Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Hittipelin kehittäjä paljasti: Tässä on syy miksi pelit ilmestyvät ensin iPhonelle

1
Puhelinvertailu

Hittipelin kehittäjä paljasti: Tässä on syy miksi pelit ilmestyvät ensin iPhonelle
Viime vuoden lopulla suomalaiset mobiilipeliyhtiöt julkaisivat sovelluskaupoissa paljon uutta pelattavaa ja seuraajat saattoivat nähdä yhtiöiden perusstrategiassa hyvin paljon samankaltaisuuksia. Käytännössä kaikki pelit julkaistiin ensin Applen iOS:lle ja vasta myöhemmin Androidille.

Esimerkkeinä uusista suomalaispeleistä voidaan antaa SpyMaster, RGB Express, Monsu, Splot, Best Fiends, Zombie Catcher. Kaikista näistä peleistä julkaistiin ensin iOS-versio ja vasta myöhemmin Android-versio (kaikkien kohdalla ei vielä julkaistu). Listaan voidaan lisätä myös tämän vuoden alussa ilmestyneet/ilmestyvät Raids of Glory ja Compass Point: West. Toki poikkeuksiakin löytyy, kuten vain Androidille julkaistu I Hate Fish ja molemmille alustoille löytyvä Zeta Fighters.Syyt tällaiseen "iOS first" -strategiaan on tunnettu jo pitkään, mutta viime vuoden hittipeliksi nousseen Monument Valleyn kehittäjän ustwo kokemukset tukevat aiempia teorioita: iPhonelle ja iPadille julkaistuilla peleillä tehdään yksinkertaisesti paljon enemmän rahaa.

Monument Valley on "poikeuksellinen" nykyaikainen mobiilipeli, sillä siinä ei nojauduta free to play -liiketoimintamalliin, vaan pelin lataaminen on maksullista. Joka tapauksessa peli on tuottanut tähän mennessä noin 5,8 miljoonan dollaria liikevaihtoa, josta peräti 81,7 prosenttia on tullut iOS-versiosta. Peliä on myös ladattu paljon aktiivisemmin iOS:lle kuin Androidille (1,7 miljoonaa latausta vs. 300 000 latausta), vaikka tunnetusti Androidin markkinaosuus ja laitekanta ovat monta kertaa suurempia.

Aiemmin ustwo kertoi, että vain yksi 20:stä Monument Valleytä Android-pelaajista on maksanut pelistä – valtaosa on ladattu luvattomasti.

Alla on ustwon koostama infografiikka pelin suoritutumisesta eri sovelluskaupoissa.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Nikotiko
Nikotiko

1

Tästä voikin päätellä, että Android käyttäjät tekevät puhelimillaan jotain tuottavampaa kuin vain pelailevat päivät pitkät.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.