Vertailu: OnePlus 10T vs OnePlus 10 Pro - mitä eroa?

1
Petteri Pyyny

Vertailu: OnePlus 10T vs OnePlus 10 Pro - mitä eroa?
Elokuun alussa 2022 OnePlus julkaisi uuden huippukännykän, OnePlus 10T:n. Puhelin on tavallaan seuraaja alkuvuodesta julkaistulle OnePlus 10 Prolle, mutta hämmennystä aiheuttaa tuon maagisen "Pro"-merkinnän puuttuminen.

Vielä vuonna 2020 OnePlussan kärkipään mallisto oli jokseenkin ymmärrettävässä kuosissa: alkuvuodesta julkaistiin OnePlus 8 ja pykälän parempi OnePlus 8 Pro. Syksyllä sitten tehtiin pieni päivitys molempiin ja julkaistiin OnePlus 8T sekä OnePlus 8T Pro. Eli "T" oli aina syksyn päivityksen merkki.

Mutta, mutta... Vuonna 2022 homma meni vaikeaksi, sillä OnePlus ei koskaan julkaissut "pelkkää" OnePlus 10 -mallia, ainoastaan OnePlus 10 Pron. Ja syksyn saapuessa julkaistiin sitten OnePlus 10T, mutta ei OnePlus 10T Prota.

Eli nyt tavallaan pitäisi vertailla puoli vuotta vanhaa aivan huippumallia, OnePlus 10 Prota ja "pykälän heikompaa, mutta päivitettyä" OnePlus 10T:tä.

Paljon samaa

Ulkoisesti puhelimet näyttävät hyvin paljon samalta, vaikka tarkkasilmäiset huomaavatkin pieniä kosmeettisia eroja ulkonäössä. Mutta nopeasti kaupungilla ohikulkiessa ei välttämättä kahta puhelinta erota toisistaan.

Näytön koko on molemmissa sama 6,7 tuumaa. Lisäksi takaosan kamera-alue on pitkälti samannäköinen, tosin pienin eroin.

Molemmissa malleissa näyttö tukee 120Hz virkistystaajuutta ja luonnollisesti molempien kännyköiden verkkotuki kattaa myös 5G:n.

Myös fyysiset mitat ovat lähes identtiset: 10T painaa vain 3 grammaa enemmän kuin 10 Pro ja ulkomittosen osalta eroissa puhutaan vain millin kymmenesosien eroista, jota tuskin huomaa ellei asiaan kiinnitä erikseen huomiota. Perinteiset kalliimman pään OnePlussien tietyt ominaisuudet ovat nekin samoja: kummassakaan mallissa ei ole 3,5mm kuulokeliitäntää eikä muistikorttipaikkaa.Tärkeimmät erot

Vaikka ulkoisesti puhelimet muistuttavatkin toisiaan, on sisuskaluissa merkittäviä eroja.

Tärkein ja havaittavin ero tulee kameroista. OnePlus 10 Pron kamerat ovat absoluuttisesti tarkasteltuna selkeästi paremmat kuin OnePlus 10T:ssä. OnePlus 10T:stä on jätetty pois kokonaan telekamera ja korvattu se suhteellisen turhalla 2 megapikselin makrokameralla.

Lisäksi OnePlus 10T:n ultralaajakulmakamera on merkittävästi kehnompi kuin 10 Prossa - myös lukujen valossa, sillä 10 Pron ultralaajakulmakamera on 50 megapikselin tarkkuuteen pystyvä kun taas 10T:n ultralaajakulmakamera kykenee vain 8 megapikselin tarkkuuteen.

Suorituskyvyn osalta tilanne on päinvastainen: OnePlus 10T on aavistuksen tehokkaampi kuin OnePlus 10 Pro. Tärkein syy tähän on päivitetty järjestelmäpiiri: siinä missä 10 Pro käyttää Snapdragon 8 gen 1 -piiriä, 10T:stä löytyy pykälän uudempi ja tehokkaampi Snapdragon 8+ gen 1. Myös käyttömuistia 10T:hen saa halutessaan enemmän, jopa 16 gigaa - 10 Prossa suurin saatavilla oleva RAM-muistin määrä on 12 gigatavua.

Fyysisen rakenteen osalta eroja löytyy myös: 10 Pron kyljet ovat alumiinia, 10T:n tyytyessä muovisiin kylkiin. Näyttölasin suojana oleva Gorilla Glass on 10 Prossa asteen jämäkämpi, Gorilla Glass Victus - 10T:n tyytyessä Gorilla Glass 5:een.Merkittävä ero on myös latausnopeudessa ja akun kapasiteetissa. OnePlus 10T:ssä on selkeästi nopeampi laturi kuin OnePlus 10 Prossa. Siinä missä 10 Pro osaa ladata itseään 80 watin pikalatauksella, pistää 10T tehot melkein tuplaksi, 150 wattiin. Käytännössä 10T latautuu tyhjästä täyteen noin 20 minuutissa.

Säästämisen vuoksi OnePlus 10T:stä on sitten karsittu muita ominaisuuksia: OnePlus 10T ei tue lainkaan langatonta latausta. Mutta OnePlussan faneille pahin uutinen lienee se, että OnePlus 10T ei sisällä lainkaan OnePlussan ikonista äänenvoimakkuuden kytkintä, jolla puhelimen saa nopeasti hiljaiselle - tai äänet takaisin käyttöön. Myös näytön tarkkuudesta on karsittu OnePlus 10T:n kohdalla: siinä missä 10 Pro tarjoaa 3216x1440 resoluution näytön, on 10T:ssä "vain" 2400x1080 resoluutio.

Kumpi kannattaa ostaa?

Tätä kirjoitettaessa OnePlus 10T maksaa halvimmillaan 699 euroa ja OnePlus 10 Pro puolestaan 799 euroa.

Laittamalla satasen lisää rahaa puhelimeen saa siis itselleen OnePlussan alert sliderin, tarkemman näytön, langattoman latauksen ja paremmat kamerat. Säästämällä satasen ja ostamalla 10T:n saa puolestaan itselleen hieman nopeamman puhelimen ja lähes tuplasti nopeamman pikalatauksen.

Olemme arvostelleet laajasti OnePlus 10 Pron ja testanneet OnePlus 10T:n.

Lue myös: Tarkempi speksien vertailu: OnePlus 10T vs OnePlus 10 Pro


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Edge 40 Neo – hinta laskenut -46%

Motorola Edge 40 Neo
179 € CDON
329 € Gigantti
329 € Power

Alin hinta viikko sitten: 328 €

Honor X7a – hinta laskenut -42%

Honor X7a
69 € DNA
142 € BIGBOX.FI
229 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Motorola Moto E14 – hinta laskenut -34%

Motorola Moto E14
79 € Gigantti
79 € Power
119 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Xiaomi Poco F5 Pro – hinta laskenut -23%

Xiaomi Poco F5 Pro
596 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 773 €

Kommentit (1)

Anonyymi käyttäjä
Information+-pute896704!?. (vahvistamaton)

1

Ehkä kannattais
Miettiä asioita
ennenkuin puhuu.
Suomessa ei ole,
jos missään ole
One+8T Pro mall
ia, vai onko toi
mittaja joku kes
ä apulainen??🧐

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.