112 Suomi -sovelluksen kautta voi nyt tehdä matkustusilmoituksen

1
Janne Yli-Korhonen

112 Suomi -sovelluksen kautta voi nyt tehdä matkustusilmoituksen
Hätäkeskuslaitoksen 112 Suomi -mobiilisovellus on saanut uuden palvelun matkaajille.

17. elokuuta alkaen sovelluksen valikoimaan on lisätty ulkoministeriön Matkustusilmoitus-palvelu. Matkustusilmoituksen avulla ulkomailla olevat suomalaiset voidaan tavoittaa erilaisissa hätä- tai kriisitilanteissa.

Matkustusilmoituksen voi sovelluksen lisäksi tehdä myös verkossa https://matkustusilmoitus.fi/.

"Matkustusilmoituksen avulla ulkoministeriölle voi ilmoittaa tiedot ulkomaanmatkasta tai ulkomaille muutosta sekä yhteystiedot matkan aikana. Ulkoministeriö voi lähettää matkustusilmoituksen tehneille tietoa kohdemaan turvallisuustilanteesta ja tavoitella heitä tarvittaessa hätä- ja kriisitilanteessa. Suosittelemme matkustusilmoituksen tekemistä kaikille ulkomaanmatkoille ja erityisesti silloin, jos matkustaa riskialueille. Myös rekisteröityminen matkustusilmoitus-palveluun kannattaa. Näin voit tarvittaessa tehdä muutoksia matkustusilmoitukseesi myös lähettämisen jälkeen", kertoo ulkoministeriön konsuliasioiden yksikön päällikkö Outi Saarikoski.
Matkustusilmoituksen tekeminen onnistuu sovelluksella Palvelut-välilehdeltä kohdasta Muut palvelut.

112 Suomi -sovelluksella kerrotaan olevan lähes 2 miljoonaa aktiivista käyttäjää. Sovellus välittää automaattisesti sijainnin hätäkeskukseen hätäpuhelua tehdessä.

Kesäkuussa Kela ja Hätäkeskuslaitos aloittivat vuoden kestävän kokeilun, jossa hätätilanteessa oleva henkilö voi tehdä hätäilmoituksen suomalaisella viittomakielellä 112 Suomi -sovelluksen kautta.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 9 4G – hinta laskenut -31%

Realme 9 4G
283 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 410 €

Honor X8 – hinta laskenut -26%

Motorola edge 20 – hinta laskenut -26%

Motorola edge 20
249 € Power
338 € CDON
338 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 338 €

Motorola Moto Razr 2022 – hinta laskenut -26%

Motorola Moto Razr 2022
849 € Lenovo
1066 € CDON
1149 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 1149 €

Kommentit (1)

ramiselin
ramiselin

1

Uutisen kirjoittamishetkestä on nyt kulunut viisi päivää. Edelleenkin apin uusin versio on kuukausi sitten (App Store ei näytä tarkkaa päivämäärää) julkaistu 4.2.21, joka lisäsi linkin saavutettavuusselosteeseen.

Mistään ei löydy tätä uutisessa mainittua ominaisuutta. Pitääkö puhelimen kanssa siirtyä fyysisesti rajojen ulkopuolelle, jotta matkustusilmoituksen voi tehdä?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.