Parhaat puhelimet alle 300 euroa (2023 talvi)

Janne Yli-Korhonen

Parhaat puhelimet alle 300 euroa (2023 talvi)
Alle 300 euron hintaluokan puhelimet tarjoavat riittävästi ominaisuuksia monille käyttäjille nopean ja tarkan näytön, kohtuullisen suorituskyvyn ja hyvien kameroiden muodossa. Nämä listalle päätyneet puhelimet ovat sellaisia, joita meidän mielestä kannattaa harkita.

Minkälainen on alle 300 euron puhelin?

Alle 300 eurolla saa puhelimen, jossa on 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Varsinkin 128 gigatavua riittää useimmille käyttäjille, sillä tällöin puhelimeen mahtuu paljon kuvia sekä sovelluksia.

Monet puhelimet tarjoavat jo tehokasta suorituskykyä netin selaamiseen sekä pelaamiseen. Lisäksi käytännössä kaikki tämän hintaluokan laitteista tarjoavat uuden sukupolven 5G-yhteydet. Lisäksi keskusmuistia puhelimista löytyy 4 tai 6 gigatavua. Myös akkukestot yltävät hyviin lukemiin useimpien laitteiden kohdalla.

Tämän hintaluokan puhelimissa on jo Full HD+ -tasoinen näyttö, josta on hyvä katsella videoita ja selata nettiä. Myös korkeammat virkistystaajuudet ovat yleistyneet edullisemmassa hintaluokassa. Joissakin tämän hintaluokan puhelimissa on 90/120 hertsin virkistystaajuuden näyttö, joka tarjoaa yleisesti sulavamman käyttökokemuksen.Alle 300 euron puhelimelta sopii jo odottaa hyvää kameraratkaisua. Mikään näistä tuskin tulee pahemmin pettämään käyttäjän tarpeita, vaikkakin parempaa kameraa saa isommalla rahasummalla. Sen verran pitää mainita kameroista, että suurempi megapikselimäärä ei tee kamerasta automaattisesti parempaa. Lisäksi monet puhelimet sisältävät neloiskameran, mutta useassa tilanteessa vain kaksi näistä on oikeasti hyödyllistä.

Parhaat puhelimet alle 300 euroa

Googlen puhelimia ei juurikaan Suomessa ole myyty, mutta viime aikoina ne ovat yleistyneet. Googlen valikoimasta etenkin Pixel 6a on yleistynyt Suomessa.

Kyseessä on keskitason mallista, joka tarjoaa tässä hintaluokassa markkinoiden parhaan kameran valokuvaamiseen. Laitteen muita ominaisuuksia ovat 6,1 tuuman OLED -näyttö, Google Tensor -piiri, 6 gigatavua RAM-muistia, 128 gigatavua tallennustilaa ja 4410 mAh akku.

Huomioitavaa laitteessa on se, että Google Pixel-puhelimet eivät toistaiseksi tue 5G-yhteyksiä ja VoLTE-ominaisuutta suomalaisten operaattoreiden verkoissa.

Pixel 6a:n normaalihinta on yli 400 euroa, mutta parhaillaan esimerkiksi Gigantti myy laitetta juuri alle 300 euron.

näyttö päällä oleva pixel 6a henkilön kädessä
Google Pixel 6a


Samsungin paras vaihtoehto tässä hintaluokassa on Galaxy A53, jota saa (ainakin tarjoushinnoin) 299 eurolla.


Yksi laitteen erikoisuuksista tässä hintaluokassa on sen pitkä päivitystuki. Laitteen pitäisi aikanaan saada Android 16 -päivitys ja tietoturvaan luvataan päivityksiä viideksi vuodeksi, joten näiltä osin tämä kännykkä on erittäin hyvä pitkälle ajalle.

Lisäksi rakenteeltaan puhelin on saanut hintaluokassa harvinaisen IP67-luokituksen veden- ja pölynkestävyydelle. Edessä on 6,5-tuumainen AMOLED-näyttö 120 hertsin virkistystaajuudella, takaa löytyy 64 megapikselin pääkamera optisella kuvanvakaimella ja sisälle on saatu 5000 mAh akku.

neljä eriväristä takaa kuvattua Galaxy A53 puhelinta vierekkäin
Samsung Galaxy A53


OnePlus julkisti Nord 2T -puhelinmallin toukokuussa 2022. Laite tuli aikoinaan saataville 399 eurolla, mutta nykyään tätä kännykkää myydään 299 eurolla, joka tekee siitä suosittelemisen arvoisen.

Puhelin on arvosteltu Puhelinvertailun toimesta, jossa laitteelle annettiin neljä tähteä. Miinusta annettiin mm. hinnasta, joka on nyt siis parempi.

Nord 2T puhelin naisen kädessä
OnePlus Nord 2T


Sonyn osalta tarjolla on Xperia 10 IV. Kyseessä on muista erottuva puhelin, sillä tämä laite sisältää 6-tuumaisen 21:9 -kuvasuhteen OLED-näytön ja leveyttä laitteella on vain 67 millimetriä eli kyseessä on pieni älypuhelin.


Laitteessa on myös Snapdragon 695 5G -piiri, 12 megapikselin pääkamera optisella kuvanvakaimella, 5000 mAh akku ja IP65/68-suojaluokituksen mukainen veden- ja pölynkestävyys.

Puhelimen hinta on nyt 299 euroa.

Xperia 10 IV eri väreissä
Sony Xperia 10 IV


Katso myös:


Tämä artikkeli sisältää yhteistyökumppaneiden linkkejä. Tuotteen hinta ei muutu, mutta saamme mahdollisesti siitä pienen komission.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 7 4G – hinta laskenut -39%

Oppo Reno 7 4G
718 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 1184 €

Samsung Galaxy S10 – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy S10
279 € CDON
430 € Multitronic
699 € Kärkkäinen

Alin hinta viikko sitten: 390 €

vivo Y72 5G – hinta laskenut -29%

vivo Y72 5G
256 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 359 €

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -26%

Honor Magic4 Lite
199 € Power
269 € DNA
299 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 269 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.