Android 12 mahdollistaa pelin käynnistymisen jo ennen latauksen valmistumista

Petteri Pyyny

Android 12 tuo muutoksen kännykkäpeleihin
Vaikka tulevasta Android 12 -käyttöjärjestelmästä tiedetäänkin jo varsin paljon (lue laaja katsauksemme Android 12 uudistuksiin), Google kertoilee vieläkin aina vain uusista muutoksista tulevaan käyttöjärjestelmään. Nyt Google on esitellyt uusia työkaluja pelikehittäjille, joilla voi olla merkittävä vaikutus pelaajien arkeen.

Merkittävin uudistus koskee sitä, että todella, todella isoja pelejä kehittävät pelitalot voivat parantaa pelaajien käyttökokemusta merkittävästi. Isoimmat Android-pelit alkavat olemaan jo useiden gigatavujen kokoisia - heikommalla 4G-verkolla ladattaessa niiden lataus ja asennus saattaa kestää tolkuttoman kauan.

Jos pelikehittäjät alkavat hyödyntämään Android 12 uusittua ohjelmointirajapintaa laajemmin, voi pelin pilkkoa osiin, siten, että asia ei näy käyttäjälle päin juurikaan. Käytännössä esimerkiksi 4 gigatavun pelin pakollinen osa voi olla vain 200 megatavun kokoinen. Tuon latauksen jälkeen käyttäjä voisi alkaa pelaamaan peliä välittömästi, lopun osan pelistä latautuessa taustalla käyttäjän puhelimeen.Etenkin massiivisissa ns. AAA-peleissä pelien koot koostuvat pitkälti valtavista kartoista, hahmoista ja grafiikoista. Useita valmiiksi ladattuja grafiikoita ja muita tietoja ei tarvita heti, vaan myöhemmin pelin edetessä.

Kerroimme jo aiemmin siitä, miten Android 12 mahdollistaa pelikehittäjille pelikokemuksen räätälöinnin sen pohjalta, miten tehokas puhelin pelaajalla on käytössä.

Uudistuksista näkyy selkeästi se, että Google ymmärtää pelien merkityksen Androidin suosion taustalla: mobiilipelit ovat rahakone Android-maailmassa, joka tuottaa valtaosan sovellusten tuloista maailmanlaajuisesti.

Android 12 tullaan julkaisemaan syksyllä 2021, mutta sen voi ladata betana jo tiettyihin puhelinmalleihin. Olemme listanneet jo kännyköitä, joihin Android 12 pitäisi ilmestyä:

Tilanne luonnollisesti elää hetkessä. Seuraamme aktiivisesti mm. Googlen sivuja, XDA-Developersia ja Android Update Trackerin sivuja pitääksemme listat ajan tasalla.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Edge 40 Neo – hinta laskenut -46%

Motorola Edge 40 Neo
179 € CDON
329 € Gigantti
329 € Power

Alin hinta viikko sitten: 328 €

Honor X7a – hinta laskenut -42%

Honor X7a
69 € DNA
142 € BIGBOX.FI
229 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Motorola Moto E14 – hinta laskenut -34%

Motorola Moto E14
79 € Gigantti
79 € Power
119 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Xiaomi Poco F5 Pro – hinta laskenut -23%

Xiaomi Poco F5 Pro
596 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 773 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.