Galaxy Watch5 Pro -kellossa on langaton lataus, mutta sitä ei oikeastaan voi käyttää

Janne Yli-Korhonen

Galaxy Watch5 Pro -kellossa on langaton lataus, mutta sitä ei oikeastaan voi käyttää
Samsungin uudessa Galaxy Watch5 Pro -älykellossa on suuri akku ja kellolle luvataan jopa 80 tunnin akunkesto. Mutta tuon akun lataaminen ei ole kovinkaan hyvä kokemus.

Watch5 Pro -kellossa käytetään uudenlaista lukitusmekanismia. Hihnat ovat kiinni toisissaan ja kello pujotetaan käteen. Tämän jälkeen magneettisen lukitusmekanismin avulla kello kiristetään ranteeseen.

Samsungin Galaxy Watch5 Pro kello pöydällä hihta ylöspäin
Watch5 Prossa on uudenlainen hihna ja lukitusmekanismi.


Ongelma on se, että rannekkeen kanssa kelloa ei voi asettaa tasaiselle alustalle tai esimerkiksi Samsungin puhelimen päälle langatonta latausta varten.Hihnat voi myös irrottaa toisistaan, mutta erilaisen muotoilun takia itse kello ei kosketa pintaa, vaikka sen asettaisi tasaiselle alustalle.

Galaxy Watch5 Pron hihnat kannattelevat kelloa, joten kello ei osu pöytään
Hihnat kannattelevat kelloa.


Hihnat tulee irrottaa kokonaan itse kellosta, jolloin kellon voi asettaa langatonta latausta tuottavan alustan tai puhelimen takakannen päälle. Irrottaminen ei kuitenkaan ole ideaalinen ratkaisu, sillä niiden kiinnittäminen takaisin kelloon vie jonkin verran aikaa.

Galaxy Watch5 Pro langattomassa latausalustassa ilman hihnoja
Langaton lataus alustalla onnistuu, jos rannekkeet poistaa kellosta.


Kellon mukana toimitetaan pieni latausalusta, joka kiinnittyy Galaxy Watch5 Pron takaosaan magneettien avulla. Tässä latausalustassa on kiinni kaapeli, jonka toisessa päässä on USB-C -liitäntä.

Latausalustaa tulee kuljettaa aina mukana, mutta onneksi Pron akunkeston on sen verran hyvä, että esimerkiksi viikonloppureissun voi selvitä ilman latausta.

Watch5 Pro kello latauksessa
Lataus onnistuu kätevästi mukana tulevan latausalustan avulla.


Tavallisessa Galaxy Watch5 -kellossa ei tätä vastaavaa ongelmaa ole, sillä se käyttää samanlaista ranneketta ja kiinnitystä kuin Galaxy Watch4 -malli.


Galaxy Watch4 ja Galaxy Watch5 Pro vierekkäin
Galaxy Watch4 ja Galaxy Watch5 Pro.


Galaxy Watch5 -kellot ja uudet taittuvanäyttöiset Galaxy Z -puhelimet ovat nyt saatavilla Suomessa.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.