Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Parhaat puhelimet alle 300 euroa (2021 kevät)

Janne Yli-Korhonen

Parhaat puhelimet alle 300 euroa (2021 kevät)
Alle 300 euron hintaluokka on erittäin kilpailu. Käytännössä kaikki Android-valmistajat panostavat tähän hintaluokkaan ja sehän on tietenkin kuluttajan kannalta erinomainen juttu.

Näitä puhelimia sitten myös kuluttajat ostavat eniten, sillä tämän hintaluokan puhelin tarjoaa riittävästi ominaisuuksia useimmille käyttäjille. Nämä listalle päätyneet puhelimet ovat sellaisia, joita meidän mielestä kannattaa harkita. Tilanne puhelimien kohdalla saattaa muuttua nopeastikin, joten muitakin vaihtoehtoa kannattaa miettiä.

Katso myös:


Minkälainen on alle 300 euron puhelin?

200 - 300 euron hintahaarukassa puhelimet alkavat olla jo sellaisia laitteita, että niistä riittää enemmän kuin hyvin ominaisuuksia useimmille käyttäjille.Alle 300 eurolla saa puhelimen, jossa on joko 64 tai 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Varsinkin 128 gigatavua riittää useimmille käyttäjille, sillä tällöin puhelimeen mahtuu paljon kuvia sekä sovelluksia.

Monet puhelimet tarjoavat jo tehokasta suorituskykyä netin selaamiseen sekä pelaamiseen. Piirit ovat kehittyneet viime aikoina, joten tässä hintaluokassa tarjotaan jo uuden sukupolven 5G-yhteyksiä. Lisäksi keskusmuistia puhelimista löytyy 4 tai 6 gigatavua. Myös akkukestot yltävät hyviin lukemiin useimpien laitteiden kohdalla.

Tämän hintaluokan puhelimissa on jo Full HD+ -tasoinen näyttö, josta on hyvä katsella videoita ja selata nettiä. Myös korkeammat virkistystaajuudet ovat yleistyneet edullisemmassa hintaluokassa. Joissakin tämän hintaluokan puhelimissa on 90/120 hertsin virkistystaajuuden näyttö, joka tarjoaa yleisesti sulavamman käyttökokemuksen.

Alle 300 euron puhelimelta sopii jo odottaa pätevää kameraratkaisua. Mikään näistä tuskin tulee pahemmin pettämään käyttäjän tarpeita, vaikkakin parempaa kameraa saa isommalla rahasummalla. Sen verran pitää mainita kameroista, että suurempi megapikselimäärä ei tee kamerasta automaattisesti parempaa. Lisäksi monet puhelimet sisältävät neloiskameran, mutta useassa tilanteessa vain kaksi näistä on oikeasti hyödyllistä.

Parhaat puhelimet alle 300 euroa

Monipuolisilla ominaisuuksilla, mutta vain 269 euron hintalapulla varustettu Poco X3 NFC on yksi tämän hintaluokan parhaimmista vaihtoehdoista. Edessä on iso näyttö, joka toimii sulavalla 120 hertsin virkistystaajuudella. Akku on iso ja se latautuu erittäin nopeasti mukana tulevalla 33 watin laturilla. Lisäksi suorituskykyä riittää mukavasti ja sisäistä tallennustilaa on 128 gigatavua.

Lue: Poco X3 NFC arvostelu.

Poco X3 NFC edestä ja takaa
Poco X3 NFCXiaomin Mi 10T Lite saapui myyntiin Suomessa viime vuoden loppupuolella 349 euron hintaan. Tästä hinta on tullut merkittävästi alaspäin ja puhelinta saakin noin 249 eurolla. Tähän hintaan saa vakuuttavan määrän ominaisuuksia.

Edessä on 6,67-tuumainen Full HD+ LCD-näyttö, joka toimii peräti 120 hertsin virkistystaajuudella. Virkistystaajuus tarjoaa sulavamman kokemuksen puhelinta käytettäessä. Puhelin on päällystetty edestä ja takaa Corning Gorilla Glass 5 -lasilla, mutta runko on muovia. Suorituskyvystä on vastaamassa Snapdragon 750G -alusta, joka tarjoaa myös 5G-yhteydet Tämän parina on 6 gigatavua käyttömuistia ja sisäistä tallennustilaa on 128 gigatavua. Sisällä on myöskin 4820 mAh akku, joka tukee 33 watin latausta.

Xiaomin Mi 10T Lite Rose Gold Beach värissä
Mi 10T Lite


Samsungilta löytyy muutama vaihtoehto tässä hintaluokassa. Näistä vuonna 2020 julkaistu Galaxy A71 on edelleen kohtuullisen pätevä vaihtoehto.

Syynä tähän on juuri hinta, sillä tätä puhelinta on myyty 249 eurolla. Tällä hintaa saa laadukkaan 6,7-tuumaisen Full HD´+ Super AMOLED-näytön. Näyttö tosin toimii edelleen perinteisellä 60 hertsin virkistystaajuudella.

Suorituskyky on edelleen hyvä, mutta 5G:tä ei ole tässä tarjolla. Tallennustilaa on mukavat 128 gigatavua.

Takakameroita löytyy neljä kappaletta. Tarjolla on muun muassa 64 megapikselin pääkamera ja 12 megapikselin ultralaajakulma.

Lue: Samsung Galaxy A71 arvostelu.

Galaxy A71 näyttö päällä
Galaxy A71Tämä artikkeli sisältää yhteistyökumppaneiden linkkejä. Tuotteen hinta ei muutu, mutta saamme mahdollisesti siitä pienen komission.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja