Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Arvostelussa Samsung Galaxy S7 – Tämän hetken älypuhelinkuningas

6
Manu Pitkänen

Arvostelussa Samsung Galaxy S7 – Tämän hetken älypuhelinkuningas
Hyväksi todettua kaavaa kannattaa harvemmin lähteä kamalasti muuttamaan, sillä sellaisten löytäminen on työn ja tuskan takana. Senpä takia Samsungin muotoilijat saivat pitää Galaxy S7:n kohdalla hieman tuumaustaukoa, kun Galaxy S6:n kohdalla osuttiin jo nappiin.

Galaxy S7 on muotoilun näkökulmasta käytännössä vuoden 2015 toisintoa – niin hyvässä kuin pahassakin. Puhelimen etu- ja takapuoli on päällystetty lasilla, minkä ansiosta puhelimen ulkonäköä ei tarvitse pilata rumilla antenniratkaisuilla. Lasista takakuorta on kuitenkin hankala pitää sormenjäljistä ja rasvajäljistä puhtaana, minkä lisäksi lasilla on taipumus mennä rikki herkemmin kuin vaikkapa metallilla. Sormenpäillä saa kuitenkin varmemman otteen lasisesta takakuoresta, kuin vaikkapa liukkaasta metallipinnasta. Kullakin materiaalilla on omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Suojakuoren hankkiminen voi olla hyvä vaihtoehto jos lasin huonot puolet häiritsevät.


Vaikka puhelimen ulkonäkö on oleellisesti sama kuin viime vuoden mallissakin, niin ei Galaxy S7:n ole silti täysin identtinen Galaxy S6:n kanssa. Näkyvin ero on maltillisesti kaarevoitettu takakuoren lasi, joka Galaxy S6:n tapauksessa oli täysin tasainen. Galaxy S7:n metalliset reunukset ovat näin ollen ohuemmat kuin edeltäjässään, vaikka paksuutta onkin tullut millimetri lisää. Reunoilta kaareva takakuori helpottaa puhelimen noukkimista pöydältä, mutta toisaalta ote on myös epävarmempi.

Galaxy S6:n muotoilu keräsi paljon kehuja, mutta samalla sitä kritisoitiin ankarasti muistikorttipaikan ja vedenkestävyyden puuttumisesta. Molemmat puutteet on korjattu Galaxy S7:ssä. Muistikorttipaikka lisättiin osaksi SIM-korttipaikkaa ja puhelimen aukot tiivistettiin IP68-sertifikaatin täyttämiseksi. Irrotettavaa akkua ei kuitenkaan lisätty, vaikka senkin puuttumisesta pidettiin vuosi sitten meteliä.

Kokonaisuutena arvostellen Galaxy S7 on helppo nostaa tämän hetken parhaimmaksi Android-älypuhelimeksi. Erinomaisen kameran ansiosta sen voisi arvostella myös jopa tämän hetken parhaimmaksi älypuhelimeksi. Aina löytyy kuitenkin parantamisen varaa, joten tyydymme antamaan puhelimelle arvosanan 4,5 / 5.

Galaxy S7:n kameraan, suorituskykyyn, akkukestoon ja Always On -näyttöön liittyvät arvosteluartikkelimme löytyvät alta:Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (6)

Abexi
Abexi

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Digitizer:

Testien mukaan HTC 10 lyö Samsungin joka suhteessa. Vai onko testit valetta? Tuskin.

Puhelin jotai ei ole vielä virallisesti julkaistu. Aivan. En välttämättä luottaisi taiwanilais lähteistä hankittuihin vuotokuviin ennen kuin on julkistuksen jälkeen testattu.

Vastaa
Digitizer
Digitizer

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Abexi:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Digitizer:

Testien mukaan HTC 10 lyö Samsungin joka suhteessa. Vai onko testit valetta? Tuskin.

Puhelin jotai ei ole vielä virallisesti julkaistu. Aivan. En välttämättä luottaisi taiwanilais lähteistä hankittuihin vuotokuviin ennen kuin on julkistuksen jälkeen testattu.

Odotellaan nyt huhtikuun 12. päivää, jotta nähdään viralliset speksit.

Vastaa
Komikus
Komikus

4

Onkohan tämäkin täynnä bloatwarea? Ja puolentoista vuoden päästä joutuu odottamaan yli puoli vuotta uusia android-päivityksiä, siitä kun ne julkaistaan Nexuksille? Mm. näiden ominaisuuksien takia on vaikeaa ostaa enää Samsungia.

Vastaa
perhana
perhana

5

Xiaomi Mi5 on julkaistu ja myynnissä, ja pesee myöskin testien mukaan tuon samsungin.
Kamerasta ei juurikaan vertailuja taida löytyä, mutta tuskin tuo Xiaomi Sonyn 16 megapikselin kennolla ja optiikalla nyt ihan surkeakaan on.
Halvinta mallia saa kiinan verkkokaupoista alle 400 dollarilla, ja kallein ja tehokkain mallikin lähtee alle 550 dollarilla:
http://www.aliexpress.com/store/product...2615335802.html

Hyvällä tuurilla Xiaomi saattaa tuohon Mi5 malliinkin julkaista Windows 10 romin, jolloin siitä saisi ihan kunnollisen laitteen ;-)

Vastaa
jartar
jartar

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Digitizer:


Odotellaan nyt huhtikuun 12. päivää, jotta nähdään viralliset speksit.


Pelkkä antutu testi ei määritä kännykkää. Ennakko hypellä ei kannata ratsastaa joten todellakin on viisainta odottaa millaisen vastineen HTC todellisuudessa tuo Samsungia vastaan.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Komikus:

Onkohan tämäkin täynnä bloatwarea? Ja puolentoista vuoden päästä joutuu odottamaan yli puoli vuotta uusia android-päivityksiä, siitä kun ne julkaistaan Nexuksille? Mm. näiden ominaisuuksien takia on vaikeaa ostaa enää Samsungia.


Android päivitykset viivästyvät muille kuin Nexus laitteille Googlen epäonnistumisten takia. Esim. Lollipop 5.0 julkaistiin 12.11 2014, mutta ensimmäinen oikeasti ongelmaton versio 5.1.1 julkaistiin 21.4 2015. Marshmallowistakin vasta 6.0.1 versio on se mikä kannattaisi julkaista.

Nexus julkaisee ensimmäisenä Android versiot, että muut valmistajat osaavat välttää huonot versiot.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Xiaomi Mi5 on julkaistu ja myynnissä, ja pesee myöskin testien mukaan tuon samsungin.
Kamerasta ei juurikaan vertailuja taida löytyä, mutta tuskin tuo Xiaomi Sonyn 16 megapikselin kennolla ja optiikalla nyt ihan surkeakaan on.
Halvinta mallia saa kiinan verkkokaupoista alle 400 dollarilla, ja kallein ja tehokkain mallikin lähtee alle 550 dollarilla:
http://www.aliexpress.com/store/product...2615335802.html

Hyvällä tuurilla Xiaomi saattaa tuohon Mi5 malliinkin julkaista Windows 10 romin, jolloin siitä saisi ihan kunnollisen laitteen ;-)


Mutta se ei missään nimessä kilpaile Samsungia vastaan ennenkuin se nähdään virallisesti Euroopassa/Suomessa myynnissä. Mielestäni kallis "Kiinan halpikseksi". Jos laitteeseen tulee ongelmia niin takuun suhteen voi laittaa sormet ristiin ja toivoa parasta. Kiinan hinnoista kun puhutaan niin puhutaan mielellään siitä mitä se laite maksaa jos se tulee tullin kautta suomeen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja