Samsung aloitti Android 12 -beetatestaamisen Galaxy S21 -puhelimilla

Janne Yli-Korhonen

Samsung aloitti Android 12 -beetatestaamisen Galaxy S21 -puhelimilla
Samsung on aloittanut valituilla markkinoilla Android 12 -käyttöjärjestelmäversioon perustuvan One UI 4 beetaversion jakelun Galaxy S21, Galaxy S21 ja Galaxy S21 Ultra -puhelimille.

Android 12 tuo mukanaan merkittävän muutoksen käyttöjärjestelmän ulkonäköön Material You -designin myötä, mutta ilmeisesti Samsungin omassa One UI -käyttöliittymässä tämä ei tule näkymään niin vahvasti.

Material Youn myötä esimerkiksi pikavalikon pienet, pyöreät painikkeet muuttuvat neliömäisiksi painikkeiksi pyöristetyillä kulmilla. Mutta ainakin toistaiseksi One UI 4 beetaversion painikkeet näyttäisivät olevan pieniä ja pyöreitä.

Joissakin kohdin muutosta on kuitenkin luvassa. Esimerkiksi widgettien valintaa helpotetaan kompaktimmalla listalla, joka tiivistää eri vaihtoehdot, kun nykyisessä versiossa widgetit näkyvät isoina painikkeina. Kamerasovelluksessa zoomaukseen käytettävät puu-kuvakkeet muuttuvat numeroiksi.Samsung itse kertoo, että One UI 4 tuo mukanaan kattavat kustomointimahdollisuudet, kuten teemat, joiden avulla voi mukauttaa vaikkapa kotinäkymää ja taustakuvaa. Myös Samsungin widgetit saavat uuden ulkonäön sekä monipuolisemman kustomoinnin.

Android 12 -käyttöjärjestelmässä on keskitytty yksityisyyden parantamiseen, sillä uusi versio näyttää näytön yläreunassa, mikäli sovellus käyttää parhaillaan kameraa tai mikrofonia.

Samsung tulee käyttämään tätä myös One UI 4 -versiossa. Lisäksi Samsung lisää mahdollisuuden tarkastella mikrofonin ja kameran käyttöä seitsemän päivän ajalta.

Lisätietoa One UI 4:n tuomista uudistuksista saa vaikkapa SamMobilen videolta.Tällä tietoa Android 12 julkaistaan virallisesti 4. lokakuuta. Valmis One UI 4 -versio on luvassa ensimmäisille Samsung-puhelimille myöhemmin tänä vuonna.

Tästä listalta näet kaikki Samsungin puhelimet, jotka saavat päivityksenä Android 12- ja One UI 4 -version.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 8 – hinta laskenut -38%

Realme 8
194 € CDON
278 € Proshop
297 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 315 €

Realme 9 Pro – hinta laskenut -38%

Realme 9 Pro
199 € Verkkokauppa.com
271 € Proshop
319 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 319 €

Samsung Galaxy A13 – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy A13
99 € Telia
139 € Gigantti
139 € Power

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Apple iPhone Xs Max – hinta laskenut -28%

Apple iPhone Xs Max
350 € Teleoutlet
389 € Multitronic
459 € Swappie

Alin hinta viikko sitten: 489 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.