Elisan 3G-verkko poistuu käytöstä Satakunnan alueella

Janne Yli-Korhonen

Elisan 3G-verkko poistuu käytöstä Satakunnan alueella
Elisa poistaa 3G-verkkoaan käytöstä Suomessa nyt kiihtyvällä tahdilla. Elisan 3G-verkko sulkeutui ensimmäisenä Hämeenlinnassa alkuvuodesta 2023, ja nyt kevään aikana verkko on suljettu muun muassa Pohjanmaalla ja Keski-Suomessa. Toukokuun aikana 3G-verkko poistuu käytöstä myös Satakunnan alueella.

Elisan mukaan lähes kaikki satakuntalaiset ovat siirtyneet näiden toimivampien verkkojen käyttäjiksi, ja näin aikansa palvelleen 3G-verkon ylläpitoon kulunut sähköenergia ja taajuudet voidaan vapauttaa uudempien verkkojen käyttöön.

3G:n poistuessa vain 2G:tä ja 3G:tä tukevia laitteita omistavat asiakkaat siirtyvät käyttämään 2G-verkkoa, joka jää edelleen toimintaan. 3G-verkkoa käyttäviä laitteita ovat esimerkiksi riistakamerat.Vähälle käytölle jääneistä verkoista luopuminen parantaa koko mobiiliverkon energiatehokkuutta ja edistää kestävää kehitystä. Lisäksi 3G-verkoista vapautuvat taajuuskaistat voidaan jatkossa hyödyntää lisäkaistana uudemmissa verkoissa.

"4G- ja 5G-verkkojen tiedonsiirtokyky ja energiatehokkuus ovat 3G:tä huomattavasti parempia. Lisäksi 3G-verkon liikenne on tällä hetkellä prosentin murto-osia kaikesta mobiiliverkon dataliikenteestä – verkon sulkeuduttua sen ylläpitoon kulunut energia ja taajuusresurssit voidaan käyttää nykyaikaisten verkkojen parantamiseen", Elisan Länsi-Suomen aluejohtaja Juha Laukkanen sanoo.Lue: Suomen 3G-verkkojen sulkeminen: Aikataulu ja näin se vaikuttaa.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Razr 40 Ultra – hinta laskenut -32%

Motorola Razr 40 Ultra
699 € Verkkokauppa.com
848 € CDON
895 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 1028 €

Realme C33 – hinta laskenut -26%

Realme C33
103 € Bigbox
137 € Proshop
158 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Samsung Galaxy A15 (5G) – hinta laskenut -22%

Samsung Galaxy A15 (5G)
133 € Bigbox
179 € Gigantti
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 169 €

Motorola Edge 30 Neo – hinta laskenut -21%

Motorola Edge 30 Neo
236 € CDON
236 € Teknikproffset
341 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 297 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.