Garmin Forerunner 265 arvostelu

4
Arvostelussa Garmin Forerunner 265: Kun yhtiö kerrankin kuuntelee asiakkaitaan, saadaan lopputuloksena lähes täydellinen keskihintainen urheilukello
Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Sisällys

Mitä tapahtuu, kun kuluttajaelektroniikkaa valmistava yhtiö päättää kerrankin kuunnella asiakkaitaan?

Syntyy Garminin uusi älykello, Garmin Forerunner 265. Kello on suora seuraaja mainiosti arvostelussamme pärjänneelle Garmin Forerunner 255:lle, mutta juuri tarpeellisilla parannuksilla höystettynä.

Garmin Forerunner 265 asettuu noin 450 euron hintalapullaan aavistuksen verran haastavaan hintapisteeseen, jossa se joutuu kilpailemaan sekä useita Garminin omia että muiden valmistajien paremman tason kelloja vastaan.

Forerunner 265 ratkaisee ongelman sillä, että se keskittyy vain olennaiseen: kello on puhtaasti urheiluun ja terveyden seurantaan tarkoitettu kello, ilman varsinaisia älyominaisuuksia.

Otimme kellon pari kuukautta kestäneeseen testikäyttöön, jossa pidimme kelloa kädessä ympäri vuorokauden koko testijakson ajan. Testijakson aikana kellon kanssa juostiin, pyöräiltiin, rullaluisteltiin, käveltiin, nyrkkeiltiin ja nukuttiin.

Joten mitä kaikkea uutuus onkaan syönyt - ja miten se vertautuu kilpailijoihinsa...?

Muotoilu ja rakenne

Garmin ei tee Forerunner 265 kanssa mitään villejä irtiottoja, vaan kello on lähes identtisen näköinen rakenteeltaan sekä edeltäjäänsä Forerunner 255:een että Forerunner 955:een nähden.

Garmin Forerunner 265 pöydällä, näyttö sammutettuna

Eli kyseessä on häpeilemättömästi urheilukellolta näyttävä kapistus, joka ei yritäkään kosiskella bisnesihmisiä, vaan kertoo suoraan ulkonäöllään millaisesta kellosta on kyse.

Toimintapainikkeita on tarjolla viisi, noudattaen Garminin urheilukellojen linjaa.

Garmin Forerunner 265, kolmen napin kylki

Kellon vasemmalla puolella painikkeita on tarjolla kolme.

Garmin Forerunner 265, kahden napin kylki

Vastaavasti kellon oikealla kyljellä painikkeita on kaksi. Näistä ylempi on merkitty selväsanaisesti "Run"-tekstillä, sillä kyseinen painike toimii suorituksen aloittamisen painikkeena.

Mitenkään markkinoiden ohuin kello Forerunner 265 ei missään nimessä ole. Rakenne on polykarbonaattia, eli metallista rakennetta ei tästä edullisemman hintaluokan oikeasta Garminin urheilukellosta löydy - sitä varten pitää loikata Garminin astetta kalliimpien kellojen pariin.

Muovinen materiaali ei kuitenkaan näkynyt millään tavalla arjessa, sillä kello oli tukevan ja kestävän oloinen koko testijaksomme ajan. Mikään kohta ei nitissyt eikä natissut, eikä kellosta tullut missään vaiheessa olo, että se olisi rakenteeltaan jotenkin heikkolaatuinen - päinvastoin.

Kellosta on tarjolla kaksi eri kokoa: Forerunner 265 on näistä isompi, Forerunner 265S puolestaan pienempi. Kellojen ainoat erot ovat siis ulkoisessa koossa, näytön koossa ja akun koossa. Testissämme ollut kello oli nimenomaan isompi malli.

Garmin Forerunner 265, näyttö päällä

Näyttö on merkittävä muutos Forerunner-sarjassa, sillä vuosikausia käytössä ollut matriisinäyttö on nyt hylätty ja tilalle on tuotu ihastuttavan selkeä ja kirkas 1,3 tuuman OLED-näyttö. Tarkkuutta näytöllä on 416x416 pikseliä.

Samalla on tuotu mukaan myös kosketusnäyttö, joka edeltäjästä puuttui. Kelloa voi siis vapaasti ohjata joko fyysisten painikkeiden tai kosketusnäytön avulla. Näytön reunukset ovat vieläkin varsin leveät, joten siltä osin Forerunnerin näytössä olisi vielä parantamisen varaa.

Garmin Forerunner 265 tekniset tiedot

 • Näyttö
 • OLED
  265: 1,3 tuumaa; resoluutio 416x416
  265s: 1,1 tuumaa; resoluutio 360x360
 • Paino
 • 265: 47 grammaa (ilman hihnaa)
  265s: 39 grammaa (ilman hihnaa)
 • Suojaus
 • vedenkestävyys 5ATM
 • Ulkomitat
 • 265: 46,1 x 46,1 x 12,9 mm
  265s: 41,7 x 41,7 x 12,9 mm
 • Akku
 • 265: max 13 vuorokautta
  265s: max 15 vuorokautta
 • Yhteydet
 • WiFi, Bluetooth, ANT+
 • Sensorit
 • mm. korkeusmittaus, lämpömittari, veren happisaturaation mittaus, kiihtyvyysanturi
 • Materiaali
 • Polykarbonaatti; näytön materiaali Corning Gorilla Glass 3
 • Muuta
 • Sisäänrakennettu GPS, vesitiiviys 50m syvyyteen saakka
 • Hinta
 • Forerunner 265: noin 470 euroa
  Forerunner 265s: noin 520 euroa

Istuvuus

Kuten todettua, Forerunner 265 on varsin paksu kello - olipa kyseessä sitten suurempi "perusmalli" tai sirompi 265S -malli.

Testiimme saapui näistä kahdesta isompi versio, joka aiheutti etukäteen kevyttä sydämentykytystä - olenhan varsin pieniluinen miehenpuolikas.

Garmin Forerunner 265, ranteessa, sivusta kuvattuna, jolloin kellon paksuus näkyy

Mutta paksuudesta huolimatta kello istuu käteen sulavasti ja en tuntenut koko testijakson aikana kantavani ranteessani "liian isoa" kelloa. Siroille naisille suosittelen kuitenkin leveyden, ei niinkään paksuuden, vuoksi nimenomaan 265S -mallia.

Garmin Forerunner 265 mukana toimitettava silikoninen rannehihna

Istuvuutta auttoi kiitettävän tiheästi rei’itetty silikoninen rannehihna, jonka avulla oikean tiukkuuden sai säädettyä varsin joustavasti. Hihna on perusmallissa 22mm kiinnityksellä ja pienemmässä 265S -mallissa 18mm kiinnityksellä. Molempiin leveyksiin löytyy kohtuullisen hyvin tavallisiakin rannekellon hihnoja, myös kellokaupoista, jos silikoninen hihna ei satukaan miellyttämään.

Istuvuutta auttoi myös se, että Garminille ominaiseen tapaan kelloa pystyi pitämään kädessä myös varsin löyhästi. Kello sai luettua sykkeen ja muut tiedot myös silloin, kun se oli niin löysällä, että ranteen ja hihnan väliin sai ujutettua kaksikin sormea. Eli hihnaa ei tarvinnut kiristää ahdistavan tiukalle edes juoksulenkeille.

Käytettävyys

Garminin ylemmän tason kelloille tyypillinen viiden fyysisen painikkeen avulla tapahtuva navigointi on aluksi varsin kinkkinen opeteltava. Asiaa ei mitenkään auta se, että kellossa on niin valtava määrä toimintoja ja ominaisuuksia, että niiden sekamelskaan hukkuu varsin helposti.

Aiemmista Garminin kelloista Forerunner 265:n käyttäjäksi hyppäävälle tilanne on puolestaan ilahduttava: oikeastaan mitään ei ole valikoiden suhteen muutettu sitten edellisen sukupolven kellojen.

Uusille käyttäjille taas Forerunner 265:n kosketusnäyttö tuo helpotusta opetteluun: käytännössä kaikki toiminnot voi tehdä halutessaan myös kosketusnäytön kautta, joten nappiviidakkoa ei tarvitse sisäistää välittömästi (tai ollenkaan, jos pitäytyy pelkässä kosketusnäytössä).

Minkäänlaisia viiveitä ei kellossa ilmennyt, joten suorituskyky on myös sopeutettu kellon toimintoja vastaavaksi. Toiminnot tapahtuivat napakasti ja kellon käyttö olikin hyvin luontevaa koko pitkän testijaksomme ajan.

Älypuhelinsovellus

Useita eri älykellomerkkejä käyttäneenä, jaksan ihastua vuosi vuoden jälkeen Garminin älypuhelinsovellukseen, Garmin Connectiin. Sovellus onnistuu jollain maagisella tavalla yhdistämään valtavan määrän tietoa loogiseen ja selkeään esitystapaan.

Garmin Connect on saatavilla sekä iPhonelle että Androidille ja molemmissa sen käyttölogiikka ja näkymät ovat käytännössä identtiset.

Garmin Connect, päänäkymä, osa 1 Garmin Connect, päänäkymä, osa 2 Garmin Connect, päänäkymä, osa 3 Garmin Connect, päänäkymä, osa 4

Sovelluksen päänäkymästä näkee selkeästi kuluvan vuorokauden ja eilisen päivän kaikki tärkeimmät kerätyt terveystiedot ja suoritukset yhdestä näkymästä. Tarkempaa dataa kaipaavilla on sitten tarjolla vielä valikoiden takaa huikea määrä yksityiskohtaisempaa, aikajanalle asetettua tietoa kustakin kerätystä aihealueesta.

Muiden kellovalmistajien kannattaisi edelleen ottaa ja rohkeasti kopioida Garminin esitystapa - se on kenties ainoa kellon älypuhelinsovellus, joka tekee sekä uuden käyttäjän että tilastonörtin elämän paremmaksi.

Urheilussa

Mielestäni urheilukelloja ei voi todellisuudessa testata mitenkään muuten kuin urheilemalla. Kaikki muu testaamisen teeskentelyä, sillä pelkästään ominaisuuslistoja tuijottamalla ja kevyellä parin päivän tutkimisella kellosta eivät paljastu sen tärkeimmät muuttujat.

Tämän periaatteen mukaisesti Forerunner 265 olikin kädessä noin kahden kuukauden ajan, yöt ja päivät. Testijakson aikana tallensin Forerunnerilla kauppaan kävelyt, oikeat juoksulenkit, pidemmät pyörälenkit, kuntonyrkkeilytreenit ja rullaluistelulenkit.

Yhden juoksulenkin aikana kerätyt tiedot, osa 1 Yhden juoksulenkin aikana kerätyt tiedot, osa 2 Yhden juoksulenkin aikana kerätyt tiedot, osa 3 Yhden juoksulenkin aikana kerätyt tiedot, osa 4 Yhden juoksulenkin aikana kerätyt tiedot, osa 5 Yhden juoksulenkin aikana kerätyt tiedot, osa 6 Yhden juoksulenkin aikana kerätyt tiedot, osa 7 Yhden juoksulenkin aikana kerätyt tiedot, osa 8

Kuten arvata saattaa, Garminin kokemuksella Forerunner 265 on positiivisen yllätyksetön. Kello kerää kaiken tarpeellisen datan suorituksista - tarkasti ja käytännössä erehtymättä.

Erityisen mielenkiinnon kohteena pidän yleensä GPS:n tarkkuutta, sillä asun kaupungin keskustassa, jossa rakennukset saattavat helposti sotkea sijainnin tarkkuutta. Mutta tätäkään huolta ei ollut. Forerunner 265:n GPS oli erittäin tarkka ja luotettava - sekä nopea.

GPS-signaali löytyi käytännössä välittömästi kerrostalon rappukäytävästä ulos astuttaessa ja se ei tipahdellut kertaakaan edes korkeiden rakennusten vierellä juostessa. Myös tarkkuus oli sitä tasoa jota sen pitääkin olla: kartalta pystyy näkemään helposti kohdat, jossa olen vaihtanut tien toiselle puolelle juoksemaan (yleensä tietyön tai kävelytielle parkkeeratun auton vuoksi).

Ainoa merkittävä tieto, joka Garmin Forerunner 265:sta puuttuu kalliimpiin malleihin, kuten Garmin Forerunner 955:een verrattuna, on stamina. Stamina eli kestävyys on siis tieto siitä, paljonko virtaa kropassa on vielä jäljellä, kun olet vaikkapa juoksulenkillä. Tiedon avulla voisi arvioida esim. pitääkö jo katkaista juoksulenkki ja suunnata kotia kohti vai otetaanko vielä lisää kilometrejä mittariin.

Mutta edeltäjäänsä, Forerunner 265:een nähden mukaan on tuotu kenties kestävyyttäkin tärkeämpi tieto: Garmin Forerunner 265:ssa on mukana harjoitteluvalmius -tieto.

Harjoitteluvalmius osaa kertoa viimeaikaisten yöunien, treenien, stressin ja sen sellaisen pohjalta sen, miten valmistautunut olet treenaamaan juuri nyt. Eli huonosti nukutun yön jälkeen kello saattaa kertoa suoraan, että tänään kannattaisi jättää treenit väliin ja levätä suosiolla. Ominaisuuden avulla onnistuu välttämään myös itsensä ajamisen piippuun liikaa treenaamalla.

Kaiken kaikkiaan Forerunner 265 tarjoamat tiedot liikunnasta ovat uskomattoman tarkat, selkeät ja laajat - ja ne esitetään selkeästi, sekä kellossa että sovelluksessa.

Terveystiedot

Terveystietoja Garmin Forerunner 265 kerää ja tarjoaa miellyttävän paljon. Ja arvostan etenkin sitä, että kellon keräämät terveystiedot tarjoavat myös selityksen siitä, mistä oikein on kyse kunkin tiedon kohdalla.

Maksimi hapenottokyky HRV eli sykevälin vaihtelu Body Battery -lukema

Kenties tärkein terveystieto itselleni on kellon tarjoama Body battery, joka kertoo kropan vireystilasta. Siihen vaikuttavat etenkin treenin määrä, unen määrä/laatu sekä stressitasot. Lukema vaihtelee 5 ja 100 väliltä, 100 ollessa täysin levännyt, viitosen tarkoittaessa sitä, että allekirjoittaneen henkinen ja fyysinenkin akku ovat nyt täysin loppu.

Hauska tieto on myös kuntoikä, joka arvioi todellista ikää suhteessa kellon keräämiin fyysisiin muuttujiin, kuten juoksukuntoon, hapenottokykyyn ja sen sellaiseen.

Unen vaiheet Unen SpO2 Hengitys unen aikana

Valitettavasti Garminilla on ollut jo vuosien ajan yksi heikkous algoritmiensa kanssa ja se koskee unen seurantaa. Tai oikeastaan nukahtamisen havaitsemista.

Garmin päättää lähes järkiään omalla kohdallani, doomscrollatessani Twitteriä, että kyseessä on jo yöuni. Liian tehokkaasti uneksi tulkitseva kello sotkee väistämättä sekä unitilastoja että muita muuttujia, kuten vireystilan seurantaa.

Lisäksi Garmin ei ymmärrä lainkaan konseptia "päiväunet", eli päivällä nukuttuja nokosia ei lasketa unimäärään mukaan koskaan. Ongelmaksi tämä muodostuu heillä, joilla on vaikkapa hyvinkin epäsäännöllinen unirytmi - tai jopa kahteen unijaksoon pohjautuva vuorokausirytmi.

Mutta nukahtamisen havainnointi onkin mielestäni ainoa Garmin Forerunner 265:n terveystietojen ongelma. Ja jos kuulut siihen ihmisryhmään, joka nukahtaa välittömästi pään osuessa tyynyyn, tämäkään ei ole mikään ongelma.

Akkukesto ja lataus

Kuten todettua, Garmin Forerunner 265 toi mukanaan edullisimpaan Forerunner-sarjaan vihdoin myös OLED-näytön. Vanhaan matriisinäyttöön verrattuna OLED onkin lähes kaikin mahdollisin tavoin ylivoimainen - mutta akkukesto kärsii sen vuoksi aavistuksen verran.

Valmistaja lupaa täysikokoisella Forerunner 265:lle 13 vuorokauden akkukestoa. Mutta kuten älykellojen osalta aina, lukema on hyvinkin optimistinen ja vaatii tiettyjen toimintojen kytkemistä pois päältä.

Omissa testeissämme testaamme kellot aina niin, että näyttö on asetettu pysyvästi kirkkaimmalle tasolle, käytössä on always-on-display ja kaikki mahdollinen terveystieto kerätään talteen ympäri vuorokauden. Ainoastaan yöksi kellon näytön kirkkauden annetaan himmentyä.

Testijakson aikana vuorokaudessa kertyi keskimäärin 1,5 tunnin ajan kellolla seurattua liikuntaa - ja näillä tiedoilla Forerunner 265 todellinen akkukesto oli noin 4 vuorokautta. Lukema on matriisinäyttöä käyttäneeseen edeltäjäänsä, Forerunner 255:een, verrattuna vuorokauden lyhyempi. Mutta tulos on silti erinomainen omassa hintaluokassaan.

Garmin Forerunner 265, kellon alapuolella oleva Garminin oma latausliitin

Valitettavasti Garminin lataus vaatii edelleen yhtiön omaa latausjohtoa. Lisäksi latausjohdon toinen pää on vanhaa leveää USB-A -mallia. Eli matkalle mukaan pitää muistaa napata aina laturin johto - ja USB-A -liittimellä varustettu seinälaturi.

Kello ei tue langatonta latausta.

Garmin Forerunner 265 vs Garmin Forerunner 265s

Kuten mainittua, Garmin Forerunner 265:sta on myynnissä kaksi eri versiota: "täysikokoinen" Forerunner 265 sekä pienempi Forerunner 265s.

Näiden kahden ero on vain ja ainoastaan niiden fyysisessä koossa, eli kaikki toiminnot ovat identtiset molempien kellojen välillä.

Pienempi fyysinen koko tuo kuitenkin muutamia pakon sanelemia eroja kelloille: Forerunner 265s näyttö on hieman pienempi ja pienemmällä tarkkuudella varustettu kuin isoveljensä. Lisäksi 265s:n akku on aavistuksen verran pienempi, mutta pienemmästä näytöstä johtuen pienemmän mallin akkukeston kerrotaan olevan parempi kuin isossa mallissa. Emme testanneet pienempää mallia, mutta oletamme sen todellisen akkukeston asettuvan samoihin kuin isoveljensä - pienempi akku kompensoitunee pienemmällä näytöllä.

Tarkemmin näiden kahden mallin eroista voit lukea Forerunner 265 vs Forerunner 265s vertailustamme.

(Huom! Edeltäjässä eli Forerunner 255:ssa oli tarjolla myös erilliset "Music"-mallit, mutta näitä ei 265:n osalta ole enää tarjolla. Tämä siksi, että musiikkitoiminnot ovat nyt mukana molemmissa malleissa eikä malleja, joista musiikkitoiminnot puuttuisivat, enää ole 265-sarjassa lainkaan)

Muut ominaisuudet

Garminin Forerunner-sarja ei yritäkään kosiskella varsinaisia älykellofaneja, vaan keskittyy olemaan puhtaasti urheilukello - ja olemaan hyvä siinä.

Mutta joitain älykellojen perusominaisuuksia Forerunner 265:sta löytyy kuitenkin. Puhelimeen saapuvien sovellusten ilmoitukset voi peilata näkymään myös kellossa ja perinteisiin tekstiviesteihin voi myös vastata etukäteen valituilla pikavastauksilla.

Musiikkia voidaan toistaa kahdella tavalla: joko kellolla ohjataan puhelimessa toistuvaa musiikkia, siten että vaikkapa Spotifyn toiston voi pistää paussille, hypätä seuraavaan kappaleeseen, jne suoraan kellon kautta.

Lisäksi Forerunner 265:ssa on omaa tallennustilaa ja siihen voidaan ladata erillinen Spotify-sovellus ja kappaleita offline-toistoa varten. Näin musiikkia voidaan toistaa suoraan kellosta Bluetooth-kuulokkeisiin ja puhelimen voi halutessaan jättää myös kotiin lenkin ajaksi.

Varsinaisia asennettavia sovelluksia Garmin Forerunner 265:een ei käytännössä ole olemassakaan: muutamia musiikkisovelluksia ja uusia urheilulajeja voidaan ladata, mutta vaikkapa Facebookin sovellusta tai WhatsAppia Forerunneriin ei pysty asentamaan.

Pienenä bonuksena Garmin Forerunner 265 tukee myös lähimaksuja, yhtiön oman Garmin Pay -maksujärjestelmän kautta. Suomessa kelloon voi yhdistää mm. Danske Bankin, Nordean ja Aktian pankkikortit. Kortin yhdistämisen jälkeen kaupassa lähimaksut onnistuvat käyttämällä kelloa lähimaksulukijan päällä.

Yhteenveto

Garmin Forerunner 265 on malliesimerkki siitä, mitä tapahtuu, kun yhtiö kerrankin kuuntelee asiakkaitaan.

Sen edeltäjä, arvostelussamme mainiosti pärjännyt Forerunner 255, oli jo varsin erinomainen urheilukello. Mutta me, kuten ilmeisesti monet muutkin, kaipasimme kelloon paria parannusta. Ja ne saatiin.

Vanha matriisinäyttö on korvattu kirkkaalla ja selkeällä OLED-näytöllä. Harjoitteluvalmius on tuotu mukaan treenitietoihin. Edeltäjässä ollut pieni hidastelu on korjattu, todennäköisesti vaihtamalla kellon suoritin nopeampaan. Ja mukaan on tuotu myös kosketusnäyttö.

Tällaisenaan Forerunner 265 edustaa Garminin uuden malliston edullisinta todellista urheilukelloa. Valitettavasti edullinen tarkoittaa tässä tapauksessa noin 450 euron hintalappua.

Mutta Forerunner 265:sta on vaikea - hintalapustaan huolimatta - keksiä enää mitään todellisia puutteita. Se on kevyt, tarkka ja nopea urheilukello, jossa on lähes kaikki mahdollinen mitä urheilukellolta voi ylipäätään vaatia.

Vaihtoehdot

Garmin Forerunner 265 isoimmat haastajat tulevat oikeastaan Garminin oman valikoiman sisältä. Hieman suolainen hintalappu saattaa houkutella katselemaan edeltäjää, Forerunner 255:sta vahvasti sillä silmällä. Kelloilla on tällä hetkellä hintaeroa jo lähes 200 euroa. Ja vaikka 265:ssa on OLED-kosketusnäyttö ja mm. harjoitteluvalmiuden tila, on hintaero varsin kova, kun Garmin Forerunner 255 ja Forerunner 265 väliset erot ovat muutoin kovin pienet.

Garminin kalliimmasta päästä taas löytyy mm. Fenix 7 ja Epix 2 heille, ketkä haluavat metallirunkoisen kellon. Fenix 7 sisältää myös kellossa itsessään toimivan navigaation sekä sisäänrakennetut kartat - temput, joita Forerunner 265:sta ei löydy.

"Oikeita" älykelloja etsivälle taas suosittelemme tutustumaan vaikkapa Samsung Galaxy Watch 5 -sarjaan tai mahdollisesti jopa Apple Watch -sarjaan.

Plussat

 • Nopea ja tarkka GPS
 • Erittäin tarkka ja lyhyellä viiveellä oleva sykkeen seuranta
 • Kevyt
 • Laajat terveystiedot
 • OLED-näyttö
 • Pitkä akkukesto

Miinukset

 • Käyttää Garminin omaa latausjohtoa
 • Ei langatonta latausta
 • Paksu runko
 • Vaatimattomasti varsinaisia älytoimintoja
 • Hinta (varauksin, kesän 2023 hinta)
 • Nukahtamisen havaitseminen

Garmin Forerunner 265

Käyttäjien kokemukset ja kommentit (4)

jartar
jartar

1

Ostin tämän kellon siinä vaiheessa kun se julkaistiin. Hyvin tyytyväinen olen muuten ollut, mutta on käsittämätöntä, että tän hintaista kelloa ei voi yhdistää sähköiseen SRAM:in AXS vaihteistoon. Eli jos pyöräilijä haluaa AMOLED näytöllä olevan Garminin kellon, niin pitäisi ostaa EPIX 2. On mielestäni todella kohtuutonta, koska ei ole mitään syytä miksei tuota ominaisuutta voisi laittaa halvempiinkin malleihin...

Vastaa
dRD
dRD

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Ostin tämän kellon siinä vaiheessa kun se julkaistiin. Hyvin tyytyväinen olen muuten ollut, mutta on käsittämätöntä, että tän hintaista kelloa ei voi yhdistää sähköiseen SRAM:in AXS vaihteistoon. Eli jos pyöräilijä haluaa AMOLED näytöllä olevan Garminin kellon, niin pitäisi ostaa EPIX 2. On mielestäni todella kohtuutonta, koska ei ole mitään syytä miksei tuota ominaisuutta voisi laittaa halvempiinkin malleihin...

Kappas, ei tullut testattua tuota puolta, itselläni kun on vain ANT+ ja BTLE -sykevöitä, joihin yhdistellä.

Toki tuo ei sinänsä ihmetytä, Garminillahan on aina ollut tapa, jossa ominaisuuksia lisätään kun hintalappu kallistuu. Ja FR265:ssa alkaa olemaan jo "melkein kaikki" ominaisuudet mitä osaisi tarvita, joten .. jossain se raja menee, että saadaan ihmisiä vielä Fenixin, jne ostajaksi :-)

Mitenkäs muuten, vastasiko arvostelu omia kokemuksia kellosta?

Vastaa
jartar
jartar

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:


Kappas, ei tullut testattua tuota puolta, itselläni kun on vain ANT+ ja BTLE -sykevöitä, joihin yhdistellä.

Toki tuo ei sinänsä ihmetytä, Garminillahan on aina ollut tapa, jossa ominaisuuksia lisätään kun hintalappu kallistuu. Ja FR265:ssa alkaa olemaan jo "melkein kaikki" ominaisuudet mitä osaisi tarvita, joten .. jossain se raja menee, että saadaan ihmisiä vielä Fenixin, jne ostajaksi :-)

Mitenkäs muuten, vastasiko arvostelu omia kokemuksia kellosta?


Tämä on mun ensimmäinen urheilukello,joten itselle uusi juttu. Eli mulla ei ole vertailukohtaa mihinkään. Mut olen pääosin samaa mieltä arvostelusi kanssa. Tosin ihan kaikissa kohtaa mulla ei ole sykemittaus ole ollut täydellistä. Et spinning pyörää polkiessa on välillä käynyt ajoasentoa vaihtaessa niin, että sykkeet laskee nopeasti alas ja lähes yhtä nopeasti ylös. Mut en tätä suurena virheenä pidä, koska näin käy vain harvoin ja se korjaantuu nopeasti.

Bodybatteryä olen pitänyt hyvänä ominaisuutena ja kyllä se tulos aika luotettavalta tuntuu. Et välillä pidemmän lenkin jälkeen ei ole tuntenut itseään edes väsyneeksi ja bodybattery on siitä samaa mieltä. Sitten kun taas on vetänyt itsensä ihan loppuun, niin kyllä se bodybattery on ollut samaa mieltä. Harjoitteluvalmiudestakin olen tykännyt. Et nykyisin se näyttää kyllä aika luotettavasti päivän kunnon ja sen perusteella voi miettiä vähän millaista treeniä kannattaa tehdä. Tykkään myös siitä kun kello kertoo mitä mieltä on treenaamisen määrästä ja sen perusteella aika hyvin tietää onko treeniä sopivasti vai olisiko sitä hyvä vaikka vähentää tai lisätä. Sen kuitenkin sanoisin, että siinä menee aikaa, ennenkuin kello oikeasti osaa näyttää sen bodybatteryn tai harjoitteluvalmiuden oikein. Et kyllä mää varsinkin kellon saatuani treenasin hyvin pitkältä sen mukaan minkä itse näin hyväksi, näytti se kello mitä tahansa harjoitteluvalmiuden tai bodybatteryn osalta. Mut ihan ymmärrettävää se on, että kyllähän se kello oikeasti tarvitsee aikaa ja dataa, että voi antaa tarkempia tuloksia. Tuon kellon näyttämistä palautumisajoista en ole kyllä samaa mieltä. Et se voi näyttää tosi pitkiä palautumisaikoja samaan aikaan kun harjoitteluvalmiuden tai bodybatteryn mukaan treeniä olisi hyvä tehdä jo seuraavana päivänä. Et en tiedä mistä se sen arpoo.

Ja joo, onhan se ihan totta, että kyllä niihin kelloihin pitää joitakin eroja saada, jotta ne menee kaupaksi. Et jos niitä ei muuten tule, niin pitää ne keinotekoisesti tehdä. Ja etenkin Garminin kohdalla näihin eroihin on varmasti iso halu, koska se tekee myös pyörän mittareita ja niitä pitäisi kanssa myydä. Ja onhan se selvää, että siinä pyörässä olevasta mittarista näkee selkeämmin ja paremmin kuin ranteessa olevasta kellosta. Mut siitä huolimatta pidäm sitä pyörän mittaria aika vanhanakaisena ratkaisuna. Eli vaikka sitä sykevyötä pitäisi pyörän mittarin kanssa, niin kello pystyy antamaan paljon enemmän tietoa.

Vastaa
sampe73
sampe73

4

Fr 265 kello hommattu tiistaina, hienosti toimii rannesykkeelläkin kun verrannut Fenix 5x dual sykevyön kanssa juoksussa, sisöpyöräilyssä ja kuvan punteissa.

Punttivertailut, sykkeissä Fr 265 ks 109 ja ms 139 kun Fenix 5x ks 113 ja ms 144 eli hienosti pärjää rannesyke uudessa kellossa.

Liikkeiden tunnistuksessa vanha 5x pesee vielä uuden mutta oletettavasti päivityksillä paranee tulevaisuudessa, tänään painoin vain alussa ja lopussa start nappia, LAP nappiin en koskenut kertaakaan jota yleensä olen käyttänyt toistojen alussa, hyvin toimii.

Tyytyväinen olen kelloon, akku näyttää nyt 43%, kellon AMOLED näyttö on öisin lepotilassa mutta päivisin aina päällä eli arviolta kerran viikossa joutuu lataamaan, vanha 5x kestää helposti pari viikkoa.


Vastaa

Kokemuksia tästä tuotteesta? Kommentteja arvostelusta? Kerro!

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.