Vuoto esittelee Nokian tulevaa Android-puhelinta

Matti Robinson
1. huhtikuuta, 2016 19:52

Nokia on viime aikoina kunnostautunut mm. yrityskauppojen ja huippunopeiden 5G-yhteyksien parissa, mutta emme toki ole unohtaneet tulevaa Android-puhelinta.
Viime kerralla väitetty puhelinvuoto osoittautui fanin mallinnukseksi, mutta kenties tällä kertaa kyseessä on aito laite – tai aprillipila. Android Authority on saanut käsiinsä kuvia puhelimesta, joka on väitetysti Nokian tuleva Android-puhelin.
Puhelimen sanotaan kantavan nimeä Nokia A1 ja kyseessä on ulkoisesti varsin tyypillinen Android-puhelin. Tietojen mukaan kesällä 2016 julkistettava puhelin saapuu Android 6.0 Marshmallow'lla ja Nokian omalla Z Launcherilla varustettuna. Kyseessä on ilmeisimmin keskihintaluokan puhelin, mikäli speksit Snapdragon 652:sta sekä 5,5 tuuman Full HD -näytöstä pitävät paikkansa.
Yhtiö kiisti Android-puhelinten valmistuksen viime vuonna heti suunnitelmien paljastuttua. Toisaalta itse valmistus ei tulekaan Nokialla kysymykseen, vaan ainoastaan suunnittelu ja brändin myynti.
Nokia ei ole voinut käyttää omaa brändiään matkapuhelimissa viime vuoden loppuun asti, joten edellinen Nokia-brändätty puhelin oli Microsoftin valmistama peruspuhelin.
Nokia on aiemmin kehittänyt Androidille Z Launcher -ohjelmistoa, jonka lisäksi yhtiö on julkaissut Android-tabletti Nokia N1:n.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia älypuhelin Android Nokia A1
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.