Parhaat puhelimet alle 500 euroa (2023 talvi)

Janne Yli-Korhonen

Parhaat puhelimet alle 500 euroa (2023 talvi)
300 - 500 euron hintaluokka tarjoaa monipuolisia vaihtoehtoja. Varsinkin tämän hintatason yläpään laitteista löytyy jo useita sellaisia laitteita, jotka pärjäävät ominaisuuksien suhteen ihan kärkipään laitteille.

Vaihtoehtoja siis löytyy ja tämähän on erinomainen asia kuluttajan kannalta. 500 euroa on tietenkin paljon rahaa puhelimesta, mutta tällä summalla saa erittäin hyvin vastinetta.

Minkälainen on alle 500 euron puhelin?

Varsinkin 300 - 500 euron hintaluokan yläpään laitteissa suorituskyky on kohdallaan, ja ne haastavat jopa uusimmat lippulaivapuhelimet. Keskusmuistia löytyy poikkeuksetta vähintään kuusi gigatavua. Enemmän keskusmuistia tarkoittaa, että laite pystyy pitämään enemmän sovelluksia auki taustalla ja pyörittämään toimintoja monipuolisemmin.

Tallennustilan määrä on myös kohdillaan, sillä useimmat tämän hintaluokan laitteet tarjoavat sisäistä tallennustilaa 128 tai 256 gigatavun verran. Joistakin laitteista löytyy myös muistikorttipaikka, jos sisäinen tallennustila ei riitä.Tähän hintaluokkaan mahtuu jo useita uuden sukupolven 5G-yhteyksiä tukevia puhelimia (Vertaile puhelinliittymät täällä).

Alle 500 euron laite on sellainen, joka sopii kuvauksesta kiinnostuneille vakuuttavaa rautaa. Hintaa on kuitenkin eniten säästetty noin 1000 euron hintaluokkaan nähden kameroiden kohdalla, vaikkakin monet alle 500 euron laitteista tarjoavat neloiskamerajärjestelmän. Tässä hintaluokassa on kuitenkin yleistä laadukas pääkamera, jonka vierellä on hyvä ultralaajakulmakamera. Kaksi muuta ovat yleensä makrokamera sekä syvyystunnistuskamera, jotka eivät ole niin laadukkaita tai hyödyllisiä päivittäisessä kuvaamisessa.

Näyttö on myös tärkeä ominaisuus puhelimissa. Yleisesti voidaan sanoa, että tämän hintaluokan laitteista löytyy iso ja laadukas näyttö. AMOLED-näytöllä varustettu puhelin on varma valinta, jos näytön laatu on tärkeää. Monet puhelimet tässä hintaluokassa tarjoavat myös sulavan kokemuksen 90 hertsin tai 120 hertsin virkistystaajuuden myötä.

Parhaat puhelimet alle 500 euroa

Juuri alle 500 euron myydään vuoden 2021 maaliskuussa julkistettua OnePlus 9 -lippulaivamallia. Vaikka kyseessä on vanhempi malli, se tarjoaa edelleen paketin, joka pärjää kilpailussa muita vastaan.

OnePlus 9 -puhelimessa on laadukas 6,55-tuumainen Full HD+ AMOLED-näyttö 120 hertsin virkistystaajuudella. Tehoista vastaa Snapdragon 888 -piiri, jonka parina on 8 RAM-muistia. Sisäistä tallennustilaa on 128 gigatavua.

Sisällä on 4500 mAh akku, mutta akunkesto ei ole puhelimen vahvuus. Tätä tosin paikataan nopealla 65W langallisella latauksella sekä 15W langattomalla latauksella.

Takana on puolestaan Hasselbladin nimen kera esiintyvä kolmoiskamerajärjestelmä. Järjestelmä tekee hyvää jälkeä päiväsaikaan, mutta puutteitakin löytyy, sillä pääkamerassa ei ole optista kuvanvakainta.


Lue: OnePlus 9 arvostelu.

OnePlus 9 kolmessa eri värissä
OnePlus 9


OnePlussan toinen laatulaite tässä hintaluokassa on vuoden 2022 toukokuussa julkistettu OnePlus Nord 2T.

Nord 2T:n hinta on 399 euroa.

Tässä on esimerkiksi hyvä AMOLED-näyttö, pätevä pääkamera ja erittäin nopea akun lataus. Myös päivitystuki on hyvää tasoa, joten Nord 2T on pidemmällä aikavälillä hyvä hankinta.

Nord 2T:n heikko puoli on se, että Nord 2 -puhelinmallia saa 299 eurolla. Nord 2T sisältää vain muutamia, pienempiä parannuksia Nord 2 -puhelimeen verratessa.

Lue: Nord 2T arvostelu.

vaalea OnePlus Nord 2T takaa

OnePlus Nord 2T


Xiaomi 11T Pro tarjoaa tähän hintaluokkaan OnePlus 9:n tapaan vakuuttavat speksit.

499 euron hintainen laite sisältää Snapdragon 888 -piirin, 8 gigatavua RAMia ja 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Etupuolella on 6,67-tuumainen AMOLED-näyttö, jossa on 120 hertsin virkistystaajuus.


5000 mAh akku tukee erittäin nopeaa 120 watin langallista latausta. Lisäksi hyvänä puolena voidaan mainita päivitystuki, sillä laitteelle on luvassa vielä Android 13- ja Android 14-päivitykset sekä tietoturvapäivityksiä kolme vuotta.

Puutteita toki löytyy, sillä pääkamerassa ei ole optista kuvanvakainta ja laitteesta puutuu telekamera.

musta Xiaomi 11T Pro takaa

Xiaomi 11T Pro


Samsungin keskihintaluokan uutuus on Galaxy A33 5G, joka julkaistiin maalikussa 2022.

Tämä laite tarjoaa 369 euron hinnalla hyvän AMOLED-näytön 90 hertsin virkistystaajuudella, optisella kuvanvakaimella varustetun pääkameran, erittäin hyvän akunkeston ja IP67-luokituksella varustetun rakenteen.

Merkittävin ominaisuus on kuitenkin pitkä päivitystuki tässä hintaluokassa. Laite saa jopa neljän sukupolven One UI- ja Android OS -päivitykset ja jopa viiden vuoden tietoturvapäivitykset.

Ihan täydellinen laite Galaxy A33 ei kuitenkaan ole, sillä esimerkiksi suorituskyky voisi olla parempi ja myyntipakkauksen mukana ei toimiteta laturi. Hinta voi olla myös liikaa. Mikäli hinta laskee, tästä laitteesta tulee entistä parempi vaihtoehto.

Galaxy A33 eri väreissä
Samsung Galaxy A33 5G


Nothing on uusi tekijä älypuhelinmarkkinoilla. Yhtiö esitteli ensimmäisen puhelimensa, Nothing Phone (1) -mallin, heinäkuussa.


Ensimmäiseksi laitteeksi kyseinen malli on kuitenkin menestynyt varsin hyvin ja kerännyt pisteistä arvosteluista.

Puhelimessa on varsin hyvät kamerat, näyttö ja ohjelmisto sekä erikoisuutena takana oleva Led-valaistus, joka toki saattaa jäädä todellisessa käytössä hyödyttömäksi. Heikkoja puolina puhelimessa ovat suorituskyky ja päivän verran kestävä akku.

Nothing Phone (1) -puhelimen hinta alkaa 499 eurosta.

musta Nothing Phone 1 edestä ja takaa
Nothing Phone (1)


Katso myös muut hintaluokat:


Tämä artikkeli sisältää yhteistyökumppaneiden linkkejä. Tuotteen hinta ei muutu, mutta saamme mahdollisesti siitä pienen komission.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 7 4G – hinta laskenut -39%

Oppo Reno 7 4G
718 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 1184 €

Samsung Galaxy S10 – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy S10
279 € CDON
430 € Multitronic
699 € Kärkkäinen

Alin hinta viikko sitten: 390 €

vivo Y72 5G – hinta laskenut -29%

vivo Y72 5G
256 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 359 €

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -26%

Honor Magic4 Lite
199 € Power
269 € DNA
299 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 269 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.