Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Mitä uutta on Android Pie:ssa? Tässä kaikki Androidin 9.0 -version tärkeimmät uudet ominaisuudet

Matti Vähäkainu

Mitä uutta on Android Pie:ssa? Tässä kaikki Androidin 9.0 -version tärkeimmät uudet ominaisuudet
Googlen kuudestoista Android-versio on julkistettiin virallisesti maaliskuun 7. päivä 2018 ja samana päivänä julkaistiin ensimmäinen kehittäjäversio. Vakaa Android 9.0 -versio julkaistiin virallisesti elokuun 6. päivä, jolloin paljastettiin myös lopullinen nimi, Android Pie.

Uusi versio tuo mukanaan jälleen melkoisesti uudistuksia, jotka vaihtelevat suurista käyttöliittymäuudistuksista pieniin ominaisuusmuutoksiin, mutta jokaisella näillä voi olla isokin merkitys käyttäjäkohtaisesti.

Niinpä pyrimmekin tässä käymään läpi Android 9.0 Pie:n tärkeimmät ominaisuudet.

1) Uusi käyttöliittymän navigaatio. Androidin navigaatio tarjoaa nyt esimerkiksi iPhone X:n kaltaisen elenavigoinnin. Lue lisää uudesta käyttöliittymän navigoinnista.

2) App Actions ja App Slices. Sovellustoiminnot ja sovellusten palaset tuovat sovellusten sisäiset toiminnot paremmin muun käyttöjärjestelmän käyttöön. Lue lisää uuden Android Pie:n App Action ja App Slices -toiminnoista.3) Digitaalinen hyvinvointi. Uusi digitaalisen hyvinvoinnin sovellus tarjoaa mm. tiedot sovellusten käyttöajoista ja toiminnon käytön rajoittamiseen. Lue lisää uuden Android Pie:n digitaalisen hyvinvoinnin sovelluksesta.

4) Akun ja näytön tekoäly. Tekoäly on tuotu avustamaan Android Pie:ssa näytön kirkkauden säätöä sekä parantamaan akkukestoa. Lue lisää uuden Android Pie:n akun ja näytön tekoälystä.

5) Parempi ilmoitusten hallinta. Ilmoitukset on entistä helpompi hiljentää ja uusi versio tuo mukanaan parannetun Älä häiritse -moodin. Lue lisää uuden Android Pie:n parannetuista ilmoituksista.

6) Uusitut äänenvoimakkuuden säädin, näytön käännön lukitus ja kuvakaappaukset. Äänistä säädetään oletuksena musiikin ja muun äänen eikä ilmoitusten voimakkuutta, näytön käännön lukituksessa on uusi kääntötoiminto ja kuvakaappauksiin on lisätty pikaeditointi. Lue lisää uusista näytön käännöstä, volyymisäädöistä ja kuvakaappauksista.

7) Esteettömyysvalikko sekä tumma teema. Uusi esteettömyysvalikko tarjoaa pääsyn tärkeimpiin ominaisuuksiin entistä helpommin. Lisäksi nyt tarjolla on tumma teema riippumatta taustakuvasta ja hakupalkkikin on siirretty paremmalle paikalle. Lue lisää uudesta teemasta, estettömyysvalikosta ja hakupalkista.


8) Tietoturva. Google on rajoittanut mm. puhelusovelluksen sekä Wi-Fi-yhteyden oletuksena antamia oikeuksia. Lue lisää parantuneesta tietoturvasta.

9) Parempi tuki lovinäytöille. Android Pie ottaa huomioon viimeisten vuosien suosituimman näyttötrendin ja tarjoaa mm. lovinäyttöisille ominaisuuden, jolla lovesta pääsee eroon. Lue lisää Android Pie:n näyttöuudistuksista.

10) Ominaisuudet yrityskäyttöön. Nyt Android tarjoaa mm. oman välilehden työsovelluksille ja mahdollisuuden jäädyttää päivitykset. Lue lisää Android P:n yritysominaisuuksista.

11) Bluetooth- ja muut ääniuudistukset. Android Pie tarjoaa entistä monipuolisemman tuen Bluetooth-laitteille ja muita uudistuksia äänentoistoon. Lue lisää Android P:n ääniuudistuksista.

Androidin uusin versio pitää sisällään tietysti myös paljon muuta. Jäikö jokin uudistus tai parannus huomaamatta? Kerro siitä meille kommenteissa!


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.