Arvostelu: OnePlus 7T Pro

Arvostelu: OnePlus 7T Pro - Loistava puhelin, turha päivitys?
Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Sisällys

Saimme arvosteluun lokakuussa 2019 julkaistun OnePlus 7T Pro-mallin jo etukäteen. Puhelin oli varsin tuttu arvosteltava, sillä siitä tuli vahvasti olo, että olemme tutustuneet tähän laitteeseen jo aiemminkin.

OnePlus on ollut Suomen myydyimpien puhelinten listalla jo useamman vuoden ajan - ja aiheesta. Yhtiön puhelimet ovat tarjonneet koko olemassaolonsa ajan huippuluurien ominaisuuksia, mutta selkeästi kilpailijoita halvemmalla.

Vuosien mittaan ero on kuitenkin kutistunut, kun OnePlus on pikkuhiljaa hinannut omaa hintatasoaan aavistuksen kalliimmaksi - ja samalla kilpailijat ovat alkaneet nekin panostamaan eri tavalla "ylemmän keskiluokan" puhelimiin.

Keväällä 2019 OnePlus otti irtioton aiempaan konseptiinsa ja lanseerasi yhtiön perinteisen yhden puhelinmallin rinnalle myös toisen, Pro-liitteellä kulkevan mallin. Pro-sarja asettui noin 150 euroa kalliimmaksi kuin yhtiön "perusmalli", haastaen vielä selvemmin aivan kärkiluokan huippupuhelimet.

Ensimmäinen tämän Pro-sarjan luureista oli OnePlus 7 Pro (OnePlus 7 Pro arvostelumme löytyy täältä) ja nyt, syksyllä 2019, seurasi jatkoa OnePlus 7T Pron muodossa.

OnePlus 7T Pro asettuu hinnan puolesta noin 750 euron hintatasoon, ollen selkeästi premium-luokan puhelin, jonka lähimmät verrokit ovatkin Samsungin ja Huawein kalleimmat mallit.

Tekniset tiedot

 • Mitat:
 • 162,6 x 75,9 x 8,8 mm
 • Paino:
 • 206 g
 • Näyttö:
 • 6,67" 1440 x 3120, 3D Corning Gorilla Glass, 19,5:9 -kuvasuhde, 90 Hz virkistystaajuus, HDR10+
 • Suoritin:
 • Järjestelmäpiirinä 8-ytimen Snapdragon 855+, grafiikkapiirinä Adreno 640
 • Muisti:
 • 8 gigatavua RAM-muistia; 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa
 • Kamerat:
 • Sony IMX 586 48 megapikselin (f/1.6 / OIS) pääkamera, 16 megapikselin laajakulmakamera (f/2.2), 8 megapikselin telelinssikamera (f/2.4), 16 megapikselin etukamera (f/2.0)
 • Akku:
 • 4085 mAh (ei irrotettava)
 • Käyttöjärjestelmä:
 • Android 10
 • Muuta:
 • Dual-SIM / OnePlus Warp Charge 30T -pikalataus (30W)
 • Liitännät:
 • USB-C / USB 2.0 (ei 3,5 mm kuulokeliitäntää)
 • Hinta:
 • 759 euroa

Ulkonäkö ja rakenne

OnePlus 7T Pro -mallisto on värivalikoimaltaan Henry Fordin filosofiaa mukaileva: sitä on saatavilla ainoastaan yhdessä värissä, Hze Blue -sinisenä.

Puhelin on lasisen rakenteensa, varsin muhkean painonsa ja erittäin hyvän viimeistelyn ansiosta erittäin laadukkaan oloinen puhelin kädessä pidettäväksi. Puhelinta käteen ottaessa tulee heti olo, että tässä on laadukas tuote, joka ei nitise eikä natise mistään kohti.

OnePlus 7T Pro on nätti puhelin

Kun puhelimen on napannut käteensä ja avannut näytön, kiinnittyy huomio välittömästi valtavaan, koko laitteen etupuolen peittävään näyttöön, joka kaareutuu reunoille, tehden näytöstä käytännössä täysin reunattoman.

Hetken näyttöä ihastellessa keskittyy huomio seuraavaksi siihen, että etukamera vaikuttaa puuttuvan kokonaan.

OnePlus 7T Prossa etukamera on sijoitettu laitteen sisälle, josta se ponnahtaa esiin ainoastaan tarvittaessa. Mekanismi on täsmälleen sama kuin jo mallin edeltäjässä OnePlus 7 Prossa, jossa mekanismi toimi pitkässä testissämme erittäin hienosti.

OnePlus 7T Pro sivusta, kyljessä liukukytkin äänettömälle kytkemiseen sekä virtapainike

Rakenteessa toistuvat muutoin jo tutuksi tulleet OnePlussan ratkaisut: puhelimen oikealta sivulta löytyy kolmitoiminen liukusäädin, jolla puhelin saadaan kytkettyä äänettömälle tai älä häiritse -tilaan sekä erillinen virtapainike. Vasemmalta sivulta taas löytyvät fyysiset äänenvoimakkuuden säätöön tarkoitetut painikkeet.

OnePlus 7T Pro alareuna

Alareunastakaan on turha enää vuonna 2019 etsiskellä 3,5mm kuulokeliitäntää - sitä ei ole ja sitä tuskin enää on tulossakaan. Alareunasta sen sijaan löytyvät sekä USB-C -liitäntä latausta ja tiedonsiirtoa varten että SIM-kortin paikka.

OnePlus 7T Pro, takaa

Takaosaa hallitsee pystysuuntainen alue, johon on sijoitettu laitteen kolme kameraa sekä salama. Lisäksi pieni lovi kameroiden toisella puolella on lasersensori, jonka avulla kameroiden automaattinen tarkennus toimii. Sensorin paikka on siirtynyt hieman edeltäjäänsä verrattuna, jonka vuoksi OnePlus 7 Pron suojakuoret eivät sovi OnePlus 7T Prohon.

Näyttö

OnePlus 7T Pron merkittävin ero "perusmallin" OnePlus 7T:hen (lue OnePlus 7T arvostelumme täältä) on sen näyttö. Sen lisäksi, että näyttö peittää Pro-mallissa koko puhelimen etualan, on näyttö Pro-mallissa myös selkeästi tarkempi. OnePlus 7T Pron näyttö heittääkin kehiin huikean 3120x1440 -resoluution 6,67 tuuman näytölle. Näyttö on 19,5:9 -kuvasuhteella varustettu, eli erittäin "pitkultainen" muodoltaan.

OnePlus 7T Pro näyttö

Näyttö on myös erittäin kirkas - niin kirkas, että sen ollessa kirkkaimmalla asetuksella, jopa iltahämärässä silmiin alkaa helposti sattumaan. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kirkkaalla auringonpaisteellakin näytöstä saa helposti selvää, väritoistonkin ollessa kohdallaan.

Näytön takaa löytyy jo vuosi sitten esitelty, näyttöön upotettu sormenjälkilukija, joka tulee näkyviin tarvittaessa.

Valtavan ja terävän näytön lisäbonuksena OnePlus on panostanut 90Hz virkistystaajuuteen, kuten edeltäjässäkin. Vaikka näytön virkistystaajuuden nosto kuulostaakin hieman turhalta lisältä, jos sitä ei ole aiemmin käyttänyt, eron huomaa käytössä kuitenkin erittäin selvästi. Käytännössä pelit, selaimen skrollailu ja muut liikettä näytölle aiheuttavat asiat vain toimivat sulavammin ja kauniimmin.

Kaiken kaikkiaan, OnePlus on panostanut todella paljon siihen, että OnePlus 7T Pron näyttö olisi erinomainen - ja sitä se kaikin puolin onkin.

Pääkamera

Toinen osa-alue, johon OnePlus on vuonna 2019 erityisesti panostanut, on kameroiden kehitys. Tämä näkyy, etenkin kun puhelimen kameroita vertaa aiempien vuosien OnePlus-malleihin.

OnePlus 7T Pro takakamerat

Takaosan kameratorni sisältää kolme erillistä kameraa, jotka kaikki käyttävät Sonyn IMX586-kennoa. Pääkamerana toimii 48 megapikselin kamera f/1.6 aukolla sekä optisella kuvanvakaimella (OIS).

Kahden muun kameran ansiosta OnePlus pystyy zoomaamaan optisesti, eli vaihtamaan käytettyä polttoväliä lennosta, ilman digitaalista kuvamanipulointia, joka johtaa väistämättä kuvanlaadun merkittävään heikkenemiseen. 16 megapikselin laajakulmakamera mahdollistaa 117 asteen näkökentän f/2.2 aukolla, jolla kuvaan saa mahdutettua paljon enemmän liikkumatta itse taaksepäin.

Vastaavasti telelinssiä käyttämällä saadaan 8 megapikselin kuvia, f/2.4 aukolla, mahdollistaen 2,87x zoomauksen ilman laatuhävikkiä, joka tulee vastaan digitaalista zoomausta käytettäessä. Telelinssiä käytettäessä voidaan siinäkin käyttää optista kuvanvakainta.

Salamana toimii tupla-LED-salama, joka riitti omissa testeissämme mainiosti lähellä olevien kohteiden valaisuun iltahämärässä.

OnePlus 7T Pro, kamerasovellus

Käytännössä heille, joita kameroiden tekniikka ei niinkään kiinnosta, on kameroiden valinnasta tehty äärimmäisen helppoa. OnePlussan omassa kamerasovelluksessa on jatkuvasti näkyvissä pienet symbolit, joilla kuvaa voi "zoomata ulos" ja "zoomata sisään". Symboleita klikkaamalla vaihdetaan siis lennosta laajakulma-, pää- ja telekameran välillä. Luonnollisesti myös sormilla tehtävä ns. pinch-zoom onnistuu sekin, mutta pikavalinnoilla taataan se, että mukaan ei tule lainkaan digitaalista zoomausta, vaan optiikka huolehtii oikeasta polttovälistä.

OnePlussan ehdottomaksi valtiksi voidaan laskea se, että pääkamera ei oletuasetuksillakaan korosta kuvien värimaailmaa tarpeettomasti, vaan värit pysyvät ilahduttavan luonnollisina.

Videokuvauksessa OnePlussan pääkamera tukee 4K-videon kuvausta 60fps nopeudella, automaattitarkennuksen ja optisen kuvanvakautuksen kera. Pääkameran tuottama video onkin hyvissä valaistusolosuhteissa erittäin laadukasta. Himmeämmissä olosuhteissa videoon alkaa kertymään enemmän kohinaa.

OnePlussalla voidaan kuvata myös hidastettuja videoita, aina 960fps nopeuteen saakka, jolloin voidaan halutessa tehdä hienoja efektivideoita vaikkapa tippuvista sadepisaroista.

OnePlussan kamerasovellus itsessään ei ole kokenut suuria muutoksia sitten edellisten mallien: se on hyvä ja helppo. Ja heille, ketkä haluavat repiä enemmän irti kamerasta, on tarjolla Pro-tila, jossa päästään säätämään ISO-arvoja ja muita kuvaukseen vaikuttavia tekijöitä. Kuvat voi myös tallettaa raakamuotoisina RAW-kuvina, jolloin kuvien jälkikäsittelyn voi tehdä vaikkapa tietokoneella.

"Tosi hyvää" kamerapuhelinta etsivälle, OnePlus 7T Pro on erittäin suositeltava ostos. Ei markkinoiden paras, mutta erittäin hyvä.

Esimerkkikuvia

Ohessa vielä samasta kohti, samasta kohteesta otetut kolme kuvaa, joissa on käytetty kussakin pääkaneran eri linssiä (ultrawide, normaali ja tele), josta näkee selvästi miten linssien vaihdolla saadaan tehtyä optinen zoomaus, sekä kauemmas että lähemmäs kohdetta. Yhtään alla olista kolmesta kuvasta ei ole digitaalisesti rajattu.

Huom! Osa näistä kuvista (eri linssien toimintaa demonstroivat) kuvat eivät näy mobiililaitteilla, sivuston rakenteesta johtuen.

Lisäksi toisena kuvakokoelmana on kuvapari, jossa maisemakuva on otettu normaalilla pääkameralla ja samasta kohdasta ultrawide-kameralla.

Esiin nouseva etukamera - fiksu ratkaisu vai ei?

OnePlus 7T Pro etukamera

Vaikka esiinnousevia etukameroita on jo jonkin verran markkinoilla, on ominaisuus silti erikoisuus puhelinten joukossa ja aiheuttaa joka kerta pientä hämmästelyä vierestä seuraajien keskuudessa. Ominaisuus esiteltiin OnePlussan mallisarjaan jo OnePlus 7 Pron yhteydessä ja konsepti on pidetty täsmälleen samana myös 7T Pron kanssa.

Käytännössä aina, kun kamerasovelluksessa vaihdetaan käytettäväksi kameraksi puhelimen etukamera, kuuluu pieni surina ja esiin ponnahtaa puhelimen yläreunasta neliönmuotoinen pieni uloke, jossa etukamera pitää majaansa.

Jos käytössä on puhelimen kasvojentunnistus, etukamera surahtaa esiin myös aina puhelinta avattaessa sivusta löytyvän virtapainikkeen avulla, joka aktivoi kasvojentunnistuksen.

Kameran esiin nouseminen kuulostaa hitaalta prosessilta, mutta sitä se ei itse asiassa ole, vaan kamera surahtaa kokonaisuudessaan esiin todella nopeasti, valmistajan mukaan reilussa puolessa sekunnissa.

Mekaaninen kameran rakenne on hieman arveluttava kestävyyden kannalta, mutta mekanismia testasimme jo OnePlus 7 Pron kanssa ja totesimme huolen olevan turha. Kameran mekanismi toimii ja fiksut ratkaisut ohjelmistossa estävät osaltaan sen vaurioitumisen.

OnePlus lupasi jo OnePlus 7 Pron yhteydessä, että kameramekanismin pitäisi kestää vähintään 300 000 nostokertaa eli vaikkapa 100 kertaa päivässä kasvojentunnistuksella avattaessa noin 3 000 vuorokauden verran eli siis reilut 8 vuotta.

Etukamera ei myöskään nouse esiin, jos puhelin tunnistaa olevansa taskussa - tai se havaitsee jonkin estävän kameran esiin nousua. Eli taskussa vahingossa tapahtuvat virtanäppäimen painallukset eivät avaa kameraa esiin - riski olisi tuolloin, että suhteellisen ohut kameraelementti voisi napsahtaa vääntyessään rikki.

Etukamera itsessään tarjoaa 16 megapikselin tarkkuutta ja f/2.0 aukkoa sekä digitaalista kuvanvakautusta. Laatu on selfie-kameraksi selkeästi keskivertoa parempaa, muttei yllä lähellekään parhaiden, nimenomaan selfie-kameroiksi markkinoitujen laitteiden tasolle. Some-jakoihin laatu riittää kuitenkin mainiosti ja kohinaa esiintyy vasta valaistuksen muuttuessa selkeästi hämärämmäksi.

Etukameralla voidaan kuvata myös 1080p -tasoista videota 30fps nopeudella, mutta hämärässä kuvaamisen ongelmat tulevat tässäkin hieman vastaan.

Suorituskyky

Kuten aina, OnePlus on panostanut puhelimessaan etenkin sen suorituskykyyn. Tämä näkyy nytkin, oikeastaan kaikessa. Puhelimen järjestelmäpiirinä raksuttaa Snapdragon 855+, joka on Android-markkinoiden tehokkain järjestelmäpiiri tätä kirjoittaessa. Piiri tikittää 2,96 GHz kellotaajudella ja kaverikseen se on saanut Adreno 640 -grafiikkasuorittimen.

Käyttömuistin suhteen on myös annettu hyvää ja isolla kauhalla: testimallissa käyttömuistia on muhkeat 8 gigatavua. Aiemmasta OnePlussan perinteestä poiketen muistivaihtoehtoja on tarjolla vain tämä yksi, mutta 8 gigatavua on omasta mielestämme erittäin hyvä kompromissi tehokkuuden ja hinnan väliltä.

Kun nopean suorituskyvyn yhdistää näytön 90 Hz virkistystaajuuteen, on käsissä puhelin, jota on todella mukava käyttää, niissä raskaimmissakin sovelluksissa ja peleissä.

Käytännön elämässä puhelimen suorituskyvyn suhteen ei jää mitään toivottavaa, vaan se sopii niin pelaajalle kuin tehokäyttäjällekin.

Akkukesto ja lataus

Akun koko kasvaa OnePlussan malleissa aina varsin hissukseen. Niin tälläkin kertaa. OnePlus 7 Prosta löytyi 4000 mAh akku ja nyt OnePlus 7T Prosta löytyy pykälän isompi, 4085 mAh kokoinen akku.

OnePlus 7T Pro ja Warp Charge 30T -laturi

OnePlussan käyttäjät ovat aina rakastaneet yhtiön pikalatureita ja sellainen toimitetaan mukana nytkin. Laturi on hieman uudistunut sitten 7 Pron ja kulkee nyt nimellä Warp Charge 30T, antaen nimensä mukaisesti 30 wattia tehoa ladattaessa puhelinta nopeimmalla mahdollisella tavalla. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että täysin tyhjän akun saa ladattua puolilleen reilussa 20 minuutissa. Laturin pitäisi olla myös - OnePlussan mukaan - 23 prosenttia nopeampi kuin OnePlus 7 Pron mukana toimitettu laturi, vaikka watteja annetaankin ulos saman verran.

Akkua OnePlus 7T Pro kuitenkin syö varsin säästelemättä, ellei sitä erikseen asetuksista rajoita. 90 Hz näyttötilalla ja lähes kirkkainta näyttöasetusta käytettäessä havaitsimme, että akkua pitää ladata viimeistään loppuillasta lisää, jos ruutuaikaa kertyy päivän mittaan yli 3 tuntia. Luonnollisesti raskaimpien pelien pelailu kuluttaa akkua nopeammin - ja taas virransäästöä ja näytön kirkkautta säätämällä voidaan akun kulutusta rajoittaa merkittävästikin.

Yhteenvetona voidaan kuitenkin sanoa, että vaikka akku onkin iso, kuluttaa OnePlus 7T Pro sitä myös varsin reippaasti. Todella nopea Warp Charge -laturi auttaa tässä valtavasti, mutta laturin on silti syytä kulkea mukana, jos kotoa lähtee aamulla, käyttää puhelinta paljon päivän mittaan ja on tarkoitus saapua takaisin kotiin vasta yömyöhään.

Sormenjälkilukija

OnePlussan yhtenä tapana saada puristettua koko puhelimen etuala näytön käyttöön, on ollut lisätä sormenjälkilukija suoraan näyttöön. Vaikka toteutus oli sen tullessa tarjolle vielä varsin kömpelö (kuten OnePlus 6T -arvostelussa totesimme), on tämän ominaisuuden suhteen menty hurjalla vauhdilla oikeaan suuntaan.

Sormenjälkilukija, vaikka se onkin osana näyttöä, toimii sekä luotettavasti että erittäin nopeasti.

OnePlus 7T Pro sormenjälkilukija näytössä

Ongelma ratkaisussa on se, että sormenjälkilukija ei ole automaattisesti ja aina käytössä, vaan puhelinta pitää hieman liikauttaa, jotta sormenjälkilukija herää eloon. Eli pöydällä puhelinta makuuttaessa ei puhelinta voi sormenjäljellä avata pelkästään painamalla sormea näyttöön, vaan puhelinta pitää hieman tönäistä ennen avaamista.

Edellä mainitun pienen ongelman vuoksi perinteisempi, puhelimen taakse sijoitettu sormenjälkilukija olisi nopeampi ja toimivampi ratkaisu. Mutta tällaisenaankin sormenjälkilukija on erittäin hyvä - sen tarkkuus, luotettavuus ja nopeus hakkaavat monet muut kokeilemistamme sormenjälkilukijoista, ja vieläpä selkeästi.

Kasvojentunnistus

OnePlussan kasvojentunnistus on ollut jo useamman laitesukupolven ajan käytännössä salamannopeaa. Esiinnousevan etukameran vuoksi tähän on tullut Pro-sarjan OnePlussissa pientä takapakkia.

Se, että etukamera nousee aina erikseen esiin kasvojentunnistusta käytettäessä, lisää tunnistukseen väistämättä vajaan sekunnin lisäviiveen. Eihän ero paperilla kuulosta isolta, mutta vertailtaessa "tavallista" OnePlussaa Pro-malliin, ero konkretisoituu käytännössä nopeasti - ja ärsyttää hieman, etenkin pidemmän päälle.

Myös pieni surina, joka syntyy etukameran noustessa esiin, on ensi alkuun varsin sympaattinen, mutta pimeässä, hiljaisessa talossa puhelinta nopeasti avattaessa, surina alkaa sekin ottamaan hieman aivoon.

Kasvojentunnistus on siis edelleen todella, todella nopea ja erittäin tarkka. OnePlus 7T Prossa vain etukameran esiin aukeaminen tuo siihen pientä viivettä - ja ääntä - mukaan, jota OnePlussan perusmalleissa ei ole koskaan ollut. Vastapainoksi ollaan luonnollisesti päästy eroon etukameran lovesta. Nämä lienevät sellaisia valintoja, joista en osaa sanoa kumpi on parempi vaihtoehto.

Android 10 ja OxygenOS

OnePlussan yhtenä selkeänä kilpailuvalttina on aina ollut erittäin kevyt Android-toteutus sekä todella pitkät tukiajat tuotteilleen. Nytkin OnePlus 7T Pro julkaistiin suoraan Android 10 -käyttöjärjestelmällä ja luvattu tukiaika takaa sen, että päivityksiä satelee vielä vuosien päästäkin.

Lisäksi OnePlussan erittäin maltillisesti räätälöity Android, joka kulkee nimellä OxygenOS, on ilahduttavan kevyt ja lisätyt muokkaukset ovat pääsääntöisesti vain tervetulleita pieniä lisiä. Ainoastaan OnePlussan oman Pelitilan automaattisen päälle kytkeytymisen kanssa allekirjoittaneella välillä meinasi palaa hermot. Tätäkin onneksi voi muokata, muttei valitettavasti nykymuodossaan kytkeä kokonaan pois päältä.

Moitittavaa?

OnePlus 7T Prosta on vaikea keksiä mitään oikeaa moitittavaa. Sen isoin ongelma ovat muut puhelimet. OnePlus 7T Pro ei nimittäin tarjoa käytännössä mitään uutta sitten edellisen Pro-mallin, OnePlus 7 Pron.

Lisäksi yhtiö toi suurimman osan Pro-sarjan ominaisuuksista myyntiin jo halvempaan sisarmalliinsa, OnePlus 7T:hen (lue OnePlus 7T arvostelumme täältä), joten käytännössä OnePlus 7T Pron ostamalla saa kauniimman puhelimen, noin 150 euron lisähinnalla.

Kauniimmaksi Pro-mallia voi sanoa, sillä OnePlus 7T Pro on todella tyylikäs puhelin, josta tulee vahvasti premium-luokan vaikutelma jo ensi silmäyksellä. Vastaavasti pikkusiskonsa, OnePlus 7T on ehkä hieman vanhanaikaisen näköinen, noudattaen samaa muotoilua kuin jo keväällä 2018 julkaistu OnePlus 6 (lue OnePlus 6 arvostelu täältä).

Moitteita on pakko antaa kuitenkin siitä, mitä puhelimesta ei löydy. Yhtiö päättäväisesti kieltäytyy hankkimasta laitteilleen vedenkestävyyden IP-luokitusta, joten OnePlus 7T Pro ei voida minkään virallisen tahon toimesta julistaa vettä kestäväksi laitteeksi.

Myös langattoman latauksen puute tämän hintaluokan laitteessa on erittäin kummallinen ratkaisu. Kun vielä huomioidaan se, että koko laitteen rakenne on käytännössä lasia, joka mahdollistaisi langattoman latauksen ratkaisut, on valinta vähintäänkin erikoinen.

Lisäksi 206 grammaa ei ole paljon, mutta pitkässä käytössä se kuitenkin sitä on. Jo OnePlus 7 Pron yhteydessä lisääntyneen painon huomasi ja sama ongelma jatkuu myös 7T Pron kanssa. Kun puhelimen fyysiset mitat ovat myös varsin muhkeat, on pienikätisellä ihmisellä helposti OnePlus 7T Pron kanssa ranneoireita, jos puhelinta pitää kädessä useita tunteja vuorokaudessa.

Yhteenveto

OnePlus 7T Pro on erinomainen puhelin. Siitä ei pääse yli eikä ympäri. Mutta se on samalla myös päivitys, joka ei oikeastaan päivitä yhtään mitään edeltäjäänsä nähden.

Puhelin asettuu niin korkealle puhelinten hintahaarukassa, että se asetetaan varmasti valintatilanteessa vastakkain vajaat tuhat euroa maksavien kilpailijoiden kanssa, vaikka OnePlussalla hintaa onkin sinänsä parisataa euroa vähemmän. Tämä tekee hintasegmentistä todella vaikean.

Vaikka OnePlus 7T Pro on loistava puhelin, ovat sitä myös Samsungin ja Huawein huippuluurit. Ja aivan huipulla kisaa käydään jo pienienkin asioiden suhteen. Langattoman latauksen puute voi ratkaista valinnan monen osalta toiseen valmistajaan. Samoin vedenkestävyyden IP-todistus.

Ja sitten on vielä se seikka, että vaikka OnePlus on kirinyt valtavasti puhelintensa kameroiden osalta, päihittävät Samsungin ja Huawein kalleimmat mallit myös OnePlus 7T Pron kameran laadussa edelleen.

Isoimmat kilpailun OnePlus 7T Pro saa kuitenkin pikkusiskoltaan - erot OnePlus 7T:n ja 7T Pron välillä ovat niin pienet, että valinta on todella vaikea.

Mutta omana, maailmasta erillisenä, noin 750 euron huippupuhelimena katsottaessa OnePlus 7T Pro on loistava laite. Se tarjoaa aivan kärkeen kiilaavaa suorituskykyä, erittäin hyvän takakameran, miellyttävän designin, tarpeeksi tallennustilaa ja muistia sekä huippunopean pikalatauksen. Ainoa miinus tulee tähdissämme siitä, että se alkaa olemaan lähes samat ominaisuudet tarjoavaan pikkusiskoonsa nähden hieman turhan kallis.

OnePlus 7T Pro

OnePlus 7T Pro tekniset tiedot

Vertaa muihin puhelimiin

Kokemuksia tästä tuotteesta? Kommentteja arvostelusta? Kerro!

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.