Nokia-puhelimia aletaan valmistaa Euroopassa

Janne Yli-Korhonen

Nokia-puhelimia aletaan valmistaa Euroopassa
Nokia-puhelimista ja -tableteista vastaava HMD Global ilmoittaa käynnistävänsä ensimmäisen vaiheen älypuhelimien valmistuksen ja testauksen tuomisesta Eurooppaan. HMD Globalista tulee myös ensimmäinen suuri globaali älypuhelintoimittaja, joka aloittaa laitevalmistustaan Euroopassa.

"Kerromme innoissamme ensimmäisestä askeleesta matkallamme kohti 5G-älypuhelimien valmistuksen tuomista Eurooppaan", sanoi Jean-Francois Baril, HMD Globalin perustaja, puheenjohtaja ja toimitusjohtaja. "Nokia-brändillä on upea historia Euroopan markkinoilla, ja tällä siirrolla jatkamme asemamme vahvistamista ainoana suurena eurooppalaisena älypuhelintoimittajana."HMD Globalin mukaan laitteiden valmistus Euroopassa parantaa tietoturvaa ja tekee niistä ympäristöystävällisempiä.

"Asiakkaamme luottavat meidän tarjoavan turvallisia ja kestäviä laitteita sekä ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja. Pidämme lupauksesta kiinni ja teemme töitä täyttääksemme heidän tietoturvatarpeensa. Tulevaisuuden suunnitelmiimme kuuluu lisäinvestointeja ohjelmistojen tietoturvaan, jotta voimme tarjota räätälöityjä ohjelmistoja ja tietoturvaominaisuuksia suoraan asiakkaille", jatkaa Baril.HMD Global ei kuitenkaan toistaiseksi kertonut Euroopan maata tai maita, joissa valmistusta aletaan tekemään, mutta ensimmäisen 5G-puhelimen tuotannon on tarkoitus alkaa vuoden 2023 aikana.
Uusi kehityssuunta on jatkoa HMD Globalin sitoutumiselle turvalliseen ja läpinäkyvään toimintaan Euroopassa. Vuodesta 2019 lähtien HMD Globalin kaikki asiakas- ja yritystiedot on käsitelty Suomessa ja tallennettu Suomessa sijaitseville palvelimille.

HDM Global paljasti tänään myös kolme uutta puhelinta: Nokia G22, Nokia C22 ja Nokia C32.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 5 Lite – hinta laskenut -46%

Oppo Reno 5 Lite
334 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 613 €

Samsung Galaxy S20 – hinta laskenut -46%

Samsung Galaxy S20
370 € Multitronic
685 € CDON
799 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 680 €

Realme X50 5G – hinta laskenut -36%

Realme X50 5G
339 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 527 €

Oppo Reno 8 Lite 5G – hinta laskenut -34%

Oppo Reno 8 Lite 5G
328 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 496 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.