Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia X:n rajoitteista ja räätälöinneistä päästiin kokonaan eroon

1
Manu Pitkänen

Nokia X:n rajoitteista ja räätälöinneistä päästiin kokonaan eroon
Nokia alleviivasi helmikuisessa julkistustilaisuudessaan, etteivät uudet Android-pohjaiset Nokia X -puhelimet tue Googlen tarjoamia palveluita, vaan puhelimissa turvaudutaan etupäässä Nokian ja Microsoftin verkkopalveluihin. Koska Google Play -kauppa ei toimi puhelimessa, Nokia on kannustanut kehittäjiä muokkaamaan Android-sovelluksiaan ja julkaisemaan ne Nokian sovelluskaupassa.

Nokian rajoituksille keksittiin nopeasti kiertomenetelmät ja alle viikossa Googlen palvelut saatiin toimimaan Nokia X:ssä.
Oli vain ajankysymys koska puhelimeen saadaan asennettua Androidin avoimenlähdekoodin versio eli AOSP, jossa ei ole Nokian tai Googlen lisäämiä ylimääräisiä kilkkeitä. Nyt se aika on koittanut ja tarvittavat tiedostot on julkaistu XDA-developers-sivustolla. Nokia X:lle julkaistu ROM perustuu Code Auroraan, joka on Qualcommin korjauksilla varustettu AOSP (v.4.1.2). Alla ei ole kaikkein tuorein versio Androidista, kuten ei ole myyntipakkauksesta otettavassa Nokia X:ssäkään, mutta ehkä KitKat tulee Nokia X:lle jossakin vaiheessa.

Useimpien ominaisuuksien pitäisi toimia julkaistulla ROMilla, mutta ongelmiakin saattaa esiintyä. Joidenkin mukaan esimerkiksi mikrofoni ei toimi puheluiden aikana.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

ArttuH5N1
ArttuH5N1

1

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Uutinen:

Joidenkin mukaan esimerkiksi mikrofoni ei toimi puheluiden aikana.

Mitäs pienistä...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja