Android 12 -betajakelu alkoi usealle mallille: OnePlussalla heti ongelmia

Petteri Pyyny

Android 12 -betajakelu alkoi usealle mallille: OnePlussalla heti ongelmia
Google julkaisi toissailtana ensimmäisen julkisen bataversion tulevasta Android 12 -käyttöjärjestelmästään. Beta on tällä kertaa ennenkuulumattoman laajalti saatavilla, useiden eri valmistajien laitemalleille.

Olemme käyneet Android 12 tulevia uudistuksia laajasti jo läpi, joten uutukaisen kokeileminen kiinnostaa luonnollisesti.

Android 12 ensimmäinen beta-versio on saatavilla mm. kaikille Googlen omille Pixel -malleille, alkaen Pixel 3:sta. Pixel 2 ja alkuperäinen Pixel siirtyvät siis end-of-life -tilaan eli niille ei enää Android 12 käyttöjärjestelmää tulla julkaisemaan.

Muista valmistajista beta on saatavilla mm. tiettyihin Xiaomin malleihin, TCL:n yhteen malliin, ZTE:n yhteen malliin, Asuksen ZenFone 8 -malliin sekä OnePlus 9 ja OnePlus 9 Pro -malleihin. Laajempi lista puhelimista joihin Android 12 beta on saatavilla, löytyy mm. täältä.Huom! Betaversiot ovat aina kokeellisia versioita ja niiden asentamisen kohdalla kannattaa ymmärtää riskit: puhelin voi seota, pahimmillaan lopullisesti. Betaversio on tarkoitettu pääasiassa sovelluskehittäjien käyttöön.


OnePlussan osalta betan julkaisu alkoi heti kehnoissa merkeissä: OnePlux 9 ja 9 Pro -käyttäjät ovat saaneet puhelimensa varsin mukavasti solmuun: laitteet ovat jääneet käynnistyslooppiin, jossa puhelin uudelleenkäynnistää itsensä aina uudestaan ja uudestaan. OnePlus onkin julkaissut ohjeet miten Android 12 kokeiluversiosta voi palata takaisin Android 11 käyttöön.

Android 12 lopullinen, valmis versio tullaan julkaisemaan mitä todennäköisimmin syyskuussa 2021. Sitä odotellessa seuraamme edelleen puhelinten päivittymistä pikkuhiljaa Android 11 -versioon.

Parhaat kännykkätarjoukset

Apple iPhone Xs Max – hinta laskenut -28%

Apple iPhone Xs Max
350 € Teleoutlet
450 € Multitronic
479 € Swappie

Alin hinta viikko sitten: 489 €

Xiaomi Redmi 9C NFC – hinta laskenut -20%

Xiaomi Redmi 9C NFC
79 € DNA
99 € Gigantti
99 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Xiaomi Poco M3 Pro 5G – hinta laskenut -17%

Xiaomi Poco M3 Pro 5G
99 € DNA
250 € Hobby Hall
282 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Motorola Moto G22 – hinta laskenut -15%

Motorola Moto G22
139 € Power
143 € Hobby Hall
148 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 162 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.