>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Sonyn kännykkäbisnes ponnisti vihdoin plussalle - antaa toivoa pienten puhelinten ystäville

1
Petteri Pyyny

Sonyn kännykkäbisnes ponnisti vihdoin plussalle - antaa toivoa pienten puhelinten ystäville
Sonyn puhelinliiketoiminta on kyntänyt raskaissa tappioissa vuodesta toiseen. Markkinat ovat jo ehtineet pohtia, heittääkö Sony pyyhkeen kehään ja lakkauttaa kännykkäbisneksensä, kuten vaikkapa LG hiljattain teki. Mutta nyt yhtiöllä on iloisia uutisia.

Vaikka yhtiön kännykkämyynti kappalemääräisesti tipahtikin vuoden 2019 tasosta vuonna 2020, nousi liiketoiminta itsessään vihdoin kannattavaksi. Yhtiö myi vuoden 2020 tilikaudellaan (joka ulottuu 1.4.2020 - 31.3.2021 välille) 2,9 miljoonaa Xperia-puhelinta.

Koko vuoden tulos oli noin 209 miljoonaa euroa plussan puolella. Yhtiö onnistui vuoden aikana tuomaan markkinoiden huippuluokkaan parikin kiinnostavaa puhelinta: Sony Xperia 1 II -huippumallin sekä arvostelussammekin kehutun Sony Xperia 5 II -mallin. Nyt kyseisille malleille on tulossa jatkoa, kun sekä Sony Xperia 1 III että Sony Xperia 5 III saapuvat myyntiin, todennäköisesti kesän aikana.Samalla Sonyn kännykkäliiketoiminnan palaaminen takaisin kannattavaksi on hyvä merkki niille kuluttajille, jotka etsivät hieman pienempää huippupuhelinta. Pohdimme jo aiemmin tänä vuonna, että pienten kännyköiden aika saattaa olla ohi, mutta toivottavasti Sony pitää hieman sirompien huippupuhelinten lippua yllä jatkossakin.

Lue: Xperia 1 III arvostelu.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Anonyymi käyttäjä
Sailfish (vahvistamaton)

1

Lisäksi Sonyn puhelimet on ainoita, joihin saa tuetun Sailfishin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.