Android 14 -päivitykset: Näille puhelimille päivitys aikanaan saapuu (tilanne 25.9.2023)

2
Petteri Pyyny

Android 14 -päivitysseuranta: Näille puhelimille päivitys aikanaan saapuu - ja näille beta on jo saatavissa, mukana mm. OnePlus, Samsung ja Xiaomi
Googlen tulevasta Android 14 käyttöjärjestelmästä tiedetään jo lähes kaikki, kuten mm. valtaosa sen uusista ominaisuuksista ja toiminnoista. Lopullinen, kuluttajille tarkoitettu versio Android 14:sta saapuu lokakuun alussa 2023, jonka valmistajat voivat alkaa päivittämään mallistojaan uuteen käyttöjärjestelmään.

Listaamme tällä sivulla jatkuvasti päivittyvää listaa puhelinmalleista, joille Android 14 on tietojemme mukaan tarkoitus julkaista. Listalle luonnollisesti lisätään suurin osa vuoden 2023 aikana julkaistavista puhelimista, mikäli niiden valmistaja lupaa puhelimelleen Android-päivityksiä.

Etenkin vanhempien puhelinten osalta listaa kannattaa tutkia tarkkaan, sillä valmistajien päivityslupaukset ovat eriytyneet toisistaan viime vuosina merkittävästi: osa valmistajista lupaa puhelimilleen jopa viiden vuoden päivityskaarta, kun taas joillain puhelinmalleilla Android-päivityksiä ei ole luvassa kuin yksi, jos sitäkään.

Mielenkiintoa lisää myös se, että jotkut valmistajat ovatkin pidentäneet päivitystukea malleille - eli jollekin puhelinmallille on julkaisun yhteydessä luvattu vaikkapa kaksi Android-päivitystä, mutta lupaus onkin yllättäen pidennetty kolmeen. Koetamme pitää listan näiltäkin osin ajan tasalla.

Listamme pohjautuu tiedossa oleviin päivityslupauksiin ja kännyköiden vertailupalvelumme tietoihin, julkaisuajankohtineen. Lisäksi olemme käyttäneet pohjatietoina mm. valmistajien virallisia päivityslupauksia sekä tietoja uusien puhelinten julkaisun yhteydessä mainittuja päivitysaikatauluja. Lista tulee päivittymään jatkuvasti, sitä mukaa kuin valmistajien suunnitelmat tarkentuvat.

Yksi merkittävä, sekoittava seikka listalla liittyy Xiaomin puhelimiin, joihin lasketaan mukaan myös POCOn puhelimet: Yhtiön oma Android-"skini" kulkee yhden numeron edellä. Eli jos saat puhelimeesi MIUI14 -päivityksen, se ei tarkoita sitä, että puhelimellesi olisi tullut Android 14 -päivitys. Sen sijaan päivitys pohjautuu todennäköisesti Android 13:een.

Loppukeväästä ja kesän 2023 aikana myös muut valmistajat kuin Google saivat ensimmäiset Android 14 -kokeiluversiot julki käyttäjilleen. Mukana Android 14 beta-ohjelmassa ovat mm. OnePlus, Samsung sekä Xiaomi. Näiden tiettyjen puhelinmallien omistajat voivat halutessaan kokeilla jo sitä, miltä Android 14 näyttää ja tuntuu - vaikka käyttöjärjestelmä ei olekaan vielä likimainkaan valmis. Virallisesti kokeiluversiot on tarkoitettu sovelluskehittäjille, jotka voivat testata sovellustensa toimivuutta tulevalla Androidille jo etukäteen, mutta uskaliaat "taviskäyttäjät" voivat toki hypätä leikkiin mukaan - kunhan ymmärtävät sen, että kyseessä on keskeneräinen kokeiluversio Androidista.
Asus

Näille malleille päivitys on luvattu julkaista:

Fairphone

Näille malleille päivitys on luvattu julkaista:

Google

Beta-versio saatavilla:

Honor

Näille malleille päivitys on luvattu julkaista:Motorola

Näille malleille päivitys on luvattu julkaista:

Nokia

Näille malleille päivitys on luvattu julkaista:

Nothing

Beta-versio saatavilla:Näille malleille päivitys on luvattu julkaista:OnePlus

Beta-versio saatavilla:Näille malleille päivitys on luvattu julkaista:

Realme

Beta-versio saatavilla:Näille malleille päivitys on luvattu julkaista:


Samsung

Beta-versio saatavilla:Näille malleille päivitys on luvattu julkaista:

Sony

Näille malleille päivitys on luvattu julkaista:


Xiaomi

Beta-versio saatavilla:Näille malleille päivitys on luvattu julkaista:

Jos haluat seurata tämän hetken tilannetta jo julkaistun Android-version osalta, suosittelemme seuraamaan Android 13 -päivitysseurantaamme.EDIT 18.4.2023: Päivitetty lista ajan tasalle uusimpien päivityslupausten ja tuotejulkistusten tietojen pohjalta.

EDIT 19.5.2023: Päivitetty lista ajan tasalle uusimpien puhelinmallien ja päivityslupausten osalta. Päivitetty ensimmäiset Android 14 beta-tiedot muiltakin valmistajilta kuin Googlelta.

EDIT 12.7.2023: Päivitetty lista ajan tasalle.

EDIT 25.9.2023: Päivitetty lista ajan tasalle, lisätty Samsungin beta-ohjelmaan kuuluvat mallit, lisätty edellisen päivityksen jälkeen julkaistut uudet puhelimet.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi Redmi Note 11S 5G (global) – hinta laskenut -19%

Xiaomi Redmi Note 11S 5G (global)
155 € Multitronic
171 € Proshop
199 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 190 €

Xiaomi 12X – hinta laskenut -19%

Xiaomi 12X
483 € Hobby Hall
498 € Proshop
933 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Xiaomi 13 Lite – hinta laskenut -13%

Xiaomi 13 Lite
349 € Telia
395 € Multitronic
399 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 399 €

Honor Magic5 Lite – hinta laskenut -11%

Honor Magic5 Lite
219 € Power
247 € Gigantti
249 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 247 €

Kommentit (2)

dRD
dRD

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JannePanne:

Näistä listoista on joka kerta (tai siis elinaikansa ajan) puuttunut Sonyn Pro-i.
Päivityksen se on kuitenkin saanut.

Olemme kyllä päivittäneet Pro-I tiedot mm. kun se sai Android 13 päivityksen joulukuussa. Mutta Sony ei ole ainakaan toistaiseksi luvannut Android 14 päivitystä Pro-I:lle ja mutulla sanoisin, että se ei sellaista tule saamaankaan. Xperia 1 -sarjakaan ei saanut aiemmin kuin kaksi päivitystä elinkaaren aikana ja Pro-I on kaksi jo saanut. Voi toki olla, että Pro siirtyy samaan kolmen päivityksen sykliin kuin 1-sarja, mutta mitään vahvistusta tuolle ei ole tullut.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.