €

Oppo A78 (5G) – hinta laskenut -22%

Oppo A78 (5G)
201 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 258 €

OnePlus 10T – hinta laskenut -20%

OnePlus 10T
399 € Elisa
499 € DNA
559 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 499 €

Samsung Galaxy A04s – hinta laskenut -20%

Samsung Galaxy A04s
79 € Gigantti
79 € Power
116 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.