OnePlus 9 -sarjan ongelmallisen OxygenOS 12 -päivityksen jakelu keskeytettiin

Janne Yli-Korhonen

OnePlus 9 -sarjan ongelmallisen OxygenOS 12 -päivityksen jakelu keskeytettiin
Mobiiliteknologiayhtiö OnePlus aloitti aiemmin tällä viikolla Android 12 -käyttöjärjestelmään perustuvan OxygenOS 12:n jakelun OnePlus 9- ja OnePlus 9 Pro -puhelimille. Käyttäjät kuitenkin nopeasti totesivat, että päivittäminen tuo mukanaan useita ongelmia ja esimerkiksi OnePlussan keskustelualueella alkoi kiivas keskustelu aiheesta.

Muutamaa päivää myöhemmin OnePlus antoi Android Police -sivustolle lausunnon, jossa yhtiö kertoo keskeyttävän päivityksen jakelun ilmenneiden ongelmien vuoksi.

OnePlus kertoo, että korjattu versio pyritään julkaisemaan pian, mutta tarkempaa aikataulua asian suhteen ei annettu. Todennäköisesti korjaamisessa menee muutama päivä tai pari viikkoa.
Bugien korjaamiselle on suurta tarvetta, sillä nykyistä versiota on kuvailtu muun muassa kauheaksi ja huonoksi. Päivitys on näkynyt esimerkiksi heikentyneenä suorituskykynä ja akunkestona. Ongelmiin ilmeisesti auttaa, mikäli käyttäjä tekee tehdasasetusten palautuksen, mutta tämä ei tietenkään ole ideaalinen ratkaisu.

Myös muutenkin käyttöliittymä on saanut negatiivista palautetta, sillä OnePlussan oma OxygenOS -käyttöliittymä hyödyntää nyt samaa koodia kuin emoyhtiönsä Oppon ColorOS. Esimerkiksi osa OnePlussan tutuista kustomointimahdollisuuksista ei ole enää saatavilla.

Parhaat kännykkätarjoukset

Sony Xperia 5 III – hinta laskenut -44%

Sony Xperia 5 III
449 € Teleoutlet
798 € Gigantti
820 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 797 €

Xiaomi Mi 11 Lite 5G – hinta laskenut -43%

Xiaomi Mi 11 Lite 5G
199 € Power
349 € DNA
409 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 348 €

Sony Xperia 1 III – hinta laskenut -38%

Sony Xperia 1 III
649 € Teleoutlet
899 € Hobby Hall
1047 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 1047 €

Sony Xperia 10 III – hinta laskenut -37%

Sony Xperia 10 III
249 € Teleoutlet
398 € Gigantti
449 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.