Samsung esitteli tehokkaat Galaxy Note20- ja Galaxy Note20 Ultra -puhelimet

1
Janne Yli-Korhonen

Samsung esitteli tehokkaat Galaxy Note20- ja Galaxy Note20 Ultra -puhelimet
Samsung esitteli digitaalisessa Galaxy Unpacked -julkistustilaisuudessa uudet Galaxy Note20- ja Galaxy Note20 Ultra -tehopuhelimet. Lisäksi tilaisuudessa esiteltiin Galaxy Watch3 -älykello, Buds Live -kuulokkeet, Galaxy Tab S7 -tabletit sekä kerrottiin seuraavan sukupolven Galaxy Z Fold 2 -älypuhelimesta.

"Tänä vuonna tuomme markkinoille ennätysmäärän huipputuotteita, ja hyvästä syystä, sillä ihmiset luottavat teknologiaan enemmän kuin koskaan. Teknologian tärkein tehtävä on tehdä elämästä helpompaa, sujuvampaa ja hauskempaa, ei monimutkaisempaa. Kaikki tänään esittelemämme tuotteet ovat tehokkaita apureita työnteon ja vapaa-ajan maksimoinnissa. Uusimmat laitteemme toimivat tietysti osana Galaxy-ekosysteemiä saumattomasti yhteen, minkä ansiosta käyttäjät voivat keskittyä juuri heille tärkeisiin asioihin ja toimiin niin töissä kuin vapaallakin", kertoo Mika Engblom, Samsung Suomen mobiililiiketoiminnan johtaja.Tekniikan osalta Galaxy Note20 -puhelimet tarjoavat Dynamic AMOLED 2X -näytön sekä Ultra-version kohdalla myös 120 hertsin virkistystaajuuden (Galaxy Note20:ssä 60 Hz näyttö). Lisäksi Ultra käyttää WQHD+ -resoluutiota ja Galaxy Note20 puolestaan Full HD+ -resoluutiota. Eroa löytyy myös itse näytön koosta, sillä Note20 Ultra tarjoaa 6,9-tuumaisen ruudun ja Note20:n kohdalla joutuu tyytymään hieman pienempään 6,7 tuuman näyttöön. Samsungin mukaan Ultran näyttö jälleen paras mobiilinäyttö, joka lisäksi säästää virtaa mukautumalla katseltavaan sisältöön.

Virtaa antaa Ultrassa 4500 mAh akku ja Note20:ssä puolestaan hieman pienempi 4300 mAh akku. Molemmat tukevat 25 watin pikalatausta sekä langatonta latausta.

Molemmat uutuudet tarjoavat myöskin uuden sukupolven 5G-yhteydet sekä käyttävät vakaita Wifi 6 -verkkoja. Suomen mallissa käytetään Exynos 990 -järjestelmäpiiriä, jonka pariksi saa Ultran kohdalla 12 gigatavua keskusmuistia ja Note20:n kohdalla 8 gigatavua.

Kameroiden osalta on tarjolla Ultran kohdalla Galaxy S20 -sarjasta tuttu 108 megapikselin kamera, jonka vierellä on 12 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä periskooppikamera. Galaxy Note20 puolestaan tarjoaa 12 megapikselin pääkameran, telekameran ja ultralaajakulmakameran.

Galaxy Note20 Ultran kamerat

Galaxy Note20 eroaa Ultra-mallista ns. glastic -muovisella takakuorella, kun Ultra käyttää lasia. Galaxy Note20 painaa 192 grammaa (75,2 x 161,6 x 8,3 mm) ja Galaxy Note20 Ultra 208 grammaa (77,2 x 164,8 x 8,1 mm). Molemmat ovat varustettu IP68 -luokituksella.

Uudet Galaxy Note20 -sarjan puhelimet ovat luonnollisesti suunnattu S Pen -kynän ansiosta tehokäyttäjille, sillä kynällä voidaan tehdä muistiinpanoja, kirjoittaa, piirtää ja tehdä kaikenlaista muuta.

Galaxy Note20 -laitteiden myötä S Pen -kynä on jälleen saanut hieman uudistusta. Samsungin mukaan kirjoitustarkkuus on entistä parempi ja vasteaika entistä pienempi. S Penin uudet Anywhere action -eleet taas tekevät navigoinnista entistä helpompaa, käytetyistä sovelluksista riippumatta. Esimerkiksi kotiruudulle palaaminen onnistuu nopealla kynän heilautuksella.


S Pen kynä Galaxy Note20 Ultran sisällä

Yksi tärkeä ominaisuus on Samsung Notes -sovellus, joka tallentaa ja synkronoi automaattisesti käyttäjän luomat sisällöt. Lisäksi sovellus osaa muuttaa käyttäjän S Pen -kynällä kirjoittamat muistiinpanot selkeäksi tekstiksi. Notesin kautta voi nyt myös kommentoida ja editoida PDF-tiedostoja sekä Microsoft PowerPoint -esityksiä. Uusi äänitoiminto taas mahdollistaa nauhoituksen tekemisen muistiinpanojen lomassa, minkä jälkeen tietyn muistiinpanokohdan klikkaaminen vie käyttäjän oikeaan kohtaan ääninauhoitetta.

Ohjelmiston kohdalla on tarjolla myös Link to Windows -ominaisuus, joka mahdollistaa mobiilisovelluksen käytön Windows 10 -tietokoneella. Myöhemmin tänä vuonna ominaisuus päivityksen, joka mahdollistaa useamman mobiilisovelluksen käytön rinnakkain tietokoneen näytöllä. Lisäksi käyttäjät voivat luoda pikakuvakkeita suosikkisovelluksiinsa Windows 10 -tietokoneellaan, jolloin puhelinta ei tarvitse kaivaa esiin vaikkapa kuvagallerian selaukseen.

Samsungin ja Microsoftin yhteistyö näkyy myös pelaamisen puolella, sillä Galaxy Note20 -käyttäjät pääsevät Xbox Game Pass Ultimate -palvelun avulla, kun Microsoft kertoi xCloud -pilvipelipalvelun saapuvan 15. syyskuuta.

Ultra-mallissa on myöskin UWB -teknologia. Käyttäjän tarvitsee vain osoittaa Note20 Ultra -puhelimensa toista UWB-tuettua Galaxy-laitetta kohti, ja Nearby Share listaa automaattisesti kyseisessä suunnassa olevat laitteet jakopaneelin yläosassa.

Galaxy Note20 -puhelimet ovat ennakkomyynnissä välittömästi ja kauppoihin nämä saapuvat 21. elokuuta 2020.

Note20-laitteiden suositushinnat:Galaxy Note20 tulee saataville kolmessa värissä: Mystic Bronze, Mystic Gray ja Mystic Green. Galaxy Note20 Ultralla värivaihtoehtoja on kaksi: Mystic Bronze ja Mystic Black.

Galaxy Note20:n ennakkotilaajat voivat halutessaan valita toisen kahdesta ennakkotilaajan etupaketista. Pelipakettiin sisältyy Xbox Game Pass Ultimate -tilaus kolmeksi kuukaudeksi, MOGA XP5-X -peliohjain ja langaton latausasema. Musiikkipakettiin taas sisältyvät joko Galaxy Buds Live -kuulokkeet (Note20 Ultra) tai Galaxy Buds+ -kuulokkeet (Note20). Ennakkotilaajan edun lunastaminen maksaa 9,90 € puhelimen hinnan lisäksi, ja edun arvo on valitusta paketista riippuen vähintään 179 euroa.

Lisätietoa puhelimista saa täältä.

Galaxy Note20 Ultra:
Galaxy Note20 Ultra edestä S Pen kynän kanssa
Galaxy Note20 Ultra takaa S Pen kynän kanssa
Galaxy Note20 Ultra sivusta
Galaxy Note20 Ultra mustana

Galaxy Note20:
Galaxy Note20 edestä S Pen kynän kanssa
Galaxy Note20 takaa S Pen kynän kanssa
Galaxy Note20 vihreässä värissä

Tämä artikkeli sisältää yhteistyökumppaneiden linkkejä. Tuotteen hinta ei muutu, mutta saamme mahdollisesti siitä pienen komission.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

TCL 40R – hinta laskenut -34%

TCL 40R
119 € Power

Alin hinta viikko sitten: 179 €

Sony Xperia 1 V – hinta laskenut -27%

Motorola Moto G24 – hinta laskenut -20%

Motorola Moto G24
115 € BIGBOX.FI
145 € CDON
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 143 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -18%

Motorola Lenovo ThinkPhone
686 € Proshop
784 € CDON
995 € Ykköspalvelu

Alin hinta viikko sitten: 954 €

Kommentit (1)

necq
necq

1

Ostoon menee... Not. 🙂 Lähes 1500 euroa puhelimesta, jossa vanha Exynos. Milloinkahan ymmärtävät luovuttaa sen suhteen ja siirtyä käyttämään Snapdragonia?

Henkkoht. aion käyttää vanhaa OnePlus 6:ta siihen saakka, kunnes pari vuotta tätä tuoreempia saa poistomyynnistä huokeasti. Ei ole mitään järkeä ostaa vain uutta ja uutta, koska hinnat karkaavat kohta täysin käsistä (ovat jo kyllä karanneet). Se, että saat puhelimen 3 vuoden osamaksulla, ei muuta sitä faktaa, että esim. tästä uudesta Ultrasta maksat noin 500 eur/vuosi, joka on kolmannen vuoden kohdalla jo "muinaisjäänne". Toki hyvää bisnestä, kyllä Etelä-Koreassa hierotaan karvaisia käsiä yhteen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.