Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsungin mobiilipomot palauttavat bonuksiaan heikon tuloksen takia

3
Manu Pitkänen

Samsungin mobiilipomot palauttavat bonuksiaan heikon tuloksen takia
Microsoft aikoo irtisanoa noin puolet Nokian matkapuhelinliiketoiminnan oston yhteydessä tulleista työntekijöistä ja lopettaa peruspuhelimien kehityksen. Samaan aikaan Samsungin mobiiliyksikön johtajat palauttavat takaisin yhtiölle saamiaan bonuksiaan, koska yhtiön kevään tulos ei vastannut odotuksia. Samsung teki huhti-kesäkuun aikana voittoa "vain" 5,2 miljardia euroa.

Reutersin mukaan noin 200 Samsungin mobiiliyksikössä työskentelevää johtajaa palauttaa vapaaehtoisesti neljäsosan alkuvuoden bonuksistaan yhtiölle. Vaikka Samsungin huhti-kesäkuun tulos olikin reilusti plussan puolella, oli se silti heikoin tulos kahteen vuoteen. Leijonan osa Samsungin tuloksesta kumpuaa mobiiliyksikön menestyksestä, joten se on myös suurin syyllinen odotettua heikompiin lukuihin. Uusi Galaxy S5 ei ole vedonnut kuluttajiin toivotulla tavalla ja kilpailu kiristyy jatkuvasti edullisissa älypuhelimissa ja Kiinan markkinoilla.
Aasialaisten teknologiayhtiöiden pomojen on aiemminkin kuultu ottavan henkilökohtaisesti vastuun yhtiön tilanteesta. Nintendon hallituksen puheenjohtaja Satoru Iwata kertoi vuoden alussa puolittavansa palkkansa peliyhtiön huonon taloudellisen menestyksen takia. Sonylla pomot luopuivat kokonaan tämän vuoden bonuksista.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (3)

tataka
tataka

1

Sataisiin ottaa eurooppaan ja amerikkoihinkin tätä solidaarisuutta, suomessakin saa johto bonuksia vaikka porukkaa irtisanotaan, lomautetaan ja palkkoja leikataan tekevässä portaassa ja vieläpä vaikka kuten esim nordea jakoi ennätys tuloksen osakkeenomistajille ja silti reilusti irtisanoi.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tataka:

Sataisiin ottaa eurooppaan ja amerikkoihinkin tätä solidaarisuutta, suomessakin saa johto bonuksia vaikka porukkaa irtisanotaan, lomautetaan ja palkkoja leikataan tekevässä portaassa ja vieläpä vaikka kuten esim nordea jakoi ennätys tuloksen osakkeenomistajille ja silti reilusti irtisanoi.

Johto saa bonuksia tuloksien perusteella. Tässä tapauksessa on vähän outoa että bonuksia palautetaan, normaalisti bonukset ylipäätään maksetaan vasta sen jälkeen, kun tulos on selvillä.

Samanaikaisissa irtisanomisissa ja bonuksissa ei sinänsä ole kauheasti ristiriitaa. Jos hommat pystytään tekemään pienemmällä porukalla ja firma tekee enemmän tulosta, on aika luonnollista että myös johdon bonukset ovat korkeammat.

Useassa tapauksessa toki bonusten laskentaperusteet eivät ole olleet kauhean järkeviä, mutta se on aivan toinen keskustelu.

Vastaa
arivesa
arivesa

3

Ei noita vaadittu palautettaviksi,mutta meidän presidentin tavoin halusivat näemmä osoittaa solidaarisuutta luopumalla tarpeettomasta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja