Hyvästi LCD: Huippupuhelinten näyttöteknologia vaihtoon

3
Matti Robinson

Hyvästi LCD: Huippupuhelinten näyttöteknologia vaihtoon
AMOLED-näytöt ovat vuosia kilpailleet LCD-näyttöjä vastaan erityisesti mobiililaitteissa. Ne ovat pääosin olleet alakynnessä, ainakin markkinaosuuksien valossa, vaikka tukijoista löytyy kovia nimiä. Erityisesti uskoa uudempaan teknologiaan on löytynyt Samsungilta, mutta mukana on ollut myös mm. LG ja Microsoft (Nokia).

Uudet tiedot kertovat, että AMOLED on ohittanut LCD:n yhdellä merkittävimmistä mittareista. IHS Technologyn raportin mukaan AMOLED-näytöt ovat nyt pahinta kilpailijaa edullisempia tuottaa. Aina näin ei ole ollut, ja se onkin tuottanut taannoin AMOLED-valmistajille paljon päänvaivaa.

GSMArena kertoo raportin hinta-arvioista, joiden mukaan viiden tuuman näyttö maksaa LCD-teknologialla toteutettuna 14,60 dollaria ja AMOLED-teknologialla vastaava näyttö maksaa 14,30 dollaria.Ero ei ole mullistava, mutta massavalmisteisten älypuhelinten myynnissä jokaisen pennin viilaaminen on tärkeää. Esimerkiksi Samsungin panostukset AMOLED-tuotantoon ovat olleet kannattavia ja voi olettaa, että teknologia saa tästä vielä uuden vaihteen silmään. Jatkossa voimmekin odottaa yhä enemmän huippupuhelimia, joista löytyy AMOLED-näyttö.

HTC:n on kerrottu käyttävän tulevassa huippumallissaan AMOLED-näyttöä, vaikka One-mallisto on perustunut mm. iPhonen tavoin aiemmin pitkälti LCD-näyttöihin. Myös tulevien iPhone-mallien on huhuttu siirtyvän pois LCD-näytöistä.

AMOLED-näyttöjen hyviin puoliin lasketaan usein hyvä kontrasti, virrankulutus sekä värikylläisyys.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (3)

AhKeefas
AhKeefas

1

LCD:n ikä ~10v
AMOLED (sininen) ikä ~2v => korjaa viileämpään = lisää sinistä ~+1v
Ei kiitos AMOLEDia (vielä?) !!

Vastaa
Jonahan
Jonahan

2

Ja AMOLED näyttöjen huonoihin puoliin on laskettu mm. suhteellinen epätarkkuus (riippuen mm. pikselijärjestyksestä) ja huono väritasapaino.

Olen nähnyt useampiakin AMOLED näyttöjä, jotka ovat värikylläisiä, mutta syystä tai toisesta (vika ei välttämättä tekniikka sinällään, vaan tehdaskalibrointi tai softa) erittäin epärealistisen näköisiä.

Vastaa
AhKeefas
AhKeefas

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:

Ja AMOLED näyttöjen huonoihin puoliin on laskettu mm. suhteellinen epätarkkuus (riippuen mm. pikselijärjestyksestä) ja huono väritasapaino.

Olen nähnyt useampiakin AMOLED näyttöjä, jotka ovat värikylläisiä, mutta syystä tai toisesta (vika ei välttämättä tekniikka sinällään, vaan tehdaskalibrointi tai softa) erittäin epärealistisen näköisiä.

Hyvä lisäys! - Kiitos!

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.