Parhaat puhelimet alle 200 euroa (2022 kesä)

Janne Yli-Korhonen

Parhaat puhelimet alle 200 euroa (2022 kesä)
Alle 200 euron kännykkä on älypuhelimien kohdalla puhuttaessa halpa älypuhelin. Tähän hintaluokkaan ei kovinkaan paljoa panosteta valmistajien toimesta, mutta muutamia kohtuullisia vaihtoehtoja löytyy.

Tällaiset halvat puhelimet eivät pärjää suorituskyvyn, kameran tai näytön suhteen kärkipään puhelimille eli ihmeitä näiltä laitteita ei kannata odottaa. Alle 200 euron laite on kuitenkin monelle toimiva, hyvä peruspuhelin tavalliseen käyttöön.

Minkälainen on alle 200 euron halpa puhelin?

Halvan älypuhelimen tyypillisiin ominaisuuksiin lukeutuvat HD+ -näyttö tai myöskin joidenkin puhelimien kohdalla Full HD+ -näyttö, vähintään 32 gigatavua sisäistä tallennustilaa sekä yleisesti kohtuullisen pätevä pääkamera. Näytöt ovat tyypillisesti isohkoja tässä hintaluokassa.

Suorituskyky yltää halvan puhelimen kohdalla kohtuulliselle tasolle, mutta huippuluokan tehokkuudesta on turha haaveilla. Tyypillisesti alle 200 euron puhelimella pärjää erittäin hyvin sosiaalisen median selaamisessa sekä kevyemmän puoleisessa pelaamisessa.Halvat älypuhelimet tarjoavat erittäin hyvää akunkestoa 4000 mAh akulla ja lisäksi jotkut mallit tarjoavat peräti 5000 mAh akun. Kevyellä käytöllä puhelimella voi pärjätä helposti parin päivän ajan. Akkukesto on yleensä näiden laitteiden vahvimpia puolia.

Pääkameran osalta osa puhelimista tarjoaa jopa 48 megapikselin sensoria, vaikka megapikselin määrä ei kerro kaikkea kuvanlaadusta. Yleisesti halvat älypuhelimet ovat kuitenkin suhteellisen hyviä laitteita kuvaamiseen valoisissa olosuhteissa. Lisäksi useat puhelimet tarjoavat pääkameran rinnalle ultralaajakulmakamera sekä makrokameran.

Yksi edullisen hintaluokan puhelimien heikkouksista on yleisesti heikko päivitystuki. Yleensä nämä laitteet saavat vain yhden isomman päivityksen.

Parhaat, halvat puhelimet alle 200 euron hintaluokassa

Samsung tarjoaa tässä hintaluokassa mielenkiintoisen Galaxy A22 5G -mallin, sillä laitteessa on 6,6-tuumainen Infinity-V -näyttö, joka toimii Full HD+ -resoluutiolla (1080 x 2400) sekä nopeammalla 90 hertsin virkistystaajuudella.

Puhelimessa on myös iso 5000 mAh akku sekä 48 megapikselin pääkamera. Hinta jää noin 170 euroon.

Lue: Samsung julkaisi edullisen Galaxy A22 5G -puhelimen 90 hertsin Full HD -näytöllä.

Samsung Galaxy A22 5G takaa kuvattuna violetissa värissä
Galaxy A22 5G


Xiaomin Redmi Note 10 5G tarjoaa Samsungin kanssa vastaavanlaisia ominaisuuksia. Etupuolelle on laitettu Full HD+ -tarkkuuden IPS LCD -näyttöpaneeli, joka myös toimii 90 hertsin virkistystaajuudella. Sisällä on puolestaan 5000 mAh akku. Takana on 48 megapikselin pääkamera. Lisäksi tallennustilaa on mukavat 128 gigatavua.


Puhelimella on hintaa 149 euroa.

Lue: Xiaomin Redmi Note 10 5G saapui myyntiin Suomessa.

Xiaomin Redmi Note 5G eri väreissä
Redmi Note 5G


Xiaomin alaisuudessa toimiva Poco toi myyntiin joulukuun alussa Poco M4 Pro 5G-puhelinmallin. Laitteen hinta on 198 euroa.

Tämä edullinen puhelin tarjoaa muun muassa 6,6-tuumaisen Full HD+ -näytön 90 hertsin virkistystaajuudella, stereokaiuttimet, 50 megapikselin pääkameran, 4 gigatavua RAM-muistia, 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa sekä MediaTekin Dimensity 810 -piirin 5G-yhteykseksillä.

Lue: Poco M4 Pro 5G saapui myyntiin Suomessa - rajoitetun ajan hinta alle 200 euroa.

Poco M4 Pro 5G takaa keltaisessa värissä
Poco M4 Pro 5G


Jos etsinnässä on vieläkin halvempi puhelin, kannattaa katsoa parhaat tarjoukset alle 100 euron puhelimista Hintaoppaan sivuilta.

Katso myös muut hintaluokat:Tämä artikkeli sisältää yhteistyökumppaneiden linkkejä. Tuotteen hinta ei muutu, mutta saamme mahdollisesti siitä pienen komission.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.