Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Parhaat puhelimet alle 500 euroa (kesä 2019)

Janne Yli-Korhonen

Parhaat puhelimet alle 500 euroa (kesä 2019)
500 euroa on jo paljon rahaa puhelimesta. Tällä rahalla saa jo kuitenkin paljon vastinetta. Keskiluokan puhelimet ovat erittäin kilpailtu hintaluokka, sillä käytännössä kaikki valmistajat panostavat tähän hintaluokkaan.

Zenfone 6 ja Xiaomi Mi 9 tarjoavat tehokasta suorituskykyä Snapdragon 855 -piirin muodossa. Samsungin puhelimista löytyy hyvä näyttö. Myös valokuvaukseen löytyy erinomaisia vaihtoehtoja alle 500 eurolla. Sisäistä tallennustilaa löytyy useista puhelimista 128 gigatavun verran.

Käyttöjärjestelmä ja päivitykset

Vuodesta 2019 on puolet kulunut ja markkinoille on ilmaantunut useita uusia puhelimia. Tämän vuoden puolella julkaistuja puhelimia ovat Samsung Galaxy A50, Samsung Galaxy A70, Sony Xperia 10, Sony Xperia 10 Plus, Asus Zenfone 6 ja Huawei P30 Lite.

Pidemmällä aikavälillä uudemman puhelimen valinta kannattaa, koska se todennäköisesti saa enemmän päivityksiä käyttöjärjestelmään ja tietoturvaan.

Nokialta löytyy hyvä vaihtoehto alle 500 euron hintaluokassa: Nokia 8.1. Puhelin julkaistiin vuoden 2018 loppupuolella. Yksi puhelimen parhaista ominaisuuksista on kuuluminen Android One -perheeseen, joten Nokia 8.1 saa vähintään kahden vuoden ajan päivityksiä käyttöjärjestelmään sekä tietoturvaan. Puhelimessa on hieman yli 6" Full HD+ PureDisplay -näyttö, Snapdragon 710 -järjestelmäpiiri, 4 gigatavua keskusmuistia, 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa ja 3500 mAh akku. Hinta on kuitenkin reilusti alle 500 euron, sillä puhelin löytyy usein tarjouksesta 350 euron hinnalla.


Näyttö

Samsung Galaxy A50 ja Galaxy A70 puhelimet julkaistiin helmikuun aikana. Molemmista puhelimista löytyy Samsungin laadukas Super AMOLED -näyttö, johon on upotettu sormenjälkitunnistin. Näyttöjen koot ovat yli 6 tuumaa molemmissa sekä sisältävät Infinity-U -näyttöloven. A50 sisältää 4000 mAh akun ja A70 vastaavasti 4500 mAh akun, joten virtaa pitäisi helposti riittää yhden päivän tarpeisiin ja ylikin. Kamerat ovat ok tasolla. Käyttöjärjestelmänä toimii Android 9 Pie Samsung One UI -käyttöliittymällä varustettuna. Molemmat ovat hyviä valintoja, jos Samsungin puhelimet kiinnostavat. Samsung Galaxy A50 hinta on 379 euroa ja Samsung Galaxy A70 hinta on 429 euroa.

Sony on jäänyt hieman muiden jalkoihin puhelimien suhteen. Uusia keskitason puhelimia Sonylta löytyy Xperia 10 ja Xperia 10 Plus puhelimien muodossa. Erikoisuutena näissä Sonyn laitteissa on 21:9 -kuvasuhteen näytöt Full HD+ resoluutiolla. Näytöt sopivat erityisesti elokuvien katseluun ja parempaan sovellusten moniajoon, vaikka suorituskyky hieman rajoittaa mahdollisuuksia. Puhelimissa pyörii lähes puhdas Android 9 Pie -käyttöjärjestelmäversio. Hinnat ovat varsin kohtuullisia. Sony Xperia 10 hinta on 349 euroa ja Sony Xperia 10 Plus hinta on 429 euroa.

Hyvä suorituskyky

Yksi mielenkiintoisimpia puhelimia tämän vuoden puolelta on Asus Zenfone 6. Puhelimen erikoisuus löytyy kameroiden osalta, jotka kääntyvät takaa myös etupuolelle. Etupuolella ei siis ole omaa kameraa, vaan se on lähes kokonaan näytön valtaama. Näytön koko on 6.4" Full HD+ resoluutiolla. Zenfone 6 pärjää myös erittäin hyvin suorituskyvyn puolella, sillä sisällä sykkii erittäin tehokas Snapdragon 855 -järjestelmäpiiri. Android 9 Pie -käyttöjärjestelmän versio on lähes puhdas versio Androidista. Kaiken tämän saa erittäin kohtuulliseen hintaan, sillä 64 gigatavun sisäisellä tallennustilalla varustettu puhelin maksaa 499 euroa. Puhelimen toimitukset alkavat heinäkuun aikana.

Myös Xiaomi Mi 9 puhelimessa on käytössä Snapdragon 855 -piiri ja 6 gigatavua keskusmuistia, joten tämäkin puhelin on hyvä valinta suorituskyvyn ollessa tärkein asia. Puhelin esiteltiin vuoden alkupuolella ja siinä on tietenkin käytössä Android 9 Pie -käyttöjärjestelmäversio. Super AMOLED näytöllä on kokoa 6.39" ja sen resoluutio on Full HD+. 64 gigatavun tallennustilalla varustetun mallin hinta on 479 euroa. Myös 128 gigatavun versio on nähty alennuksessa alle 500 euron.


Pocophone F1 on vuoden elokuussa 2018 julkaistu puhelin, josta löytyy Snapdragon 855 -järjestelmäpiirin edeltäjä eli Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri. 6 gigatavua keskusmuistia, iso akku ja iso näyttö tarjoavat erinomaisen kokonaisuuden, varsinkin 349 euron hinnalla.

iPhone

Mikäli et halua Android-käyttöjärjestelmällä varustettua puhelinta, on käytännössä ainoa vaihtoehto alle 500 euron hintaluokassa iPhone 7. Apple tekee hyvää työtä käyttöjärjestelmän päivittämisen suhteen, sillä puhelimia tuetaan hyvin pitkään. Myös iPhone 7 saa päivityksen uusimpaan iOS 13-versioon. Tällä hetkellä puhelimen hinta on noin 380 euroa. Mikäli lompakosta löytyy hieman varaa joustaa, niin kannattaa katso iPhone 8, jota myydään 549 eurolla.

Huawei / Honor

Tällä hetkellä puhelinmarkkinoilla yksi puhutuimmista asioista on Huawein ja Honorin tilanne. Kielloista johtuen Huawein tulevaisuus on hieman epävarmaa. Saat kaiken tarvittavan tiedon tilanteesta ja uutisoinnista tästä. Hyviä vaihtoehtoja ovat kuitenkin Honor View 20, Huawei P30 Lite ja Huawei P20 Pro.

Puhelimet alle 500 euroa

Samsung Galaxy A9 2018, hinta noin 349 euroa
Samsung Galaxy A50, hinta 379 euroa
Samsung Galaxy A70, hinta 429 euroa

Nokia 8.1, hinta 349 euroa


Asus Zenfone 6 (64 GB), hinta 499 euroa (toimitukset alkavat heinäkuun aikana)

Sony Xperia 10, hinta 349 euroa
Sony Xperia 10 Plus, hinta 429 euroa
Sony Xperia XZ3, hinta noin 449 euroa

Xiaomi Mi 9 (64 GB), hinta noin 379 euroa
Pocophone F1 (64 GB), hinta 349 euroa

Honor View 20, hinta 449 euroa
Huawei P30 Lite, hinta 349 euroa
Huawei P20 Pro, hinta 399 euroa

iPhone 7 (32 GB), hinta noin 379 euroa

Puhelimet yli 500 euroa

Tässä vielä muutama vaihtoehto, jotka maksavat yli 500 euroa.

OnePlus 7, hinta 549 euroa
Apple iPhone 8 (64GB), hinta 549 euroa
Samsung Galaxy S10e. Normaalihinta reilusti yli 500 euron, mutta puhelinta on nähty tarjouksessa alle 600 euron.

Katso myös:

Puhelimet alle 100 euroa
Puhelimet alle 200 euroa
Puhelimet alle 300 euroa


Tämä artikkeli sisältää yhteistyökumppaneiden linkkejä.
Tuotteen hinta ei muutu, mutta saamme mahdollisesti siitä pienen komission.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja