Vuoden 2015 kymmenen parasta Android-sovellusta

Sami Koivunen

Viime vuoden kymmenen parasta Android-sovellusta
Valitsimme viime vuonna julkaistujen Android-sovellusten joukosta mielenkiintoisimmat. Vuonna 2015 sovellusmarkkinoita hallitsivat tutut kehittäjät Googlen ja Microsoftin johdolla. Joukkoon mahtui kuitenkin isojen julkaisujen lisäksi muutama yllättäjäkin.

Arrow Launcher, Microsoft


Microsoftin Garage-projekti on tuottanut useita mielenkiintoisia sovelluksia, joista vähäisin ei ole lokakuussa esitelty Arrow-launcher. Launcheri sai nopeasti kiitosta mm. sulavuudestaan ja tavastaan esittää käytetyimmät sovellukset.

Outlook, Microsoft


Microsoft osti vuoden 2014 lopulla suositun sähköpostisovellus Acomplin ja toi sen ominaisuudet ja designin Outlookiin, jonka Android-versio valmistui huhtikuussa. Sovelluksesta tuli samalla varsin varteenotettava kilpailija Gmailille.Inbox, Google


Inbox esiteltiin jo vuonna 2014 Googlen yrityksenä luoda kokonaan uudenlainen sähköpostisovellus. Sovellus tuli lopulta mobiilikäyttäjien saataville ilman kutsua viime kesänä ja päätyi samantien varmasti monien oletussähköpostisovellukseksi. Inbox eroaa esimerkiksi perinteisestä Gmailista siten, että Inbox mahdollistaa samankaltaisten viestien organisoinnin kokonaisuusryhmiksi.

Periscope, Twitter


Twitter julkaisi maaliskuussa oman kilpailijansa aiemmin julkaistulle Meerkatille. Suomessa Periscopen käyttö yleistyi vasta loppuvuodesta, mutta nousi nopeasti suurenkin yleisön tietoisuuteen. Periscopen avulla käyttäjät voivat jakaa tapahtumia ja kokemuksiaan reaaliaikaisten videolähetysten kautta.

Google Kuvat, Google


Toukokuussa hakukonejätti Google kertoi uudesta G+-palveluun liitetystä Google Kuvat -palvelusta, josta julkaistiin myös mobiilisovellus. Sovelluksen ideana oli koota kaikki valokuvat ja videot yhteen paikkaan. Rajaton tallennustila, päivitykset ja kattavat ominaisuudet ovat tehneet sovelluksesta suosikin monille.

Adobe Photoshop Lightroom, Adobe


Tammikuun alussa julkaistu kevyt kuvankäsittelysovellus vaati aluksi Creative Cloud -tunnukset, mutta sovelluksesta tehtiin loppuvuodesta täysin ilmainen. Sovelluksella voi tehdä mm. sommitteluita sekä säätää värejä ja valaistusta.

Drupe, Drupe


Suomessa hieman varjoon jääneen Drupen tarkoituksena on muodostaa puhelimeen mahdollisimman yksinkertainen kontaktiluettelo. Maaliskuussa julkaistun Drupen avulla käyttäjä voi listata vaikkapa puhelinluettelo-, WhatsApp-, Messenger- ja Instagram-kontaktit kätevästi yhden sovelluksen sisälle.


Layout, Instagram


Toukokuussa esitelty Layout teki Instagram-käyttäjille kuvakollaasien muodostamisesta helppoa. Sovelluksen avulla käyttäjä voi yhdistää kuvia toisiinsa ja sitten jakaa ne Instagramissa.

Office Lens, Microsoft


Microsoft julkaisi vuonna 2015 lukuisia Office-sovelluksia, mutta niistä ehkäpä mielenkiintoisin on toukokuussa julkaistu Office Lens, joka toimii käytännössä skannerina. Käyttäjä voi puhelimen kameralla ottaa kuvan esimerkiksi reseptistä tai tekstidokumentista, jonka sovellus sitten digitalisoi editoitavaan muotoon.

MixRadio Music
, MixRadio


Nokian Microsoftille myymä ja sittemmin pikaviestipalvelu LINElle päätynyt MixRadio julkaistiin viime vuonna Androidille. Ilmainen sovellus oppii tuntemaan käyttäjän musiikkimaun ja tarjoamaan musiikkia sen perusteella. Yli 35 miljoonaa kappaletta sisältävästä sovelluksesta löytyy lukuisia asiantuntijoiden laatimia kanavia ja offline-kuuntelumahdollisuus.

Julkaisimme kuukausittaiset listat läpi vuoden. Tehtyjä listoja voi selata alta löytyvien linkkien avulla.

Tammikuu
Helmikuu
Maaliskuu
Huhtikuu
Toukokuu
Kesäkuu
Heinäkuu
Elokuu
Syyskuu
Lokakuu
Marraskuu


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Razr 40 Ultra – hinta laskenut -32%

Motorola Razr 40 Ultra
699 € Verkkokauppa.com
866 € CDON
894 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 1028 €

Realme 11 Pro – hinta laskenut -30%

Realme 11 Pro
301 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 431 €

Realme C33 – hinta laskenut -26%

Realme C33
103 € Bigbox
137 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Samsung Galaxy A15 (5G) – hinta laskenut -22%

Samsung Galaxy A15 (5G)
133 € Bigbox
179 € Gigantti
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 169 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.