Uusi Nord 2T julkaistiin, mutta vanha saattaa olla parempi

Janne Yli-Korhonen

Uusi Nord 2T julkaistiin, mutta vanha saattaa olla parempi
OnePlus julkisti Nord 2:lle jatkajan, joka kantaa nimeä Nord 2T. Versionumero ei vaihtunut kolmoseen, sillä kyseessä on pienempi päivitys. Tämän myötä kannattaakin pohti, onko uusi riittävän paljon parempi suuremmalla hintalapulla.

Lue:


Nord 2T:ssä on 6,43-tuumainen Full HD AMOLED -näyttö 90 hertsin virkistystaajuudella eli sama kuin Nord 2:ssa. Myös mitat ja paino ovat samat.

Nord 2T edestä

Nord 2T


Samaa löytyy myös takaa kameroiden osalta, sillä kummassakin on 50 megapikselin Sony IMX766 -sensori optisella kuvanvakaimella, 8 megapikselin ultralaajakulma ja 2 megapikselin mustavalkokamera.Nord 2T on saanut sisälleen MediaTekin Dimensity 1300 -piirin, kun Nord 2:ssa on Dimensity 1200. Nord 2T:n kerrotaan olevan tehokkaampi ja OnePlussan mukaan piirin ansiosta puhelimella pystytään saavuttamaan parempia kuvia vähäisessä valaistuksessa.

Nord 2T:n merkittävin uudistus on akun lataaminen, sillä uudessa laitteessa on sama 80 watin lataus kuin Puhelinvertailun testaamassa OnePlus 10 Pro -puhelimessa. Toisaalta tämäkään ei ole loppujen lopuksi niin suuri uudistus, sillä Nord 2:ssa on 65 watin lataus.

Nord 2T:ssä on jo uudempi Android 12 -käyttöjärjestelmä, jonka päällä toimii OxygenOS 12. Nord 2 perustuu edelleen Android 11 -versioon, mutta se saa Android 12-päivityksen sekä lisäksi Android 13 -päivityksen. Koska Nord 2T on uudempi, sille on luvassa Android 13- ja Android 14 -päivitykset ja kolme vuotta päivitystä tietoturvaan.

Nord 2T vaaleassa jade värissä takaa

Nord 2T


Lopuksi puhelimien ja ostamisen kannalta yksi tärkeimmistä seikoista on hinta. Uudempi Nord 2T maksaa 399 euroa (8+128 GB) ja vanhempaa Nord 2:sta myydään puolestaan 100 euroa halvemmalla eli 299 eurolla. Edullisemman hinnan myötä Nord 2 on luonnollisesti monelle houkuttelevampi vaihtoehto ja kuitenkin tuolla hinnalla saa lähes samat ominaisuudet kuin uudemmassa puhelimessa on.

Toisaalta alkuun Nord 2T:n ostoa puoltaa ennakkokampanja, sillä 19.5. – 31.5.2022 välisenä aikana puhelimen ostaneet saavat kaupan päälle OnePlus Buds Z2 -kuulokkeet (värit musta tai valkoinen), joiden arvo on 99 euroa. Nord 2T:n varsinainen myynti alkaa 24. toukokuuta.

Lisäksi julkaistiin OnePlus Nord CE 2 Lite 5G

Nord CE 2 Lite pöydällä
Nord CE 2 LiteNord 2T:n lisäksi OnePlus esitteli Euroopan markkinoille OnePlus Nord CE 2 Lite 5G, joka sijoittuu Puhelinvertailun testaaman Nord CE 2:n alapuolelle.

Tämä uutuus käyttää 6,59-tuumaista Full HD+ LCD -näyttöä, joka toimii 120 hertsin virkistystaajuudella. Suorituskyvystä vastaa keskitason Snapdragon 695 -piiri, jonka tehot riittävät peruskäyttöön, mutta ei niinkään pelaamiseen. RAM-muistia on 6 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa 128 gigatavua.

Nord CE 2 Lite edestä ja takaa sinisessä värissä
Nord CE 2 Lite


Sisällä on iso 5000 mAh akku, joka tukee 33 watin latausta. Taakse on laitettu 64 megapikselin pääkamera, mutta siinä ei käytetä optista kuvanvakainta. Lisäksi taakse on laitettu turhahkot 2 megapikselin makro ja 2 megapikselin syvyyskamera.

Käyttöjärjestelmänä toimii Android 12 ja OxygenOS 12. OnePlus lupaa tuoda puhelimelle kaksi isoa Android-versiota (Android 13 ja Android 14) sekä kolme vuotta päivityksiä tietoturvaan.

Hieman erikoisesti tämä puhelin tulee saataville 299 euron hinnalla (6+128 GB), joten tässäkin tapauksessa suosittelemme Nord 2 -puhelinmallia, joka tarjoaa mielestämme paremmat ominaisuudet samalla rahasummalla.

OnePlus Nord CE 2 Lite 5G:stä on myös julkaistu arvostelu Puhelinvertailun sivuilla.

Päivitetty 20.5. klo 12.27: Nord 2 käyttää edelleen Android 11 -versiota, eikä siis vielä Android 12 -versiota.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

TCL 40R – hinta laskenut -34%

TCL 40R
119 € Power

Alin hinta viikko sitten: 179 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -30%

Xiaomi 13
680 € BIGBOX.FI
728 € CDON
787 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 963 €

Sony Xperia 1 V – hinta laskenut -27%

Motorola Moto G24 – hinta laskenut -20%

Motorola Moto G24
115 € BIGBOX.FI
143 € CDON
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 143 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.