Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Microsoft tarjoaa Windows Phonea ilmaiseksi puhelinvalmistajille

Manu Pitkänen

Microsoft tarjoaa Windows Phonea ilmaiseksi puhelinvalmistajille
Microsoftilla on ollut kovia vaikeuksia kilpailla Androidia vastaan, minkä takia se on joutunut miettimään uudelleen mobiilistrategiaansa. Uusien tietojen mukaan Microsoft olisi päätynyt antamaan Windows Phone -lisenssit ilmaiseksi intialaisille Karbonn- ja Xolo-puhelinbrändeideille. Asiasta uutisoi The Times of India.

Karbonn ja Xolo ovat tähän asti tukeutuneet ilmaiseen Androidiin, mutta nyt ne ovat tarttuneet Microsoftin ilmaiseen Windows Phone -diiliin. Karbonn kertoi aiemmin, että se aikoo tuoda markkinoille sekä Androidilla että Windows Phonella varustetun dual boot -älypuhelimen. Microsoft kertoi kumppanuudestaan Karbonnin ja Xolon kanssa MWC-messujen alla.Microsoftin tavoitteena on saada uutta potkua Windows Phonen suosiolle nopeasti kasvavasta edullisten älypuhelinten segmentistä. Voikin olla, että ilmaista käyttöjärjestelmälisenssiä tarjotaan vain tietyille kehittyvissä talouksissa operoiville yrityksille. Toisaalta Microsoftin on sanottu tarjonneen HTC:llekin diiliä, jossa puhelinvalmistaja olisi saanut Windows Phone -lisenssin ilmaiseksi mikäli se tuo markkinoille dual boot -puhelimia. Samanlaisia keskusteluita on käyty ilmeisesti myös Samsungin ja Huawein kanssa.

Eldar Murtazinin mukaan Microsoft aikoo tukea puhelinvalmistajia tänä vuonna 2,6 miljardilla dollarilla.

Microsoft ottaa aiempaa vahvemman roolin älypuhelinekosysteemistään Nokia-kaupan varmentumisen jälkeen.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja