Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Parhaat puhelimet alle 200 euroa (2022 talvi)

Janne Yli-Korhonen

Parhaat puhelimet alle 200 euroa (2022 talvi)
Alle 200 euron puhelimien valikoima on varsin hyvä. Tämän hintaluokan puhelimet sisältävät kohtuullisesti ominaisuuksia, vaikkakin muutamissa asioissa joudutaan säästämään, jotta hinta pysyy alhaisena.

Alle 200 euron puhelimet eivät tietenkään pärjää suorituskyvyn, kameran tai näytön suhteen kärkipään puhelimille, mutta yleiseen käyttöön sekä valokuvaukseen hyvässä valaistuksessa alle 200 euron puhelin on varsin näppärä peli. Akkukesto on yleensä näiden laitteiden vahvimpia puolia.

Yleisesti voidaan sanoa, että alle 200 euron puhelin tekee jo monta asiaa hyvin hintaansa nähden, joten ne sopivat useimmille, jotka etsivät edullista puhelinta.

Minkälainen on alle 200 euron puhelin?

Tämän hintaluokan puhelimien tyypillisiin ominaisuuksiin lukeutuvat HD+ -näyttö tai myöskin joidenkin puhelimien kohdalla Full HD+ -näyttö, vähintään 32 gigatavua sisäistä tallennustilaa sekä vähintään laadukas pääkamera. Näytöt ovat tyypillisesti isohkoja tässä hintaluokassa.

Suorituskyky yltää joidenkin puhelimien kohdalla jopa erittäin hyvälle tasolle, vaikka ihan huippuluokan tehokkuudesta on turha haaveilla. Tyypillisesti alle 200 euron puhelimella pärjää erittäin hyvin sosiaalisen median selaamisessa sekä kevyemmän puoleisessa pelaamisessa.Monet tämän hintaluokan puhelimista tarjoavat erittäin hyvää akunkestoa 4000 mAh akulla ja lisäksi jotkut mallit tarjoavat peräti 5000 mAh akun. Kevyellä käytöllä puhelimella voi pärjätä helposti parin päivän ajan.

Pääkameran osalta osa puhelimista tarjoaa jopa 48 megapikselin sensoria, vaikka megapikselin määrä ei kerro kaikkea kuvanlaadusta. Yleisesti tämän hintaluokan puhelimet ovat kuitenkin suhteellisen hyviä laitteita kuvaamiseen valoisissa olosuhteissa. Lisäksi useat puhelimet tarjoavat pääkameran rinnalle ultralaajakulmakamera sekä makrokameran.

Parhaat puhelimet alle 200 euroa

Samsung tarjoaa tässä hintaluokassa mielenkiintoisen Galaxy A22 5G -mallin, sillä laitteessa on 6,6-tuumainen Infinity-V -näyttö, joka toimii Full HD+ -resoluutiolla (1080 x 2400) sekä nopeammalla 90 hertsin virkistystaajuudella.

Puhelimessa on myös iso 5000 mAh akku sekä 48 megapikselin pääkamera. Hinta jää juuri alle 200 euron.

Lue: Samsung julkaisi edullisen Galaxy A22 5G -puhelimen 90 hertsin Full HD -näytöllä.

Samsung Galaxy A22 5G takaa kuvattuna violetissa värissä
Galaxy A22 5G


Xiaomin Redmi Note 10 5G tarjoaa Samsungin kanssa vastaavanlaisia ominaisuuksia. Etupuolelle on laitettu Full HD+ -tarkkuuden IPS LCD -näyttöpaneeli, joka myös toimii 90 hertsin virkistystaajuudella. Sisällä on puolestaan 5000 mAh akku. Takana on 48 megapikselin pääkamera. Lisäksi tallennustilaa on mukavat 128 gigatavua.


Puhelimella on hintaa 199 euroa.

Lue: Xiaomin Redmi Note 10 5G saapui myyntiin Suomessa.

Xiaomin Redmi Note 5G eri väreissä
Redmi Note 5G


Xiaomin alaisuudessa toimiva Poco toi myyntiin joulukuun alussa Poco M4 Pro 5G-puhelinmallin. Laitteen hinta on 198 euroa.

Tämä edullinen puhelin tarjoaa muun muassa 6,6-tuumaisen Full HD+ -näytön 90 hertsin virkistystaajuudella, stereokaiuttimet, 50 megapikselin pääkameran, 4 gigatavua RAM-muistia, 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa sekä MediaTekin Dimensity 810 -piirin 5G-yhteykseksillä.

Lue: Poco M4 Pro 5G saapui myyntiin Suomessa - rajoitetun ajan hinta alle 200 euroa.

Poco M4 Pro 5G takaa keltaisessa värissä
Poco M4 Pro 5G


Motorolalta on tarjolla tähän hintaluokkaan Moto G50. Tämä puhelin tarjoaa 199 eurolla tai edullisemmalla hinnalla 5G-yhteydet Snapdragon 480 5G -järjestelmäpiirin myötä. Edessä on 90 hertsin virkitystaajuudella toimiva 6,5-tuumainen HD+ -näyttö. Muita ominaisuuksia ovat pitkä akunkesto 5000 mAh akulla, 3.5 mm:n kuulokeliitäntä, NFC sekä Bluetooth 5.0.


Lue: Motorola Moto G50 arvostelu.

Moto G50 puhelin vihressä värissä edestä ja takaa kuvattuna
Moto G50


Jos etsinnässä on vieläkin halvempi puhelin, kannattaa katsoa parhaat tarjoukset alle 100 euron puhelimista Hintaoppaan sivuilta.

Katso myös muut hintaluokat:


Tämä artikkeli sisältää yhteistyökumppaneiden linkkejä. Tuotteen hinta ei muutu, mutta saamme mahdollisesti siitä pienen komission.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.