Elisan 3G-verkko on kohta kokonaan suljettu Suomessa - marraskuun alussa 3G poistetaan käytöstä Pirkanmaalla

Janne Yli-Korhonen

Elisan 3G-verkko on kohta kokonaan suljettu Suomessa - marraskuun alussa 3G poistetaan käytöstä Pirkanmaalla
Elisa on tämän vuoden aikana sulkenut lähes 20 vuotta palvelutta 3G-verkkoa ympäri Suomen ja kokonaan se sulkeutuu vielä tämän vuoden aikana.

Ensimmäisenä Elisan toimesta 3G poistettiin Hämeenlinnassa. Kevään ja kesän aikana verkko suljettiin muun muassa Keski-Suomessa, Pohjanmaalla ja Satakunnan alueella.

Kesän aikana Elisa tiedotti, että muilla alueilla verkko suljetaan loppukesän ja syksyn aikana. Tällä hetkellä jäljellä on Elisan mukaan enää pari aluetta, jotka ovat Pirkanmaa ja Uusimaa.Nyt Elisa kertoo, että marraskuun alussa verkko suljetaan Pirkanmaalla. 3G:n taajuudet laitetaan 4G- ja 5G-verkkojen käyttöön.

"Nettiyhteyden rooli arjessa on muuttunut melkoisesti siitä, kun 3G-verkko avautui suomalaisten käyttöön parikymmentä vuotta sitten. Nykyään puhelimella hoidetaan iso osa päivittäisestä asioinnista: sen kautta katsotaan sarjoja, soitetaan videopuheluita ja julkaistaan sosiaaliseen mediaan sisältöjä. Moni käyttää mobiiliverkkoa myös kodin nettiyhteytenä. 4G- ja 5G-verkoissa nämä asiat toimivat sujuvasti, mutta 3G ei näihin enää taivu", sanoo Elisan Hämeen aluejohtaja Kalle Lehtinen.Muista operaattoreista 3G-verkon sulkemisen ovat aloittaneet DNA ja Telia. DNA:n kohdalla verkon alasajo jatkuu vuoden 2024 tammikuulle asti, kun taas Telia aloittaa vasta vuoden 2024 alussa verkon laajemman sulkemisen.

Itä- ja Pohjois-Suomessa Telian ja DNA:n liittymät toimivat Telian ja DNA:n yhdessä omistaman Suomen Yhteisverkko Oy:n rakentamassa ja ylläpitämässä verkossa. Yhteisverkko käynnistää 3G-verkon alasajon vuoden 2024 alussa.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

TCL 40R – hinta laskenut -34%

TCL 40R
119 € Power

Alin hinta viikko sitten: 179 €

Sony Xperia 1 V – hinta laskenut -27%

Motorola Moto G24 – hinta laskenut -20%

Motorola Moto G24
115 € BIGBOX.FI
145 € CDON
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 143 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -18%

Motorola Lenovo ThinkPhone
686 € Proshop
784 € CDON
995 € Ykköspalvelu

Alin hinta viikko sitten: 954 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.