Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Tehokkaimmat Android-kännykät listattiin - Honor palasi rytinällä keskihintaisten listalle

Petteri Pyyny

Tehokkaimmat Android-kännykät listattiin - Honor palasi rytinällä keskihintaisten listalle
Suorituskykytesteistään tunnettu AnTuTu on jälleen listannut maailman tehokkaimmat Android-kännykät. Me ja kymmenet muut teknologiamediat käytämme AnTuTun testiä yhtenä mittapuista kännyköiden keskinäistä suorituskykyä mitattaessa (vaikka kyseessä onkin luomalla luotu testi, joten käytännön kokemukset lopulta ratkaisevat enemmän).

Heinäkuun 2021 listauksia on tälläkin kertaa kaksi: huippumallit sekä keskihintaiset tehohirmut. Suurin muutos listoilla on tapahtunut juurikin keskihintaisten puheliten ryhmässä, jonne rynnistivät mukaan sekä Honorin että Huawein mallit sitten toukokuun listauksen.

Huippupuhelinten listaus on sinänsä tylsää luettavaa: kaikki listalla olevat kymmenen puhelinta käyttävät samaa Qualcommin Snapdragon 888-suoritinta, jonka kuumenemisongelmat ovat hyvin tiedossa, mutta suorittimen tehoista ei silti ole pienintäkään epäselvyyttä.

Listan keskinäinen järjestys on muuttunut hieman, kun valmistajat ovat optimoineet mallejaan päivityksillä aina vain nopeammiksi. Tällä hetkellä maailman nopein Android-puhelin on Xiaomi Black Shark 4 Pro-pelipuhelin, jota Suomesta ei juuri hyllyistä löydy. Toisen sijan nappaa myös Kiinan markkinoille tarkoitettu malli, meillä täysin tuntematon Nubia Red Magic 6. Vasta kolmossijalta löytyy tuttua merkkiä: kolmanneksi nopein puhelin AnTuTun listauksessa on arvostelussammekin mainiosti pärjännyt OnePlus 9 Pro.

Tehokkaimmat Android-huippupuhelimet 07/2021

 1. Xiaomi Black Shark 4 Pro
 2. Nubia Red Magic 6
 3. OnePlus 9 Pro
 4. Oppo Find X3 Pro
 5. realme GT
 6. OnePlus 9
 7. vivo X60 Pro+
 8. iQOO 7
 9. Meizu 18
 10. Xiaomi Mi 11 Ultra
Keskihintaisten puhelinten markkinassa suorittimissa on selkeästi isompaa hajontaa: mukana on Qualcommin kolmea eri järjestelmäpiiriä, MediaTek Dimensity -piirejä sekä Huawein omia Kirin-piirejä. Ykkösppaikan nappasi arvostelussamme täydet viisi tähteä saanut Xiaomi Mi 11 Lite.

Tehokkaimmat keskihintaiset Android-puhelimet 07/2021

 1. Xiaomi Mi 11 Lite
 2. Honor 50 Pro
 3. Honor 50
 4. Oppo Reno 6 5G
 5. Xiaomi Redmi 10X 5G
 6. realme Q3 Pro
 7. Oppo K9 5G
 8. iQOO Z3
 9. Huawei nova 8 Pro
 10. Huawei nova 8


Kuten näkyy, listalta ei pahemmin Suomessa tunnettuja merkkejä löydy: tehokisa onkin jäänyt kiinalaisvalmistajien keskinäiseksi sodaksi, jonka rippeistä osa toki päätyy myös länsimaihin, kuten vaikkapa OnePlusan mallien muodossa.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.