Elisan 5G-verkko toimii nyt Iisalmessa

Janne Yli-Korhonen

Elisan 5G-verkko toimii nyt Iisalmessa
Elisa on avannut 5G-verkon Iisalmeen, joka on jo 25. paikkakunta, jonne Elisa laajentaa 5G-verkkoaan. Elisan mukaan verkon alueella asuu yli 850 000 suomalaista.

Iisalmessa verkko sijaitsee keskustassa, jossa se kattaa muun muassa Iisalmen sairaalan alueen. Lisäksi verkko yltää Kankaan, Parkatin, Makkaralahden, Linjamaan, Pitkälahden, Lintukylän ja Kirkonsalmen alueille.

"Se, miten 5G:tä voidaan hyödyntää terveydenhuollossa, liikenteessä tai vaikka oppilaitoksissa on kiinnostava kysymys, jota voimme nyt Iisalmessakin lähteä tutkimaan. On tärkeä saada teknologia hyödyttämään ihmisiä ja kaupunkilaisten tarpeita", Iisalmen kaupunginjohtaja Jarmo Ronkainen sanoo.

Elisan 5G-verkko Iisalmessa kesäkuussa 2020 (kuva: elisa.fi/kuuluvuus)
Elisan 5G-verkko Iisalmessa kesäkuussa 2020

"Olemme laajentaneet verkkoa nopeasti, koska haluamme, että mahdollisimman moni suomalainen kuluttaja ja myös yritys saa 5G:n hyödyt käyttöönsä. 5G:n nopeus, suuri kapasiteetti ja lyhyt viive tuovat uudenlaisia mahdollisuuksia niin koteihin kuin työpaikoille", Elisan Itä-Suomen aluejohtaja Ari Punkkinen kertoo.Elisan 5G-verkko on käytettävissä tällä hetkellä Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Vantaalla, Oulussa, Turussa, Jyväskylässä, Lahdessa, Kuopiossa, Porissa, Kouvolassa, Joensuussa, Vaasassa, Seinäjoella, Hyvinkäällä, Raumalla, Tuusulassa, Keravalla, Kangasalalla, Iisalmessa, Raisiossa, Kemissä, Heinolassa, Kuusamossa ja Siuntiossa.

Elisan kuuluvuuskartan näet tästä.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.