Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Paras puhelin alle 200 euroa (kesä 2019)

Janne Yli-Korhonen

Paras puhelin alle 200 euroa (kesä 2019)
Varsinkin peruspuhelimena alle 200 euron puhelin toimii varsin mallikkaasti. Ne eivät tietenkään pärjää suorituskyvyn, kameran tai näytön suhteen kärkipään puhelimille. Useimmat alle 200 euron puhelimet kuitenkin tarjoavat riittävästi hintaansa nähden.

Näyttö

Näytön osalta edullisissa puhelimissa on HD tai Full HD -resoluution näyttö. HD resoluutio tarkoittaa yleensä hyvää akkukestoa. Alhainen resoluutio toimii oikein hyvin pelkkään netin selaamiseen, mutta videoiden katseluun korkeampi resoluutio (Full HD) sopii paremmin. Alle 200 euroa maksavia puhelimia, joista löytyy Full HD -näyttö: Nokia 7.1, Huawei P Smart 2019, Motorola Moto G6, Xiaomi Mi A2 Lite ja Xiaomi Redmi Note 7.


Kamera

Kamera on yksi tärkeimmistä ominaisuuksista. Monet ostavat puhelimen pelkästään kameran suhteen. Edullisissa puhelimissa joudutaan yleisesti säästämään kameran kohdalla. Tekniikka toki kehittyy ja parempia ominaisuuksia on saatavilla jo näissä halvemmissa puhelimissa. Tässä hyviä vaihtoehtoja kameran suhteen: Nokia 7.1 ja Xiaomi Redmi Note 7.

Akku

Puhelimesta ei ole paljoa iloa, jos akku ei kestä pitkään. Monia puhelimia joutuu lataamaan kerran päivässä. Vähävirtaiset piirit sekä näytön HD resoluutio tarjoavat mahdollisuuden pitkään akunkestoon. Jos akkukesto on tärkein ominaisuus, katso nämä puhelimet: Xiaomi Redmi Note 7 (4000 mAh), Motorola Moto G7 Power (5000 mAh, huom. normaalihinta yli 200€) ja Nokia 3.2 (4000 mAh).

Suorituskyky

Suorituskykyyn vaikuttaa suorittimen lisäksi keskusmuistin määrä. Suorittimet ovat parantuneet viime aikoina, joten kohtuullista suorituskykyä sopii odottaa. Kohtuullisella suorituskyvyllä tarkoitan, että käyttöjärjestelmä toimii ilman suurempia ongelmia. Mikäli uusimpia mobiilipelejä haluaa pyörittää täysillä grafiikoilla, kannattaa rahallisesti vielä panostaa hieman. Listan ihan halvimmissa puhelimissa on 2 gigatavua keskusmuistia. Muissa on 3 tai 4 gigatavua.

Muut

Tallennustilan määrä vaikuttaa hintaan. Tallennustilaa on jo kasvatettu halvoissa puhelimissa 16 gigatavusta 32 gigatavuun. Ainoat 16 gigatavun puhelimet listalla ovat Nokia 2.2 ja Nokia 3.2. Muissa puhelimissa on 32 tai 64 gigatavua. Muistikorttipaikka on yleinen näky näissä halvoissa puhelimissa, joten tallennustilan lisääminen onnistuu helposti.


Kaikki halvat puhelimet käyttävät Android-käyttöjärjestelmää. Puhelimien hinnat tippuvat ajan myötä, kuten myös päivitykset käyttöjärjestelmään. Jos ajattelit käyttää puhelinta pidemmän aikaa, kannattaa valita mahdollisimman uusi puhelin. Vuoden 2019 aikana julkaistuja puhelimia ovat muun muassa Nokia 2.2, Nokia 3.2, Nokia 4.2, Samsung Galaxy A20e ja Sony Xperia L3. Useat Nokian puhelimet käyttävät Android One -käyttöjärjestelmää, joten nämä puhelimet saavat vähintään kahden vuoden ajan päivityksiä käyttöjärjestelmään.

Valmistajien kohdalla Nokian tilanne on vähintäänkin jännä. 100 - 200 euron hinnalla myydään useita Nokian puhelimia. Toisaalta Nokia on yksi näistä valmistajista, joka kunnolla panostaa edullisiin puhelimiin. Nokialta tulee uusia halpoja puhelimia tasaisin väliajoin. Viimeisimpänä Nokia 2.2, joka tulee myyntiin heinäkuussa noin 119 euron hintalapulla.

Huawei / Honor

Tällä hetkellä puhelinmarkkinoilla yksi puhutuimmista asioista on Huawein ja Honorin tilanne. Kielloista johtuen Huawein tulevaisuus on hieman epävarmaa. Saat kaiken tarvittavan tiedon tilanteesta ja uutisoinnista tästä.

Puhelimet alle 200 euroa

Samsung Galaxy A10, 130 - 160 euroa
Samsung Galaxy A20e, noin 199 euroa (toimitukset alkavat 1.7.2019)


Nokia 2.2, noin 119 euroa
Nokia 3.2, noin 149 euroa
Nokia 4.2, noin 199 euroa
Nokia 3.1 Plus, 149 - 199 euroa
Nokia 5.1 Plus, 149 - 199 euroa
Nokia 7.1, noin 199 euroa

Sony Xperia L3, noin 199 euroa

Xiaomi Mi A1, noin 159 euroa
Xiaomi Mi A2 Lite, 150 - 199 euroa
Xiaomi Redmi 7, noin 190 euroa
Xiaomi Redmi Note 7, noin 190 euroa

Motorola Moto G7 Play, noin 150 euroa
Motorola Moto G6, 149 - 199 euroa

Huawei Y6 2019, noin 149 euroa
Huawei P Smart 2019, noin 199 euroa

Nämä puhelimet ovat normaalilla hinnalla yli 200 euroa, mutta tarjouksessa alle 200 euroa

Motorola Moto G7 Power, noin 229 euroa
Motorola One, 199 - 249 euroa
Honor 8X, noin 229 euroa
Honor Play, noin 229 euroa


Katso myös:
Puhelimet alle 100 euroa
Parhaat puhelimet alle 300 euroa


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja