Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Vuoden 2015 kymmenen parasta mobiilisovellusta iPhonelle ja iPadille

Sami Koivunen

Vuoden 2015 kymmenen parasta mobiilisovellusta iPhonelle ja iPadille
Valitsimme suosikkimme viime vuonna julkaistujen iOS-sovellusten joukosta.

Applen iOS-käyttöjärjestelmän sovelluksia kokoavalle listalle mahtui mm. virtuaalinäppäimistö, sähköpostisovellus, kuvankäsittelysovelluksia, musiikin streaming-palvelu ja karttasovellus. Kokosimme vastaavan listan Android-sovelluksista jo aiemmin.

Outlook, Microsoft


Microsoft osti vuoden 2014 lopulla suositun sähköpostisovellus Acomplin ja toi sen ominaisuudet ja designin Outlookiin, joka tuotiin iOS:lle jo tammikuussa. Sovelluksesta tuli samalla varsin varteenotettava kilpailija muille sähköpostisovelluksille.Apple Music, Apple


Applen iOS 8.4 -käyttöjärjestepäivityksen mukana tullut Apple Music ei varsinaisesti mullistanut musiikin streaming-markkinoita, mutta sen sovellus on erittäin viimeistelty ja tarjoaa mm. Beats-kanavan.

Darkroom, Bergen Co.


Darkroomia kehittävä pieni Bergen Co. -kasvuyritys kertoi helmikuussa Darkroomin syntyneen, kun muut iOS-kuvasovellukset eivät täyttäneet heidän vaatimuksiaan. Darkroom tarjoaakin uudenlaisen vaihtoehdon iOS-laitteilla tapahtuvaan kuvankäsittelyyn.

Enlight, Lightricks


Darkroomin lisäksi Applen suosikkeihin vuoden aikana nousi Lightricksin Enlight-kuvankäsittelysovellus. Enlightin lähestymistapa on selvästi Darkroomia taiteellisempi ja lisämainintana esittää kuvankäsittelyn lopuksi vielä koko käsittelyprosessin videona.

Periscope, Twitter


Twitter julkaisi maaliskuussa oman kilpailijansa aiemmin julkaistulle Meerkatille. Suomessa Periscopen käyttö yleistyi vasta loppuvuodesta, mutta nousi nopeasti suurenkin yleisön tietoisuuteen. Periscopen avulla käyttäjät voivat jakaa tapahtumia ja kokemuksiaan reaaliaikaisten videolähetysten kautta.


Moodnotes, Thriveport


Innovatiivinen ja hyödyllinen Moodnotes ylläpitää tilastoja mielialoista päiväkirjamuodossa. Sovelluksen ovat kehittäneet terveydenhuollon ammattilaiset yhdessä Monument Valley -pelistä tunnetujen ustwo-sovelluskehittäjien kanssa.


Slash Keyboard
, Slash


Slash oli viime vuoden mielenkiintoisin uusi virtuaalinäppäimistö iOS:lle. Sovellus tekee linkkien ja muun tiedon esittämisestä helppoa poistumatta näkymästä. Slash tukee tällä hetkellä 20 erilaista palvelua, joiden käyttö on integroitu helposti sovellukseen. Palveluihin lukeutuvat mm. Spotify, Giphy ja Twitter.

HERE Maps, Nokia


Nokia lupasi maaliskuussa viimein iOS:lle julkaistun HERE-karttasovelluksen tarjoavan iOS-käyttäjille luotettaavaa paikkatietoa ilmaiseksi (mikä saattoi olla piikittelyä Applen karttojen suuntaan). HEREn karttoja voi käyttää halutessaan myös offline-tilassa.

Layout, Instagram


Toukokuussa esitelty Layout teki Instagram-käyttäjille kuvakollaasien muodostamisesta helppoa. Sovelluksen avulla käyttäjä voi yhdistää kuvia toisiinsa ja sitten jakaa ne Instagramissa.


Google Kuvat, Google


Toukokuussa hakukonejätti Google kertoi uudesta G+-palveluun liitetystä Google Kuvat -palvelusta, josta julkaistiin myös mobiilisovellus. Sovelluksen ideana oli koota kaikki valokuvat ja videot yhteen paikkaan. Rajaton tallennustila, päivitykset ja kattavat ominaisuudet ovat tehneet sovelluksesta suosikin monille.

Julkaisimme kuukausittaiset listat läpi vuoden. Tehtyjä listoja voi selata alta löytyvien linkkien avulla.

Tammikuu
Helmikuu
Maaliskuu
Huhtikuu
Toukokuu
Kesäkuu
Heinäkuu
Elokuu
Syyskuu
Lokakuu
Marraskuu

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.