Samsung Galaxy Z Flip julkaistaan pian - tämä kaikki tulevasta taittuvanäyttöisestä puhelimesta tiedetään

Janne Yli-Korhonen

Samsung Galaxy Z Flip julkaistaan pian - tämä kaikki tulevasta taittuvanäyttöisestä puhelimesta tiedetään
Samsungin tuleva taittuvalla näytöllä varustettu Galaxy Z Flip on yksi tämän vuoden odotetuimmista puhelimista, vaikka vuosi on vasta aluillaan. Simpukkaälypuhelin on ollut huhujen ja vuotojen kohteena jo pidemmän aikaa, joten puhelimista tiedetään jo hyvä määrä asioita. Samsungin Unpacked-tilaisuus järjestetään San Franciscossa 11. helmikuuta 2020, jossa esitellään ainakin uudet Galaxy S20 -sarjan puhelimet ja todennäköisesti tämä uusi taittuvalla näytöllä varustettu puhelin.

Samsung vahvisti tämän simpukkaälypuhelimen kehityksen jo muutama kuukausi sitten, antamalla siitä hieman esimakua videon muodossa. Sittemmin puhelimesta vuodettiin kuvia, jotka paljastivat muutamia asioita tulevasta puhelimesta.

Samsungilta löytyy jo yksi taittuvalla näytöllä varustettu puhelin eli Galaxy Fold. Galaxy Foldin näyttö avautuu kirjan tavoin auki, mutta Galaxy Z Flipin näyttö avautuu simpukkapuhelimen tyyliin. Suljettuna puhelin on siis käytännössä neliömäinen. Motorola on jo ehtinyt julkaista vastaavanlaisen puhelimen Razr -simpukkapuhelimen muodossa.

Galaxy Foldin näyttö perustuu muovimateriaaliin, mutta Galaxy Z Flipin kohdalla käytetään Ultra Thin Glass -nimellä kulkevaa erittäin taipuisaa ja ohutta lasia. Winfuture.de -sivusto julkaisi tulevasta uutuudesta lehdistökuvia sekä teknisiä tietoja. Näiden tietojen perusteella Dynamic AMOLED Infinity-O -näytön koko on 6,7 tuumaa, kuvasuhde on 22:9 ja sen resoluutio on Full HD+ -tasolla (2636 x 1080). Infinity-O viittaa näytössä olevaan reikään, jossa on 10 megapikselin etukamera (f/2.4, 80°).

Käyttöjärjestelmänä toimii heti Android 10 sekä Samsungin One UI 2 -käyttöliittymä. Puhelimen näyttö voidaan avata 90 asteen kulmaan, jolloin puhelin pysyy avattuna tasaisella pinnalla. Ohjelmisto osaa tällöin tiettyjen sovellusten kohdalla jakaa käyttöliittymän ylä- ja alaosan välille.

taittuvanäyttöinen Galaxy Z Flip voidaan asettaa 90 asteen kulmaan

Laiteen ulkopuolella on myös toinen näyttö. Tällä Gorilla Glass 6:lla päällystetyllä Super AMOLED -näytöllä on kokoa vain 1,06 tuumaa (300 x 116 pikseliä). Pienen näytön tarkoitus on lähinnä näyttää aikaa ja ilmoituksia puhelimen ollessa kiinni. Molemmat näytöt tukevat Always On -toimintoa.


Päivitys 2.2.2020. Galaxy Z Flip videolla.

Samsung Galaxy Z Flip päätyi jo lyhyelle videolle, jossa esitellään puhelin taittuvaa näyttöä sekä rakennetta.Vuodettujen tietojen perusteella Samsung Galaxy Z Flip tulee olemaan tehokas laite. Suorituskyvystä vastaa Snapdragon 855+ -järjestelmäpiiri, keskusmuistia kerrotaan olevan 8 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa on 256 gigatavua (UFS 3.0) ilman muistikorttipaikkaa. Virtaa antaa 3300 mAh (tai 3500 mAh) akku, jota saa ladattua USB-C:n välityksellä 15 watin pikalatauksella tai langattomasti (Qi, 9W). Puhelimessa on myös Bluetooth 5.0, WiFi 6, NFC sekä sormenjälkilukija kyljessä. 5G:tä ei ilmeisesti ole vielä luvassa, joten laitteessa tyydytään käyttämään 4G:n tarjoamia nopeuksia.

Takana olevan pienen näytön läheisyydestä löytyy kaksi kameraa: 12 megapikselin pääkamera (f/1.8, 78°, OIS) ja 12 megapikselin ultralaajakulmakamera (f/2.2, 123°). Videon osalta pystyy kuvaamaan 4K 60fps -videota pääkameralla.

Tämä kaikki on pakattu noin 183 gramman painoiseen pakettiin. Puhelimen mitat suljettuna ovat 87,4 x 73,6 x 15,4 - 17,3 mm ja avattuna 167,9 x 73,6 x 6,9 - 7,2 mm. Värivaihtoehtoja ovat ainakin musta ja violetti. Muita mahdollisia värejä ovat kulta ja hopea.

Galaxy Z Flipin värivaihtoehtoja ovat ainakin musta ja violetti

Ensimmäisten huhujen myötä Galaxy Z Flipin hinnan uskottiin pysyvän alle tuhannessa eurossa, mutta Winfuture.de -sivuston mukaan hinta tulee olemaan noin 1500 euroa. Myyntiin puhelin tulee jo 14. helmikuuta eli hyvin pian julkaisun jälkeen. Samsungin ensimmäistä taittuvanäyttöistä puhelinta eli Galaxy Foldia myydään 2100 euron hinnalla.


Lue myös:Tämä artikkeli sisältää yhteistyökumppaneiden linkkejä. Tuotteen hinta ei muutu, mutta saamme mahdollisesti siitä pienen komission.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 11 Lite 5G NE – hinta laskenut -33%

Xiaomi 11 Lite 5G NE
199 € Telia
299 € Gigantti
299 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 299 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Gigantti
109 € Proshop
129 € Power

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Realme C33 – hinta laskenut -22%

Realme C33
179 € Proshop
179 € ComputerSalg
179 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Motorola Moto E32s – hinta laskenut -18%

Motorola Moto E32s
129 € CDON
134 € Proshop
154 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 157 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.