Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Applen jymy-yllätys paljastui – Lähimaksaminen tulee vihdoin iPhoneen

6
Manu Pitkänen

Applen jymy-yllätys paljastui – Lähimaksaminen tulee vihdoin iPhoneen
Vuosien odottelun jälkeen Apple nyt vihdoin valmis lisäämään NFC-sirun uusiin iPhone-puhelimiinsa, kertoo teknologiajulkaisu WIRED. NFC:n tulemisesta iPhoneihin on huhuttu lähes vuosittain, mutta tähän asti Apple on pidättäytynyt ottamasta tekniikkaa käyttöön.

NFC:n kuulumisesta iPhone 6:n ominaisuuspakettiin on huhuttu muutamalta eri taholta tämän vuoden aikana, kuten KGI Securitiesin analyytikko Ming-Chi Kuolta, VentureBeatsiltä ja BrightWireltä. Julkisuuteen vuotaneiden iPhone 6 -emolevykuvissakin on nähty olevan paikka NFC-piirille.WIREDin mukaan Apple hyödyntäisi NFC-piiriä uudessa "iWallet"-mobiililompakossa, jonka avulla käyttäjä voisi maksaa ostoksiaan iPhonen avulla. Applen on kerrottu koonneen mobiilimaksuryhmää tämän vuoden ajan ja käyneen neuvotteluita maksualalla toimivien yritysten kanssa. NFC:hen perustuva mobiililompakko ei kuitenkaan sulje pois Applen iBeacons-mikropaikannustekniikkaa. IBeaconin avulla lompakolle pystytään tarjoamaan kätevämmin kontekstuaalista tietoa (mihin NFC on turhan jäykkä ratkaisu).

Applen toimitusjohtaja Tim Cookin mukaan laajentuminen mobiilimaksamiseen oli yksi päämotiiveista miksi iPhone 5s:ään lisättiin Touch ID -sormenjälkilukija. Tämä kielii siihen suuntaan, että "iWalletissa" maksut pystyisi hyväksymään hankalasti muistissa pysyvien PIN-koodien sijaan sormenjäljen avulla

The Information kertoi kesällä Applen aikeista julkaista mobiililompakko tänä syksynä ja Visan olevan ainakin hankkeessa mukana. Julkaisun mukaan toteutus perustuu "turvaelementtiin", millä viitattiin ilmeisesti NFC-maksujärjestelmissä käytettyihin elementteihin (eikä A7-piirissä olevaan TrustZoneen, jonne sormenjälkitiedot tallennetaan).

Applen mukaan iTunes-tilejä on luotu jo yli 800 miljoonaa kappaletta ja useimmat niistä sisältää maksukorttitiedot. Tästä syystä Applella on vahva asema mobiilimaksukentässä.

Päivitys. Re/coden John Paczowskin mukaan hänen korviinsa on kantautunut samankaltaisia tietoja.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (6)

Jakele
Jakele

1

Jeps! Mites muilla? No kait Samsung tämänkin toiminnon Visan kanssa saa kohta kopioitua omaan liukkaritunnisteeseensa ...kohan saa siitä edes toimivan...
Niin tunnisteelle riittävän suojatun paikan

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
dfgdfgfdg (vahvistamaton)

2

Vaikka Apple ei ole aina ensimmäinen uusien asioiden käyttöön otossa, niin sitten kun Apple jotain tekee, niin se tekee sen kunnolla. Eipä ole Samsungiltakaan vähään aikaan tulossa mitään vastaavaa, kun ei ole edes kunnollista sormenjälkilukijaa saanut aikaiseksi.

Vastaa
rockknee
rockknee

3

"Applen jymy-yllätys" Nojoo onhan se kauan odotettu (ja myös muissa laitteissa kauan ollut) ominaisuus aika yllättävää saada "vihdoin" iPhoneen.

Vastaa
Happokala
Happokala

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti rockknee:

"Applen jymy-yllätys" Nojoo onhan se kauan odotettu (ja myös muissa laitteissa kauan ollut) ominaisuus aika yllättävää saada "vihdoin" iPhoneen.

Eihän se jymy-yllätys se NFC-piiri ole, vaan se kokonaisratkaisu maksamiseen, jos sellainen on tulossa. Tälläistä ei ole kukaan vielä tehnyt.

Vastaa
Jakele
Jakele

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Happokala:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti rockknee:

"Applen jymy-yllätys" Nojoo onhan se kauan odotettu (ja myös muissa laitteissa kauan ollut) ominaisuus aika yllättävää saada "vihdoin" iPhoneen.

Eihän se jymy-yllätys se NFC-piiri ole, vaan se kokonaisratkaisu maksamiseen, jos sellainen on tulossa. Tälläistä ei ole kukaan vielä tehnyt.

Jep - Visakin on mukana toiminnassa eli hyväksymässä sormenjälkitunnistuksen. Helppoa! vai mitä? Ei tarvi muistaa kaikenmaailman oin- tai muita koodeja. Saati erillisiä kännyyn liimattavia kortteja...

Vastaa
yussef
yussef

6

NFC-maksaminen tuskin tulee toimimaan puhelimella lähiaikoina Suomessa. Jenkkilän puolella voi jonkinlaisia mahdollisuuksia olla. Google Wallettiahan on voinut käyttää MasterCard-kortin sijaan Yhdysvalloissa jo jonkin aikaa. Luottokorttiyhtiöt suhtautuvat bisnekseensa sen verran mustasukkaisesti, että tuskin nyt on tulossa mitään tuota merkittävästi laajempaa. Jymy-yllätys olisikin se, jos lähimaksaminen toimisi Suomessa Google Walletin tai "iWalletin" kautta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.