Galaxy Watch6 -sarja käyttää Wear OS 4 -käyttöjärjestelmää - tulossa päivityksenä Watch4- ja Watch5-kelloille

Janne Yli-Korhonen

Galaxy Watch6 -sarja käyttää Wear OS 4 -käyttöjärjestelmää - tulossa päivityksenä Watch4- ja Watch5-kelloille
Samsung esitteli eilen Galaxy Watch6 -sarjan kellot. Nämä kellot sisältävät edeltäjiin nähden suuremman näytön, uudistetun rannekkeen kiinnityksen ja uuden piirin sekä enemmän RAM-muistia. Watch6 Classic -malli tuo takaisin pyöriteltävän kehyksen, jota ei Watch5 -sarjassa nähty.

Muuten erot pitkälti löytyvät kellon ohjelmistosta. Galaxy Watch6 -sarjaan kuuluvat kellot ovat ensimmäiset kellot Googlen uudella Wear OS 4 -käyttöjärjestelmällä.

Lisäksi Samsungin kelloissa käyttöjärjestelmän päällä on Samsungin oma One UI 5 Watch -käyttöliittymä.

Google esitteli Wear OS 4 -versiota toukokuussa. Tuolloin Google kertoi, että Wear OS 4 muun muassa parantaa akunkestoa, tekee tekstistä puheeksi -toiminnosta nopeamman ja luotettavamman ja uusi varmuuskopiointi siirtää tiedot sekä asetukset kellojen välillä.Luvassa on myös uusia sovelluksia kelloille. Näistä WhatsApp jo saapui käyttäväksi Wear OS -kelloille. Myöhemmin on luvassa Gmail, Google Kalenteri ja Audible äänikirjojen kuunteluun.

Samsung Galaxy Watch6 -kello yhdessä whatsapp, audible, gmail ja kalenteri logojen kanssa

Samsungin One UI 5 Watch puolestaan tuo kelloihin muun muassa aiempaa paremman unen seurannan ja henkilökohtaiset sykealueet kuntoilun tueksi.

Nämä ominaisuudet löytyvät jo siis tuoreesta Watch6 -sarjasta, mutta sekä Google että Samsung ovat vahvistaneet, että Wear OS 4 ja One UI 5 Watch saapuvat "pian" Watch5- ja Watch4 -sarjoille.

Tämä tarkoittaa, että vanhemman kellon omistajat saavat käyttöönsä käytännössä kaikki samat ominaisuudet ohjelmiston osalta kuin Watch6-kellon käyttäjät, ja näin ollen uudempaan kelloon päivittämisen tarve vähenee.

Galaxy Watch6 -kellojen hinnat alkavat 319 eurosta ja yltävät 499 euroon. Kelloja toki myydään heti aluksi edullisemmalla hinnalla ja kaupan päälle tarjotaan kuulokkeita.

Vanhempaa sarjaa saa vieläkin edullisemmalla. Esimerkiksi 40 mm:n Watch5 -kellon saa 169 eurolla ja 44 mm:n version 199 eurolla. Nämä kellot tosin poistuvat saatavilta aikanaan, mutta Watch5 Pro -versio jää edelleen saataville. Tämän kellon hinta on nyt 429 euroa Bluetooth-version osalta, kun LTE-malli maksaa 479 euroa. Myös Watch4 -sarjaa on edelleen saatavilla.Tämä artikkeli sisältää yhteistyökumppaneiden linkkejä. Tuotteen hinta ei muutu, mutta saamme mahdollisesti siitä pienen komission.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor X7a – hinta laskenut -49%

Honor X7a
69 € DNA
136 € Bigbox
143 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 135 €

Motorola Moto G34 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto G34
99 € Power
99 € DNA
196 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 189 €

Honor Magic5 Lite – hinta laskenut -30%

Honor Magic5 Lite
119 € Power
139 € DNA
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 169 €

Realme 11 Pro – hinta laskenut -22%

Realme 11 Pro
268 € Bigbox
308 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 343 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.