Google: Android 12 on suosituin Androidin beta-versio ikinä

Petteri Pyyny

Google: Android 12 on suosituin Androidin beta-versio ikinä
Google harvemmin kertoo tarkkoja lukuja siitä, miten paljon sen tulevan Android-käyttöjärjestelmän kokeiluversioita ladataan. Tällä kertaa yhtiö on kuitenkin tehnyt poikkeuksen tähän ja paljastanut hieman tulevan Android 12 -käyttöjärjestelmän suosiosta.

Yhtiön mukaan Android 12 -käyttöjärjestelmän betaversioita on ladattu enemmän kuin mitään aiempaa Androidin betaversiota. Ensimmäinen, toukokuussa julkaistu beta, on ollut saatavilla useille eri puhelinmalleille useilta eri valmistajilta.

Lisäksi Android 12 tuo mukanaan ison määrän uudistuksia, joka lienee osasyynä hurjalle betaversion suosiolle. Vaikka betaversion asentajat ottavatkin tietoisen riskin puhelimensa suhteen: tiedot saattavat kadota ja käyttöjärjestelmän vakautta ei millään tavalla voida taata, ovat uudet ominaisuudet ja kokeiluhalu selkeästi ylittäneet huolet.

Niille käyttäjille, joiden puhelimeen ei betaa voi asentaa, olemme listanneet jo mm. Nokian mallit joille Android 12 aikanaan tulee. Samoin vastaava listaus löytyy myös Samsungin Android 12 -yhteensopiville malleille ja Xiaomin puhelimille. Laajempaa listaa löytyy mm. Android Update Trackerin listauksesta.

Virallinen, lopullinen Android 12 -käyttöjärjestelmä julkistetaan todennäköisesti syyskuussa 2021. Tuon jälkeen käyttöjärjestelmä on välittömästi ladattavissa tuetuille Googlen Pixel -malleille. Muut valmistajat julkaisevat Android 12 -päivitykset oman käytäntönsä mukaan.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.