Mitä uutta on Android Pie:ssa? Tässä kaikki Androidin 9.0 -version tärkeimmät uudet ominaisuudet

Matti Robinson

Mitä uutta on Android Pie:ssa? Tässä kaikki Androidin 9.0 -version tärkeimmät uudet ominaisuudet
Googlen kuudestoista Android-versio on julkistettiin virallisesti maaliskuun 7. päivä 2018 ja samana päivänä julkaistiin ensimmäinen kehittäjäversio. Vakaa Android 9.0 -versio julkaistiin virallisesti elokuun 6. päivä, jolloin paljastettiin myös lopullinen nimi, Android Pie.

Uusi versio tuo mukanaan jälleen melkoisesti uudistuksia, jotka vaihtelevat suurista käyttöliittymäuudistuksista pieniin ominaisuusmuutoksiin, mutta jokaisella näillä voi olla isokin merkitys käyttäjäkohtaisesti.

Niinpä pyrimmekin tässä käymään läpi Android 9.0 Pie:n tärkeimmät ominaisuudet.

1) Uusi käyttöliittymän navigaatio. Androidin navigaatio tarjoaa nyt esimerkiksi iPhone X:n kaltaisen elenavigoinnin. Lue lisää uudesta käyttöliittymän navigoinnista.

2) App Actions ja App Slices. Sovellustoiminnot ja sovellusten palaset tuovat sovellusten sisäiset toiminnot paremmin muun käyttöjärjestelmän käyttöön. Lue lisää uuden Android Pie:n App Action ja App Slices -toiminnoista.3) Digitaalinen hyvinvointi. Uusi digitaalisen hyvinvoinnin sovellus tarjoaa mm. tiedot sovellusten käyttöajoista ja toiminnon käytön rajoittamiseen. Lue lisää uuden Android Pie:n digitaalisen hyvinvoinnin sovelluksesta.

4) Akun ja näytön tekoäly. Tekoäly on tuotu avustamaan Android Pie:ssa näytön kirkkauden säätöä sekä parantamaan akkukestoa. Lue lisää uuden Android Pie:n akun ja näytön tekoälystä.

5) Parempi ilmoitusten hallinta. Ilmoitukset on entistä helpompi hiljentää ja uusi versio tuo mukanaan parannetun Älä häiritse -moodin. Lue lisää uuden Android Pie:n parannetuista ilmoituksista.

6) Uusitut äänenvoimakkuuden säädin, näytön käännön lukitus ja kuvakaappaukset. Äänistä säädetään oletuksena musiikin ja muun äänen eikä ilmoitusten voimakkuutta, näytön käännön lukituksessa on uusi kääntötoiminto ja kuvakaappauksiin on lisätty pikaeditointi. Lue lisää uusista näytön käännöstä, volyymisäädöistä ja kuvakaappauksista.

7) Esteettömyysvalikko sekä tumma teema. Uusi esteettömyysvalikko tarjoaa pääsyn tärkeimpiin ominaisuuksiin entistä helpommin. Lisäksi nyt tarjolla on tumma teema riippumatta taustakuvasta ja hakupalkkikin on siirretty paremmalle paikalle. Lue lisää uudesta teemasta, estettömyysvalikosta ja hakupalkista.


8) Tietoturva. Google on rajoittanut mm. puhelusovelluksen sekä Wi-Fi-yhteyden oletuksena antamia oikeuksia. Lue lisää parantuneesta tietoturvasta.

9) Parempi tuki lovinäytöille. Android Pie ottaa huomioon viimeisten vuosien suosituimman näyttötrendin ja tarjoaa mm. lovinäyttöisille ominaisuuden, jolla lovesta pääsee eroon. Lue lisää Android Pie:n näyttöuudistuksista.

10) Ominaisuudet yrityskäyttöön. Nyt Android tarjoaa mm. oman välilehden työsovelluksille ja mahdollisuuden jäädyttää päivitykset. Lue lisää Android P:n yritysominaisuuksista.

11) Bluetooth- ja muut ääniuudistukset. Android Pie tarjoaa entistä monipuolisemman tuen Bluetooth-laitteille ja muita uudistuksia äänentoistoon. Lue lisää Android P:n ääniuudistuksista.

Androidin uusin versio pitää sisällään tietysti myös paljon muuta. Jäikö jokin uudistus tai parannus huomaamatta? Kerro siitä meille kommenteissa!

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi Mi 11 Lite 5G – hinta laskenut -43%

Xiaomi Mi 11 Lite 5G
199 € Power
349 € DNA
409 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 348 €

Sony Xperia 10 III – hinta laskenut -37%

Sony Xperia 10 III
249 € Teleoutlet
398 € Gigantti
449 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Xiaomi Mi 11i – hinta laskenut -37%

Xiaomi Mi 11i
379 € Power
599 € Multitronic
599 € Veikon Kone

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Sony Xperia 5 III – hinta laskenut -36%

Sony Xperia 5 III
449 € Teleoutlet
798 € Gigantti
813 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 699 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.