Vuoto: OnePlussasta tulee vain Oppon alibrändi

1
Petteri Pyyny

Vuoto: OnePlussasta tulee vain Oppon alibrändi
Viime viikolla OnePlus kertoi syventävänsä yhteistyötä sisaryhtiönsä Oppon kanssa. Nyt vuodettu muistio kaataa kylmää vettä OnePlussan fanien niskaan: OnePlussasta tulee jatkossa vain Oppon alibrändi.

Jo viime vuonna askelmerkkejä oli näkyvissä, kun OnePlussan syksyllä julkistamat OnePlus Nord N100 ja OnePlus Nord N10 tulivat markkinoille. Etenkin N100 oli käytännössä vain uudelleenbrändätty versio Oppon puhelimesta ja sitä ei juuri edes isojen teknologiamedioiden arvosteluihin toimitettu.

Nyt vuodetun muistion mukaan OnePlussasta on tarkoitus tulla jatkossa ainoastaan Oppon alibrändi, joka tunnetaan tietyillä markkina-alueilla Oppoa paremmin. OnePlus säilyy edelleen itsenäisenä yhtiönä, mutta muistiosta voi rivien välistä lukea sen, että yhtiön sananvalta omien puhelinmallien osalta kapenee merkittävästi.Kiinassa yhtiö on jo luopunut omasta Androidin versiostaan ja OnePlussan puhelimet Kiinassa myydään Oppon Color OS-käyttöliittymällä, OnePlussan oman Oxygen OS:n sijaan (tarkemmin siis: aiemmin OnePlussan Kiina-versiot käyttivät Oxygen OS:n Kiinan markkinoille räätälöityä versiota, Hydrogen OS:ää).

Hiljattain Oppon vaikutusvalta on näkynyt myös tiettyjen pienten asioiden suhteen: viime syksyn OnePlus Nord N10 ja N100 -malleista puuttui jo OnePlussan ikoninen kolmivaiheinen äänikytkin - ja sama kytkin puuttui myös tänä kesänä myyntiin tulleesta OnePlus Nord CE:stä.

Kun samaan aikaan OnePlussan maine Android-fanaatikkojen keskuudessa on ottanut iskua hitaiden Android-päivitysten vuoksi, on mielenkiintoista nähdä mihin suuntaan yhtiö on suuntaamassa tulevaisuudessa. OnePlus tuli aikanaan tunnetuksi tietynlaisena "nörttien suosikkiluurina", joka yhdisti suorituskyvyn, kevyen Androidin, edullisen hinnan ja tietynlaisen hakkeriystävällisen asenteen.

Viimeinen vuosi on ollut monelle OnePlussan vanhalle fanille tässä suhteessa todella vaikeaa aikaa: yhtiön filosofia tuntuu olevan hukassa, päivitysten aikataulut venyvät, päivitysten kanssa on ollut ongelmia ja hintataso on noussut samalle tasolle isojen valmistajien kanssa. Tokihan, vaihtoehtojakaan ei juuri ole: Samsung toki tarjoaa kovaa päivityslupausta ja päivittää luurinsa nopealla tahdilla, mutta yhtiön puhelimet ovat perinteisesti olleet kaikkea muuta kuin lähellä perus-Androidia, Huawein tilanne on mikä on ja Xiaomin Android-päivitykset ovat olleet tuskaisen hitaasti julkaistuja.

OnePlus toki tekee edelleen mainioita puhelimia, mutta tuntuu, että yhtiö ei enää tiedä omaa identiteettiään.

Parhaat kännykkätarjoukset

Samsung Galaxy S20 – hinta laskenut -46%

Samsung Galaxy S20
370 € Multitronic
740 € CDON
799 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 685 €

Xiaomi Mi 11i – hinta laskenut -42%

Xiaomi Mi 11i
349 € Teleoutlet
778 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Xiaomi Redmi 9A – hinta laskenut -31%

Xiaomi Redmi 9A
69 € Power
95 € Multitronic
96 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Xiaomi Redmi Note 11S 5G (global) – hinta laskenut -30%

Xiaomi Redmi Note 11S 5G (global)
139 € Power
199 € Kärkkäinen
199 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 198 €

Kommentit (1)

pentsu
pentsu

1

Onko tämä nyt varsinaisesti vuoto kun OnePlus itse ilmoitti tästä jo viime viikolla OnePlus Community sivustollaan?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.