Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia kiistää huhut: Emme aio julkaista Android-puhelinta

Manu Pitkänen

Nokia kiistää huhut: Emme aio julkaista Android-puhelinta
Nokia on kiistänyt tiedot, joiden mukaan se aikoisi palata älypuhelinvalmistajaksi. Entisen matkapuhelinjätin paluu nousi tällä viikolla jälleen puheenaiheeksi, kun ensin Re/code kertoi Nokian comeback-aikeista ja sen jälkeen kiinalaismedia raportoi Nokian Kiinan liiketoimintojen johtajan kertoneen Android-älypuhelimen olevan suunnitelmissa ensi vuodeksi.

Jos Nokian julkaisemaa kommenttia haluaa tulkita kuin piru raamattua, ei siinä kiistetä yhtiön paluuta älypuhelinmarkkinoille: kommentissa puhutaan puhelimien valmistamisesta, eikä niiden suunnittelusta. Nykyisin on muutoinkin vallalla trendi, että puhelinmerkit suunnittelevat laitteensa ja antavat valmistusvastuun muille yhtiöille.


Esimerkiksi Apple ei valmista yhtäkään iPhonea, vaan kokoonpano vastuu on Foxconnilla.

Kommentissa kuitenkin todetaan myös, ettei Nokia suunnittele puhelimien myymistä. Jos Nokia aikoo palata puhelinmarkkinoille, se tapahtuu siis lisensoimalla brändi jollekin muulle yhtiölle (kuten on toimittu Nokia N1 -tabletin tapauksessa). Nokia on myöntänyt tutkivansa brändilisensoinnin mahdollisuuksia ja Nokia Technologies -yksikköä johtavan Sebastian Nyströmin mukaan olisi hullua jättää tällainen mahdollisuus tutkimatta.

Vuoden alussa Geekbench-testausohjelmiston tulostietokantaan ilmestyi merkintä Nokia 1100 -nimisestä laitteesta. Tarkempien järjestelmätietojen perusteella kyseessä olisi kiinalaisen Gioneen puhelin, joten on periaatteessa mahdollista, että Gionee suunnittelisi Nokia-merkkisen puhelimen julkaisua. On kuitenkin aina mahdollista, että järjestelmätietoja olisi peukaloitu, eikä Nokia-viittauksilla olisi näin ollen mitään totuuspohjaa.

Microsoftin kanssa tehdyt sopimukset estävät tällä hetkellä Nokiaa palaamasta matkaviestinmarkkinoille.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja