Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Parhaat puhelimet keväällä 2018: 200 - 300 euroa

9
Matti Vähäkainu

Parhaat puhelimet keväällä 2018: 200 - 300 euroa
Tämä on keväällä 2018 julkaistu lista parhaista puhelimista. Olemme uusineet listausta, lue uusimmat suosituksemme täältä:

Paras puhelin 200 - 300 eurolla (loppuvuosi 2018)

On tullut jälleen aika valita kuluttajamarkkinoiden parhaat puhelimet hintakategorioittain. Tulevien parin viikon aikana tulemme esittelemään omat suosikkimme useista eri hintakategorioista, ja keskitymme erityisesti edullisempiin puhelimiin.

Koska huippulaitteet saavat palstatilaa tyypillisesti hieman edullisempia puhelimia enemmän, niin monella on varmasti melkoisen hyvä käsitys lippulaivapuhelimista. Useimmille ei tarvitse varmasti kertoa, että iPhone X ja Galaxy S9 ovat omassa noin tonnin hintaluokassaan erinomaisia puhelimia.

Niinpä tulevien päivien ja viikkojen aikana julkaisemme neljä artikkelia, joissa keskitytään neljään älypuhelinten hintakategoriaan aina alle 100 euron puhelimista erittäin kilpailtuun alle 500 euron segmenttiin.

Mutta aloitetaanpa katsaus hintakategorialla 200 - 300 euroa.

Tällä rahamäärällä voi odottaa puhelimelta monia 500 euron puhelimesta löytyviä ominaisuuksia, mutta kaikkea ei voi saada. Erityistä huomiota kannattaakin kiinnittää muun muassa suorittimeen, kameraan sekä päivitettävyyteen.

Huaweilla on tarjota melkoisen hyvä kattaus juuri tähän hintakategoriaan, mutta mm. Nokialta ja Motorolalta löytyy hyviä vaihtoehtoja.

Suorituskyky

Tälle hintaluokalle tyypillisesti prosessorientaistelu käydään pääosin Snapdragon 630 ja Huawein tytäryhtiön valmistaman Kirin 659 -piirien välillä. Qualcommin Snapdragon-piiriä voi pitää hieman parempana valintana, mutta haarukkaan osui myös Honor 9 -malli, jonka sisuksista löytyy tehokkaampi Kirin 960.

Niinpä Honor 9 on kategorian tehokkain laite, jota seuraavat Nokia 6 ja Moto X4 Snapdragon 630:lla. Motorolan Moto G5S Plus puolestaan tarjoaa ainoastaan Snapdragon 625 -piirin, joka on kenties porukan heikoin.

Näyttö ja koko

Käytännössä kaikista valitsemistamme laitteista löytyy saman tason näyttö, joskin kokoeroja löytyy melkoisesti. Vaikka pääosin suurempaa näyttöä voidaan pitää parempana, niin se voi olla myös henkilökohtaisesti rajoittava tekijä.

Monesti suurempinäyttöisessä puhelimessa on lisäksi suurempi akku, joka usein tarkoittaa parempaa akkukestoa. Suurin akku löytyykin isokokoisimmasta Mate 10 Litestä.

Mikäli on valmis sijoittamaan 300 euroa laitteeseen, niin ehdottomasti kannattaa vaatia Full HD -tasoinen näyttö. Huaweilla on tässä kategoriassa ainoana tarjota uusi Huawei P Smart -malli, josta löytyy reunukseton näyttö, jonka resoluutio on Full HD+. Se tarjoaa enemmän näyttöpinta-alaa kuin muut laitteet.

Vaikka Honor 9 on joukon tehokkain, niin siinä on puolestaan pienin näyttö. 5,15 tuuman kosketusnäyttö häviää selkeästi mm. G5 Plussan ja Nokia 6:n 5,5 tuumaiselle, mutta erityisen pieneksi se jää Huawei P Smartin 5,65 tuuman ja Mate 10 Liten valtaisan 5,9 tuuman näyttöjen rinnalla.

Kamerat

Nokia 6, joka tarjoaa mukavan kokoisen näytön ja hyvän järjestelmäpiirin jää ainakin näennäisesti jälkeen kun kamera otetaan vertailuun. Se on koko porukan ainoa yhteen kameraan luottava laite. On tosin huomioitava, että esimerkiksi huippupuhelimissa Googlen Pixel 2 -laitteet ovat markkinoiden huippua juuri yhdellä kameralla.

Erityisesti kun moni tämän hintaluokan kaksoiskameroista ei ole lähelläkään huippupuhelimia. Itseasiassa Nokia 6:n 16 megapikselin päihittää ehkä Honor 9:n 16MP+20MP kaksoiskameraa lukuunottamatta kaikki kuvanlaadussa. Nokiasta löytyy myös automaattitarkenteinen selfie-kamera, joka on varsin harvinainen näky, erityisesti tässä hintakategoriassa.

Motorolan kamerat eivät perinteisesti ole olleet kovinkaan erikoisia ja sama pätee tässä tapauksessa. Yksi huomion arvoinen seikka on, että Motorolan laitteet ovat Honor 9:n kanssa ainoita, jotka pystyvät 2160p-resoluution videokuvaukseen.

Myöskään Huawein kaksoiskamerat, joissa avustaa 2 megapikselin sensori eivät tarjoa kovinkaan erikoisia tuloksia. Potrettimoodi tosin kaksoiskameroilla onnistuu.

Tallennustila ja muisti

Kaikki tämän kategorian laitteet sisältävät kutakuinkin saman määrän RAM-muistia ja tallennustilaa, joten sen osalta ostopäätöstä ei todennäköisesti kannata tehdä. Jokaisesta löytyy myöskin microSD-muistikorttipaikka, jolla saa laajennettua tallennustilaa.

Käyttöjärjestelmä ja päivitettävyys

Uusimmat laitteet eli Nokia 6 ja Huawei P Smart tulevat jo uudella Android 8.0 Oreo -käyttöjärjestelmällä, mutta myös Motorola on yleensä hyvä päivityksissään. Niinpä Moto X4 onkin jo päivittynyt niin ikään Oreo-versioon ja päivitys on tulossa tiettävästi pian myös G5S Plussalle.

Myös ainakin osassa maailmaa Honor 9 on päivittynyt Oreoon ja Mate 10 Liteen sitä huhutaan myös.

Nykyisen Androidin osalta siis päivitykset ovat melkoisen samalla tasolla, mutta tulevaisuudessa eroja todennäköisesti syntyy enemmän. Nokia 6 ja Motorola Moto X4 kuuluvat Android One -ohjelmaan, joka tarkoittaa, että niissä nähdään puhdas Android-kokemus. Tämän lisäksi Nokia-puhelimia valmistava HMD Global on profiloitunut erittäin pikaisten päivitysten toimittajana.

Loppusanat

Näin päättyy 200 ja 300 euron välimaastoon sijoittuvien älypuhelinten vertailu, jossa eroja löytyi jokaisen älypuhelimen hyväksi. Valinnan voi siis tehdä melko huoletta koko kuusikosta, kunhan pitää mielessä omat mieltymykset.

Parhaat puhelimet 200 - 300 euroa (satunnaisessa järjestyksessä):

Katso päivän hinnat kullekin puhelimelle linkin takaa:P.S. Muista lukea myös Parhaat puhelimet 300-500 eurolla sekä Paras puhelin 100-200 eurolla-artikkelimme, mikäli budjetissasi löytyy joustovaraa.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (9)

MiikaVe
MiikaVe

1

" Itseasiassa Nokia 6:n 16 megapikselin ehkä Honor 9:n 16MP+20MP kaksoikameraa lukuunottamatta kaikki kuvanlaadussa. "

Häh? Minä voin näitä kivasti lueskella pikkukaljoissani viikonloppuisin, mutta luulisi että toimittaja jättäisi ainakin kovat huumeet sivuun juttua kirjoittaessaan. ;)

Vastaa
Kalle76
Kalle76

2

"Parhaat puhelimet 200 - 300 euroa:" Yllätys että puhelimet olivat 249-299€. Mielestäni tämä oli "6 parasta puhelinta alle 300€".

Vastaa
oxygenol
oxygenol

3

Huawei Honor 9 maksaa halvimillaan 349€, eikä 299€.
Nokia 6 (2018) julkaistaan vasta 19.4.
Motorola Moto G5S Plus maksaa 249€, eikä 299€
Huawei P Smart ei saa seuraavaa android päivitystä ollenkaan (pelkästään OREO:n).
Motorola Moto X4 on itsessään jo täysin skeida päivitysten suhteen (Lenovo lupaa, muttei toimita nopeasti. Esim. Oreo päivitystä ei ole vielä julkaistu vaikka luvattiin, että alkuvuodesta).
Huawei Mate 10 Lite ei myöskään saa kuin OREO päivityksen.


Nyt jotain tasoa näihin uutisiin. Onko siellä "toimittajana" joku 17-kesäinen hessu joka ei halua tai jaksa edes tarkistaa asioita.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Aleksi_S (vahvistamaton)

4

Näytön suuri koko ei tee automaattisesti näytöstä ja puhelimesta parempaa. Iso osa ihmisistä haluaa puhelimen pienemmällä näytöllä kuin 5,5". Myös näytön kuvasuhde vaikuttaa kuvan todelliseen pinta-alaan. Kuvanlaadullisesti Honor 9:n näyttö on testin kärkeä, joten vertailussa käytetty termi "häviää" on vähän harhaanjohtava.

Omasta mielestä testin selkeästi paras laite on juuri Honor 9 ja häviää melko vähän laitteena noille mainituille tonnin puhelimille. Muut vertailun laitteet edustavatkin puhelinmerkkien karsitumpia malleja.

Vastaa
WinLix
WinLix

5

En olisi Huaweita laskenut ensimmäiseksi. Siinä on liikaa tauhkaa mukana ja buginen alusta muutenkin. Päivitysten jakelu 3-vuoden ajan on sekin epäselvää toisin kuin Nokian malleilla.

Vastaa
Siggy
Siggy

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti MiikaVe:

" Itseasiassa Nokia 6:n 16 megapikselin ehkä Honor 9:n 16MP+20MP kaksoikameraa lukuunottamatta kaikki kuvanlaadussa. "

Häh? Minä voin näitä kivasti lueskella pikkukaljoissani viikonloppuisin, mutta luulisi että toimittaja jättäisi ainakin kovat huumeet sivuun juttua kirjoittaessaan. ;)

Taisi huumeena olla unenpuute. Mutta nyt virkkeen pitäisi olla järkevämpi. Kiitos huomiosta. :)

Vastaa
Siggy
Siggy

7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti oxygenol:

Huawei Honor 9 maksaa halvimillaan 349€, eikä 299€.
Nokia 6 (2018) julkaistaan vasta 19.4.
Motorola Moto G5S Plus maksaa 249€, eikä 299€
Huawei P Smart ei saa seuraavaa android päivitystä ollenkaan (pelkästään OREO:n).
Motorola Moto X4 on itsessään jo täysin skeida päivitysten suhteen (Lenovo lupaa, muttei toimita nopeasti. Esim. Oreo päivitystä ei ole vielä julkaistu vaikka luvattiin, että alkuvuodesta).
Huawei Mate 10 Lite ei myöskään saa kuin OREO päivityksen.


Nyt jotain tasoa näihin uutisiin. Onko siellä "toimittajana" joku 17-kesäinen hessu joka ei halua tai jaksa edes tarkistaa asioita.

Hinnat luonnollisesti vaihtelevat, joten pakko käyttää kirjoitushetkellä saatavilla olevia hintoja. Jokaisen hinta on tarkistettu kirjoitushetkellä suomalaiselta jälleenmyyjältä, mutta taetta ei voi antaa, etteikö jossain olisi ollut laitetta myös halvemmalla. Siispä hinnat ovat pakostakin vain suuntaa-antavia.

Olisinkin 17v. Tai edes 27v.

Vastaa
Siggy
Siggy

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WinLix:

En olisi Huaweita laskenut ensimmäiseksi. Siinä on liikaa tauhkaa mukana ja buginen alusta muutenkin. Päivitysten jakelu 3-vuoden ajan on sekin epäselvää toisin kuin Nokian malleilla.

Ah, lopun listaus ei ollut parhausjärjestys, joten selvensin sitä tekstissä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Teemateo (vahvistamaton)

9

Olipa mukavaa kun kirjoittaja vastaili ☺️

Ostin itse tällä viikolla p smartin. Onpa hyvä puhelin, kamera erityisesti on kuvien ottamisen arvoinen(harvinaista puhelimessa).
Siirtyminen ios:stä androidiin on tietysti haastavaa, kyllä se vain on sujuvampi käyttää
Kuitenkin varovainen siirtyminen androidiin tällä 249 maksavalla puhelimella.
Luulen että käytän tätä pitkään.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja