Android 12 mahdollistaa pelin käynnistymisen jo ennen latauksen valmistumista

Petteri Pyyny

Android 12 tuo muutoksen kännykkäpeleihin
Vaikka tulevasta Android 12 -käyttöjärjestelmästä tiedetäänkin jo varsin paljon (lue laaja katsauksemme Android 12 uudistuksiin), Google kertoilee vieläkin aina vain uusista muutoksista tulevaan käyttöjärjestelmään. Nyt Google on esitellyt uusia työkaluja pelikehittäjille, joilla voi olla merkittävä vaikutus pelaajien arkeen.

Merkittävin uudistus koskee sitä, että todella, todella isoja pelejä kehittävät pelitalot voivat parantaa pelaajien käyttökokemusta merkittävästi. Isoimmat Android-pelit alkavat olemaan jo useiden gigatavujen kokoisia - heikommalla 4G-verkolla ladattaessa niiden lataus ja asennus saattaa kestää tolkuttoman kauan.

Jos pelikehittäjät alkavat hyödyntämään Android 12 uusittua ohjelmointirajapintaa laajemmin, voi pelin pilkkoa osiin, siten, että asia ei näy käyttäjälle päin juurikaan. Käytännössä esimerkiksi 4 gigatavun pelin pakollinen osa voi olla vain 200 megatavun kokoinen. Tuon latauksen jälkeen käyttäjä voisi alkaa pelaamaan peliä välittömästi, lopun osan pelistä latautuessa taustalla käyttäjän puhelimeen.Etenkin massiivisissa ns. AAA-peleissä pelien koot koostuvat pitkälti valtavista kartoista, hahmoista ja grafiikoista. Useita valmiiksi ladattuja grafiikoita ja muita tietoja ei tarvita heti, vaan myöhemmin pelin edetessä.

Kerroimme jo aiemmin siitä, miten Android 12 mahdollistaa pelikehittäjille pelikokemuksen räätälöinnin sen pohjalta, miten tehokas puhelin pelaajalla on käytössä.

Uudistuksista näkyy selkeästi se, että Google ymmärtää pelien merkityksen Androidin suosion taustalla: mobiilipelit ovat rahakone Android-maailmassa, joka tuottaa valtaosan sovellusten tuloista maailmanlaajuisesti.

Android 12 tullaan julkaisemaan syksyllä 2021, mutta sen voi ladata betana jo tiettyihin puhelinmalleihin. Olemme listanneet jo kännyköitä, joihin Android 12 pitäisi ilmestyä:

Tilanne luonnollisesti elää hetkessä. Seuraamme aktiivisesti mm. Googlen sivuja, XDA-Developersia ja Android Update Trackerin sivuja pitääksemme listat ajan tasalla.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 7 4G – hinta laskenut -39%

Oppo Reno 7 4G
718 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 1184 €

Samsung Galaxy S10 – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy S10
279 € CDON
430 € Multitronic
699 € Kärkkäinen

Alin hinta viikko sitten: 390 €

vivo Y72 5G – hinta laskenut -29%

vivo Y72 5G
256 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 359 €

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -26%

Honor Magic4 Lite
199 € Power
269 € DNA
299 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 269 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.