Samsung Galaxy A70 nyt vain 249 euroa - Kannattaako se ostaa?

1
Janne Yli-Korhonen

Samsung Galaxy A70 nyt vain 249 euroa - Kannattaako se ostaa?
Samsungin Galaxy A-sarjan puhelimet ovat dominoineet myydyimpien puhelimien listoja jo useamman kuukauden ajan. Listoilla esiintyy hyvin usein nimet Galaxy A40, Galaxy A50 sekä Galaxy A70. Tämän voittokulun voi olettaa myös jatkuvan tulevaisuudessa uusien tuotteiden myötä, sillä Suomen markkinoille on juuri ilmestynyt Galaxy A51 sekä Galaxy A71.

Samsung Galaxy A71 toimii jatkana suositulle Galaxy A70 -puhelimelle, kuten nimestä voi päätellä. Galaxy A71 on siis vuoden 2020 malli, kun taas Galaxy A70 saapui markkinoille viime vuoden toukokuussa. Galaxy A70:n suositushinta on 429 euroa, mutta nyt uusien mallien ilmestyessä markkinoille tätä kyseistä puhelinta myydään sen hintahistorian alimmalla hinnalla eli 249 eurolla. Kysymys siis kuuluukin, että kannattaako Galaxy A70 nyt ostaa?Lue: Samsung Galaxy A71:n myynti on alkanut - hinta 479 euroa.

Samsung Galaxy A70

Tässä puhelimessa on 6,7 tuuman Infinity-U Super AMOLED-näyttö, jonka tarkkuus yltää Full HD+ -tasolle. Näytön alle on laitettu sormenjälkilukija. Infinity-U viittaa näyttöloveen, jossa sijaitsee 32 megapikselin etukamera.

Myös pääkameran tarkkuus on 32 megapikseliä. Pääkameran lisäksi takana ovat 123 asteen 8 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä 5 megapikselin syvyyskamera.

Suorituskyvystä vastaa Qualcomm Snapdragon 675 -järjestelmäpiiri, jonka parina on 6 gigatavua keskusmuistia ja 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa (muistikortti max 512 GB). Virtaa toimintoihin antaa 4500 mAh akku, jota voi ladata 25 watin pikalatauksella.

Puhelimesta löytyy myös 3,5 mm:n kuulokeliitäntä, USB-C -liitäntä, Bluetooth 5.0 ja NFC. Puhelimen mitat ovat 164.3 x 76.7 x 7.9 mm ja sen paino on 183 grammaa.

Näyttö

Galaxy A70:n näyttö on erittäin laadukas Super AMOLED -tekniikan myötä. Se on myös iso, sillä kokoa löytyy 6,7 tuumaa. AMOLED -näyttö tarjoaa erittäin laadukkaan kokemuksen videoiden katseluun ja netin selaamiseen. Tällaista näyttö ei juuri muut puhelimet tarjoa 249 euron hinnalla.

Samsung Galaxy A70ssa on 6,7 tuuman näyttö

Galaxy A71 tarjoaa myös 6,7 tuuman Super AMOLED -näytön. Toteutus etukamera sijainnin suhteen eroaa kuitenkin hieman, sillä tässä puhelimessa etukamera on reikänä yläreunassa (Infinity-O).

Suorituskyky ja akku

Galaxy A70:n tehoista vastaa Qualcomm Snapdragon 675 -järjestelmäpiiri, jonka parina on 6 gigatavua keskusmuistia. Suorituskykyä riittää oikein hyvin pelaamiseen ja muihin tarpeisiin. Puhelimessa on myös suuri 4500 mAh akku, josta riittää virtaa useiksi tunneiksi.

Tässä hintaluokassa Xiaomi Redmi Note 8 Pro (hinta noin 259 euroa) tarjoaa myös 4500 mAh akun ja hieman tehokkaampaa suorituskykyä Helio G90T -järjestelmäpiirin myötä. Puhelimessa on kuitenkin vähemmän sisäistä tallennustilaa kuin Galaxy A70:ssä.


Myös uudempi Galaxy A71 tuottaa hieman parempaa tehoa Qualcomm Snapdragon 730 -järjestelmäpiirin myötä.

Kamerat

Galaxy A70:n takakannessa on kolme kameraa, joilla onnistuu laadukas valokuvaaminen. 32 megapikselin pääkameran vierellä on 8 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä 5 megapikselin syvyyskamera.

Galaxy A70 käyttää kuvaukseen kolmea kameraa

Uusi Galaxy A71 parantaakin kokemusta eniten kameroiden osalta, sillä puhelimen takaa paljastuu 64 megapikselin pääkameran lisäksi 12 megapikselin ultralaajakulmakamera, 5 megapikselin makrokamera sekä 5 megapikselin syvyyskamera.

249 euron hintainen Galaxy A70 on kuitenkin edelleen hyvä vaihtoehto, jos kuvaat paljon puhelimella. Puhelin kykenee myös 4K-videokuvaukseen.

Käyttöjärjestelmä

Galaxy A70:n käyttöjärjestelmänä toimii edelleen Android 9 Pie, jonka päällä pyörii Samsungin One UI -käyttöliittymä. Tämän puhelimen suosion myötä Samsungin odotetaan julkaisevan Android 10 -käyttöjärjestelmäpäivityksen seuraavien kuukausien aikana.

Android 10 sekä One UI 2 parantavat puhelimen käyttämistä entisestään tarjoten muun muassa sujuvammat animaatiot, käyttöjärjestelmän laajuisen tumman tilan sekä paremman elenavigoinnin.

Samsungin uutuudet eli Galaxy A51 ja Galaxy A71 tulevat heti Android 10 -käyttöjärjestelmällä varustettuna. Tämä kaksikko tulee myös varmasti saamaan seuraavan Android 11 -päivityksen, mutta vanhemman A70:n kohdalla tilanne ei ole niinkään varma.

Hinta
Yhteenveto

Samsung Galaxy A70 tarjoaa 249 euron hinnalla erittäin laadukkaan ja ison näytön. Myös virtaa riittää erittäin hyvin 4500 mAh akusta. Valokuvaamisen osalta puhelin on myös hyvä vaihtoehto ja suorituskykyä riittää moneen tarpeeseen. Puhelimen heikkous taitaakin löytyä hieman hitaasta päivitystahdista, sillä Galaxy A70 käyttää vielä Android 9 Pie -käyttöjärjestelmää.

249 euron hinta löytyy DNA:lta, kun muualla puhelinta myydään 299 euron hinnalla.

Galaxy A70 on saatavilla neljässä värissä

Lue myös:


Tämä artikkeli sisältää yhteistyökumppaneiden linkkejä. Tuotteen hinta ei muutu, mutta saamme mahdollisesti siitä pienen komission.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor X7a – hinta laskenut -49%

Honor X7a
69 € DNA
136 € Bigbox
143 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 135 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -42%

Motorola Lenovo ThinkPhone
660 € Proshop
951 € CDON
999 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 999 €

Honor 90 Smart – hinta laskenut -35%

Honor 90 Smart
149 € Telia
179 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Honor Magic5 Lite – hinta laskenut -30%

Honor Magic5 Lite
119 € Power
139 € DNA
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 169 €

Kommentit (1)

Anonyymi käyttäjä
Pasitm (vahvistamaton)

1

Vastaus otsikon kysymykseen. Ei kannata ostaa. Näytön sormenjälkilukija ei toimi kunnolla. Puhelujen äänenlaatu ja kuuluuvuus on huono. Kamera ok. Akku ok. Itselläni on puhelin ollut 7 kk. Käytössä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.