>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Parhaat puhelimet alle 200 euroa (2021 kesä)

Janne Yli-Korhonen

Parhaat puhelimet alle 200 euroa (2021 kesä)
Alle 200 euron puhelimien valikoima on varsin hyvä. Tämän hintaluokan puhelimet sisältävät kohtuullisesti ominaisuuksia, vaikkakin muutamissa asioissa joudutaan säästämään, jotta hinta pysyy alhaisena.

Alle 200 euron puhelimet eivät tietenkään pärjää suorituskyvyn, kameran tai näytön suhteen kärkipään puhelimille, mutta yleiseen käyttöön sekä valokuvaukseen hyvässä valaistuksessa alle 200 euron puhelin on varsin näppärä peli. Akkukesto on yleensä näiden laitteiden vahvimpia puolia.

Yleisesti voidaan sanoa, että alle 200 euron puhelin tekee jo monta asiaa hyvin hintaansa nähden, joten ne sopivat useimmille, jotka etsivät edullista puhelinta.

Minkälainen on alle 200 euron puhelin?

Tämän hintaluokan puhelimien tyypillisiin ominaisuuksiin lukeutuvat HD+ -näyttö tai myöskin joidenkin puhelimien kohdalla Full HD+ -näyttö, vähintään 32 gigatavua sisäistä tallennustilaa sekä vähintään laadukas pääkamera. Näytöt ovat tyypillisesti isohkoja tässä hintaluokassa.

Suorituskyky yltää joidenkin puhelimien kohdalla jopa erittäin hyvälle tasolle, vaikka ihan huippuluokan tehokkuudesta on turha haaveilla. Tyypillisesti alle 200 euron puhelimella pärjää erittäin hyvin sosiaalisen median selaamisessa sekä kevyemmän puoleisessa pelaamisessa.Monet tämän hintaluokan puhelimista tarjoavat erittäin hyvää akunkestoa 4000 mAh akulla ja lisäksi jotkut mallit tarjoavat peräti 5000 mAh akun. Kevyellä käytöllä puhelimella voi pärjätä helposti parin päivän ajan.

Pääkameran osalta osa puhelimista tarjoaa jopa 48 megapikselin sensoria, vaikka megapikselin määrä ei kerro kaikkea kuvanlaadusta. Yleisesti tämän hintaluokan puhelimet ovat kuitenkin suhteellisen hyviä laitteita kuvaamiseen valoisissa olosuhteissa. Lisäksi useat puhelimet tarjoavat pääkameran rinnalle ultralaajakulmakamera sekä makrokameran.

Parhaat puhelimet alle 200 euroa

Kovaa nousua Suomessa tekevältä Xiaomilta löytyy useita vaihtoehtoja tässä hintaluokassa. Näistä yksi uusimmista on Poco-brändin alla kulkeva Poco M3. Tässä puhelimessa on iso ja tarkka näyttö, joten se sopii yhdessä stereokaiuttimien kanssa mediankulutukseen. Lisäksi puhelimessa on 128 gigatavua tallennustilaa, kohtuullisesti suorituskykyä, massiivinen 6000 mAh akku ja 48 megapikselin pääkamera. Hintaa löytyy vain 169 euroa.

Lue: Poco M3 arvostelu.

Poco M3 eri väreissä
Poco M3


Xiaomin valikoimista löytyy myös yksi tämän edullisimmista 5G-puhelimista: Redmi Note 9T. Tämä puhelin tuli myyntiin 249 eurolla, mutta nykyään kyseisen luurin saa itselleen vain 149 eurolla. 5G-yhteyksien lisäksi tarjolla on iso näyttö, joka toimii Full HD+ -resoluutiolla. Näyttöä on tukemassa stereokaiuttimet ja virtaa saa paljon 5000 mAh akusta.


Lue: Redmi Note 9T arvostelu.

Redmi Note 9T puhelin kädessä
Redmi Note 9T


Enemmän lippulaivaluokan puhelimista tunnettu OnePlus lähti haastamaan viime vuoden puolella alemman hintaluokan puhelimia Nord-sarjalla. Näistä Nord N10 5G tuli myyntiin 299 euron hintalapulla, mutta nykyään puhelinta myydään 199 euron hinnalla.

5G-yhteyksien lisäksi tämä laite sisältää 6,49-tuumaisen Full HD+ -näytön, jossa on 90 hertsin virkistystaajuus. Sisäistä tallennustilaa on 128 gigatavua. Sisällä on 4300 mAh akku, joka tukee nopeaa latausta 30W latuksen muodossa.

Lue: OnePlus Nord N10 5G arvostelu.

Nord N10 5G puhelin edestä
Nord N10 5G


149 eurolla saa puolestaan Nokia 5.4 -puhelimen. Puhelin tarjoaa kohtuullisesti suorituskykyä Snapdragon 662 -piirin myötä, jonka lisäksi puhelimessa on 4000 mAh akku sekä 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Näyttö on kookas, mutta tarkkuus yltää edelleen vain HD+ -tasolle. Android 10 -käyttöjärjestelmään on luvassa kaksi vuotta käyttöjärjetelmäpäivityksiä sekä kolmen vuoden ajan tietoturvapäivityksiä, jotka ovat vahvuus tässä hintaluokassa.


Nokia 5.4 kuvattuna takaa Polar Night värissä
Nokia 5.4


Motorolalta on tarjolla tähän hintaluokkaan Moto G50. Tämä puhelin tarjoa 199 eurolla 5G-yhteydet Snapdragon 480 5G -järjestelmäpiirin myötä. Edessä on 90 hertsin virkitystaajuudella toimiva 6,5-tuumainen HD+ -näyttö. Muita ominaisuuksia ovat pitkä akunkesto 5000 mAh akulla, 3.5 mm:n kuulokeliitäntä, NFC sekä Bluetooth 5.0.

Lue: Motorola Moto G50 arvostelu.

Moto G50 puhelin vihressä värissä edestä ja takaa kuvattuna
Moto G50


Jos etsinnässä on vieläkin halvempi puhelin, kannattaa katsoa parhaat tarjoukset alle 100 euron puhelimista Hintaoppaan sivuilta.

Katso myös muut hintaluokat:


Tämä artikkeli sisältää yhteistyökumppaneiden linkkejä. Tuotteen hinta ei muutu, mutta saamme mahdollisesti siitä pienen komission.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.