Kommentti: Hylkääkö OnePlus aivan huippupuhelinten kisan?

Petteri Pyyny

Kommentti: Hylkääkö OnePlus aivan huippupuhelinten kisan?
OnePlus tuli aikanaan markkinoille ryminällä, kun se julkisti OnePlus One -puhelimensa, joka toi käytännössä huippu-Androidien tärkeimmät ominaisuudet houmattavan paljon edullisempaan pakettiin.

Sittemmin OnePlus on nostanut pikkuhiljaa hintojaan, käytännössä jokaisen julkaisemansa puhelinmallin kohdalla. Lopulta yhtiö päätti hypätä täysin suoraan kilpailemaan raadolliseen "noin tonni"-hintasegmenttiin tänä keväänä, kun se julkaisi OnePlus 8 Pro -huippumallin. OnePlus 8 Pron hinta oli julkaisuhetkellä 899 euroa / 999 euroa, mallista riippuen - eli käytännössä samaa luokkaa Huawein, Samsungin ja Sonyn huippumallien kanssa.

Tokihan yhtiö toi myyntiin myös aavistuksen edullisemman OnePlus 8-mallin, mutta senkin hinnoittelu oli kaukana keskihintaisista puhelimista, joita myydään hurjia määriä ns. tavallisille kuluttajille.

Korjatakseen vuosien mittaan syntynyttä tilannetta OnePlus korjasi loppukesästä kurssiaan ja julkaisi ensimmäistä kertaa puhtaasti keskihintaan tarkoitetun, keskitasoisen puhelimen, OnePlus Nordin. Nord todisti, että yhtiö osaa edelleen hahmottaa erinomaisesti sen, mitä ominaisuuksia kannattaa karsia ja mitä säilyttää, kun puhelimessa on pakko tehdä kompromisseja: OnePlus Nord saiskin arvostelussamme täydet viisi tähteä juurikin erinomaisesti onnistuneiden valintojensa vuoksi.

Aivan piakkoin, 14.10.2020, OnePlus on uusimassa taas lippulaivamalliaan ja tulevasta OnePlus 8T:stä tiedetäänkin jo lähes kaikki, paitsi hinta - ja siitäkin on jo osviittaa. Huhut pyörivät hinnoittelun osalta nyt tasossa 599 eurosta 799 euroon, mutta vahvistus näihin saadaan lopullisesti vasta julkistushetkellä.

Merkillepantavaa on kuitenkin se, että OnePlus 8T Pro-mallia ei julkaista lainkaan.

Mikäli OnePlus on hylkäämässä Pro-sarjansa kokonaan, eikä julkaise ensi vuonnakaan esim. OnePlus 9 Pro -mallia, tarkoittaisi muutos sitä, että 2019 keväällä julkaistun OnePlus 7 Pron viitoittama Pro-aikakausi olisi nyt loppumassa. Ja samalla se vaikuttaisi vahvasti siltä, että OnePlus ei enää yritäkään jahdata kuluttajia, jotka ovat valmiita maksamaan tuhat euroa puhelimestaan.

Kun OnePlus 8T tulee nyt olemaan lokakuussa ainoa OnePlussan julkaisema ylemmän luokan malli, mielenkiintoisinta sen suhteen tuleekin olemaan oikeastaan se, onko se yhtä hyvä kuin OnePlus 8 Pro, vai tyytyykö se olemaan vain parempi kuin OnePlus 8.Samalla huhut OnePlussan puhelinmalliston osalta viittaavat kaikki siihen, että "lippulaivan tappaja" ei ole enää yhtiön agendalla, vaan se tavoittelee jatkossa suurempaa ostajamassaa. Nordin suosio on ollut hurja - ja huhuttu, alle 200 euron OnePlus Clover olisi luonnollinen lisä yhtiön mallistoon.

Mikäli OnePlussan Pro-sarjan tarina oli todella tässä ja OnePlus asettaa hintakattonsa jonnekin 600 ja 700 euron haarukkaan, se ei keskivertokuluttajaa juurikaan haittaa. Mutta heille, jotka haluaisivat ostaa (suhteellisen) puhtaalla Androidilla varustetun todellisen huippupuhelimen, OnePlussan katoaminen kärkikahinoista olisi surullinen uutinen.

Tonnin Android-puhelinten markkina jäisi käytännössä Samsungin dominoitavaksi, kun Huaweilla on omat, tunnetut ongelmansa. Muut Android-pelurit, jotka tuhannen euron hintapaalun kanssa flirttailevat, ovat valitettavasti varsin pieniä toimijoita länsimaiden markkinoilla (Sony ja Xiaomi tulevat ensimmäisenä mieleen).


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -42%

Motorola Lenovo ThinkPhone
583 € CDON
660 € Proshop
999 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 999 €

Honor 90 – hinta laskenut -29%

Honor 90
249 € Veikon Kone
249 € Power
349 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 349 €

Realme C30 – hinta laskenut -22%

Realme C30
78 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 98 €

Honor Magic5 Pro – hinta laskenut -12%

Honor Magic5 Pro
1070 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 1222 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.