Parhaat puhelimet alle 300 euroa (2022 kesä)

Janne Yli-Korhonen

Parhaat puhelimet alle 300 euroa (2022 kesä)
Alle 300 euron hintaluokan puhelimet tarjoavat riittävästi ominaisuuksia monille käyttäjille nopean ja tarkan näytön, kohtuullisen suorituskyvyn ja hyvien kameroiden muodossa. Nämä listalle päätyneet puhelimet ovat sellaisia, joita meidän mielestä kannattaa harkita.

Minkälainen on alle 300 euron puhelin?

Alle 300 eurolla saa puhelimen, jossa on 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Varsinkin 128 gigatavua riittää useimmille käyttäjille, sillä tällöin puhelimeen mahtuu paljon kuvia sekä sovelluksia.

Monet puhelimet tarjoavat jo tehokasta suorituskykyä netin selaamiseen sekä pelaamiseen. Lisäksi käytännössä kaikki tämän hintaluokan laitteista tarjoavat uuden sukupolven 5G-yhteydet. Lisäksi keskusmuistia puhelimista löytyy 4 tai 6 gigatavua. Myös akkukestot yltävät hyviin lukemiin useimpien laitteiden kohdalla.

Tämän hintaluokan puhelimissa on jo Full HD+ -tasoinen näyttö, josta on hyvä katsella videoita ja selata nettiä. Myös korkeammat virkistystaajuudet ovat yleistyneet edullisemmassa hintaluokassa. Joissakin tämän hintaluokan puhelimissa on 90/120 hertsin virkistystaajuuden näyttö, joka tarjoaa yleisesti sulavamman käyttökokemuksen.Alle 300 euron puhelimelta sopii jo odottaa hyvää kameraratkaisua. Mikään näistä tuskin tulee pahemmin pettämään käyttäjän tarpeita, vaikkakin parempaa kameraa saa isommalla rahasummalla. Sen verran pitää mainita kameroista, että suurempi megapikselimäärä ei tee kamerasta automaattisesti parempaa. Lisäksi monet puhelimet sisältävät neloiskameran, mutta useassa tilanteessa vain kaksi näistä on oikeasti hyödyllistä.

Parhaat puhelimet alle 300 euroa

Samsungin paras vaihtoehto tässä hintaluokassa on Galaxy A52s 5G, jota saa 249 eurolla. Samsung panosti tässä puhelimessa etenkin AMOLED-näyttöön, joka toimii nopealla 120 hertsin virkistystaajuudella.

Lisäksi rakenteeltaan puhelin on saanut hintaluokassa harvinaisen IP67-luokituksen veden- ja pölynkestävyydelle. Tämä puhelin on hyvä valinta pidemmälle aikavälille, sillä puhelimelle on luvattu kolmen sukupolven käyttöjärjestelmäpäivitykset.

Galaxy A52s 5G on läheistä sukua Galaxy A52 5G -mallille, josta löytyy arvostelu Puhelinvertailun sivuilta.

Galaxy A52s 5G puhelin edestä ja takaa vihreässä värissä
Galaxy A52s 5G


Xiaomin paras vaihtoehto tässä hintaluokassa on Xiaomi 11 Lite 5G NE, joka on käytännössä sama puhelin kuin Mi 11 Lite 5G. Kyseinen laite vakuutti Puhelinvertailun arvostelussa.


Puhelimessa käytetään 6,55-tuumaista AMOLED-näyttöä, joka toimii 90 hertsin virkistystaajuudella. Lasisen takakannen yläkulmaan on sijoitettu kolmoiskamerajärjestelmä, joista etenkin 64 megapikselin pääkamera on laadukas. Puhelimessa käytettävä Snapdragon 778G -piiri puolestaan tarjoaa hyvää suorituskykyä. Xiaomi 11 Lite 5G NE on myös pakattu kevyeen runkoon, jolla laite eroaa muista.

Xiaomi 11 Lite 5G NE:n hinta on alle 300 euroa.

Xiaomi 11 Lite 5G Ne valkoisessa värissä edestä ja takaa
Xiaomi 11 Lite 5G NE


OnePlus julkaisi Nord 2 -puhelimen jo heinäkuussa 2021, mutta se on edelleen pätevä vaihtoehto.

Kyseinen puhelin tarjoaa hyvää suorituskykyä, laadukkaan 6,43-tuumaisen AMOLED-näytön, optisella kuvanvakaimella varustetun pääkameran sekä paljon muuta. 128 gigatavun versio maksaa 299 euroa, mutta 256 gigatavun version hinta yltää 333 euroon.

Lue: OnePlus Nord 2 arvostelu.

Nord 2 kahdessa värissä pilvimaisemassa
Nord 2


Sonyn osalta tarjolla on Xperia 10 III, joka julkaistiin vuoden 2021 aikana.


Seuraaja tälle laitteelle on jo julkaistu, mutta se on kalliimpi. Xperia 10 III maksaa alle 300 euroa, mikäli laitetta myydään tarjouksessa.

Xperia 10 III erikoisuus on sen pienempi koko, joten sitä voi käyttää helpommin yhdellä kädellä. Lisäksi laitteessa on esimerkiksi hyvä akunkesto ja kolme takakameraa.

Lue: Sony Xperia 10 III arvostelu.

Xperia 10 III sinisessä värissä
Sony Xperia 10 III


Katso myös:


Tämä artikkeli sisältää yhteistyökumppaneiden linkkejä. Tuotteen hinta ei muutu, mutta saamme mahdollisesti siitä pienen komission.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.