Android 14 -päivitykset: Näille puhelimille sen saa - ja näille se on luvattu (tilanne 26.3.2024)

6
Petteri Pyyny

Android 14 -päivitysseuranta: Näille puhelimille sen saa - ja näille se on tarkoitus julkaista; Motorola sai konettaan käyntiin, Nokiaa ja Honoria odotellaan
Googlen uusin puhelinten ja tablettien käyttöjärjestelmä Android 14 julkaistiin virallisesti lokakuussa 2023.

Julkaisun jälkeen kaikki tuen piirissä vielä olevat Googlen omat Pixel-puhelimet saivat välittömästi päivityksen uuteen käyttöjärjestelmään. Muiden laitevalmistajien osalta liikkeellelähtö on tapahtunut kovin erissä tahdissa.

Olemme käyneet laajasti läpi Android 14 mukanaan tuomat uudistukset erillisessä artikkelissamme. Luonnollisesti käyttöjärjestelmän päivittyessä puhelimeen, myös tietoturvapäivitykset kiskaistaan ajan tasalle, joten siinäkin mielessä päivitys kannattaa ehdottomasti asentaa.

Isoista valmistajista reippaimman lähdön otti ehdottomasti Samsung. Yhtiö sai ison osan mallistoaan päivitettyä jo ennen vuoden 2024 alkua ja maaliskuussa 2024 on yhtiön koko kännykkämallisto jo päivitetty Android 14 / OneUI6 -aikakauteen, aivan muutamaa mallia lukuunottamatta.

OnePlus sai päivitysurakkansa valmiiksi helmikuussa 2024 ja samaan temppuun pystyi myös Sony.

Muutama valmistaja tuntuu olevan päivitysten osalta todella pahassa pulassa: Honor, Motorola ja Nokia ovat saaneet parin murto-osalle mallistojaan Android 14 -päivitykset jakeluun.

Huomion arvoista on tietysti se, että valmistajat itse kutsuvat Android 14 -päivitystä usein täysin muulla nimellä ja versionumerointikin voi heitellä. Esimerkiksi Xiaomin yhteydessä nimeäminen on hyvinkin villiä, sillä yhtiön oma räätälöity Android kantoi aiemmin nimeä MIUI, mutta sen numerointi kulki yleensä yhden pykälän Androidia edellä - muttei aina.

Homma meni todella hämmentäväksi, kun Xiaomi vaihtoi kännyköidensä Androidin nimeä HyperOS:ksi loppuvuodesta 2024. Nyt tilanne on se, että Android 14 kulkee Xiaomin maailmassa nimellä HyperOS 1.0 -päivitys.

Listaamme tällä sivulla jatkuvasti päivittyvää listaa puhelinmalleista, joille Android 14 on tietojemme mukaan jo julkaistu - sekä listaa malleista, joille se on tarkoitus julkaista. Listalle nostetaan luonnollisesti myös ne puhelimet, jotka julkaistaan jo valmiiksi Android 14:lla varustettuna.

Etenkin vanhempien puhelinten osalta listaa kannattaa tutkia tarkkaan, sillä valmistajien päivityslupaukset ovat eriytyneet toisistaan viime vuosina merkittävästi: osa valmistajista lupaa puhelimilleen jopa viiden vuoden päivityskaarta, kun taas joillain puhelinmalleilla Android-päivityksiä ei ole luvassa kuin yksi, jos sitäkään.

Mielenkiintoa lisää myös se, että jotkut valmistajat ovatkin pidentäneet päivitystukea malleille - eli jollekin puhelinmallille on julkaisun yhteydessä luvattu vaikkapa kaksi Android-päivitystä, mutta lupaus onkin yllättäen pidennetty kolmeen. Koetamme pitää listan näiltäkin osin ajan tasalla.

Listamme pohjautuu tiedossa oleviin päivityslupauksiin ja kännyköiden vertailupalvelumme tietoihin, julkaisuajankohtineen. Lisäksi olemme käyttäneet pohjatietoina mm. valmistajien virallisia päivityslupauksia, Androidin päivityksiä seuraavaa tietokantaa, useita uutislähteitä sekä uusien puhelinten julkaisun yhteydessä mainittuja päivitysaikatauluja.

Lista tulee päivittymään jatkuvasti, sitä mukaa kuin valmistajien suunnitelmat tarkentuvat.
Asus

Päivitys on jo julkaistu:Näille malleille päivitys on luvattu julkaista:

Fairphone

Näille malleille päivitys on luvattu julkaista:

Google

Päivitys on jo julkaistu:

Honor

Päivitys on jo julkaistu:Näille malleille päivitys on luvattu julkaista:Motorola

Päivitys on jo julkaistu:Beta-versio saatavilla:Näille malleille päivitys on luvattu julkaista:

Nokia

Päivitys on jo julkaistu:Näille malleille päivitys on luvattu julkaista:

Nothing

Päivitys on jo julkaistu:OnePlus

Päivitys on jo julkaistu:

Realme

Päivitys on jo julkaistu:Beta-versio saatavilla:Näille malleille päivitys on luvattu julkaista:


Samsung

Päivitys on jo julkaistu:Näille malleille päivitys on luvattu julkaista:

Sony

Päivitys on jo julkaistu:Näille malleille päivitys on luvattu julkaista:


Xiaomi

Päivitys on jo julkaistu:Näille malleille päivitys on luvattu julkaista:EDIT 18.4.2023: Päivitetty lista ajan tasalle uusimpien päivityslupausten ja tuotejulkistusten tietojen pohjalta.

EDIT 19.5.2023: Päivitetty lista ajan tasalle uusimpien puhelinmallien ja päivityslupausten osalta. Päivitetty ensimmäiset Android 14 beta-tiedot muiltakin valmistajilta kuin Googlelta.

EDIT 12.7.2023: Päivitetty lista ajan tasalle.

EDIT 25.9.2023: Päivitetty lista ajan tasalle, lisätty Samsungin beta-ohjelmaan kuuluvat mallit, lisätty edellisen päivityksen jälkeen julkaistut uudet puhelimet.

EDIT 6.11.2023: Päivitetty lista ajan tasalle kaikin puolin.

EDIT 22.11.2023: Päivitetty Samsungin aikataulut ja lista; päivitetty Sonyn ja OnePlussan jo päivittyneet mallit listalle.

EDIT 15.12.2023: Päivitetty listat Samsungin ja OnePlussan osalta, jotka ovat saaneet vakaan Android 14 -päivityksen julkaistua edellisen listan päivittymisen jälkeen useammallekin mallille.

EDIT 9.1.2024: Päivitetty kaikkien valmistajien osalta listoja ajan tasalle.

EDIT 15.2.2024: Päivitetty lista kaikkien valmistajien mallien osalta ajan tasalle.

EDIT 26.3.2024: Päivitetty lista kaikkien valmistajien osalta ajan tasalle. Etenkin Xiaomin, Asuksen ja Realmen listoille tapahtui merkittäviä muutoksia edellisen päivityksen jälkeen.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno10 – hinta laskenut -40%

Oppo Reno10
199 € DNA
460 € CDON
610 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 329 €

Realme C30s – hinta laskenut -37%

Realme C30s
65 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 103 €

Realme C30 – hinta laskenut -14%

Realme C30
85 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 98 €

Oppo A79 – hinta laskenut -14%

Oppo A79
184 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 214 €

Kommentit (6)

dRD
dRD

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JannePanne:

Näistä listoista on joka kerta (tai siis elinaikansa ajan) puuttunut Sonyn Pro-i.
Päivityksen se on kuitenkin saanut.

Olemme kyllä päivittäneet Pro-I tiedot mm. kun se sai Android 13 päivityksen joulukuussa. Mutta Sony ei ole ainakaan toistaiseksi luvannut Android 14 päivitystä Pro-I:lle ja mutulla sanoisin, että se ei sellaista tule saamaankaan. Xperia 1 -sarjakaan ei saanut aiemmin kuin kaksi päivitystä elinkaaren aikana ja Pro-I on kaksi jo saanut. Voi toki olla, että Pro siirtyy samaan kolmen päivityksen sykliin kuin 1-sarja, mutta mitään vahvistusta tuolle ei ole tullut.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
SonyXperia (vahvistamaton)

3

Itselläni on Sony Xperia 5 IV, ja kyllä tuo meinaa uusin päivitys on jo asennetuna ja Android versiona näkyy 13, eli ilmeisesti jakelua ei ole vielä aloitettu ainakaan Suomeen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mimmin (vahvistamaton)

5

Miksi messengerin ei enää toimi iPadilla? Vaatii päivittämään puhelimen ja lataamaan sovelluksen sinne (minkä sovelluksen) MUTTA kun on vanha simpukka puhelin, niin siihen EI VOI LADATA MITÄÄN SOVELLUSTA! Miksi yhtäkkiä nyt pyytää puhelinta päivittämään, kun tähän astikin toiminut?? Mistään ei saa apua!

Vastaa
jartar
jartar

6

Oneplus 8t kännykälle ei kannata asentaa Android 14 päivitystä tällä hetkellä. Puoliso asensi sen ja päivitys meni oikein loppuun. Siitä huolimatta kännykkä muuttui "tiiliskiveksi". Unbrick onneksi onnistui, mutta se ikävä kyllä tyhjentää koko kännykän.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.